Sterilet inainte de prima sarcina?
Am tot auzit de aceasta metoda, a steriletului, dar eu am 20 de ani si nu stiu daca as putea sa imi pun sterilet.Mi-a fost recomandat de catre un medic sterilet de tip s special pentru femei care nu au avut nicio sarcina.exista asa ceva?nu e periculos?am deja o relatie stabila, urmeaza sa ne casatorim dar nu am vrea sa avem un copil, decat peste vreo 5 ani, ce parere aveti?ce imi recomandat?nu as vrea ca dupa aceea sa nu mai pot avea copii, ar fi un dezastru!!!mentionez ca nu am folosit niciodata pilule contraceptive si am avut ceva probleme, acum trei ani am avut o infectie la colul uterin si cam acum un an mi-a iesit la un test Papanicolau ca am cobacili si gardnerella , iar prietenului meu i-a iesit in analize ca are parazitare cu trichomonas vaginalis, pentru care am facut tratament, iar acum nu mai avem nicio problema.multumesc mult!
4 comentarii
VA ROG FRUMOS D-NULE DOCTOR VREAU SI EU UN SFAT!!!!
Nu, nu va recomand in nici un caz sterilet la 20 de ani. Are multe reactii adverse, printre care si infertilitatea. E adevarat, infertilitatea poate aparea si in urma utilizarii prelungite de anticonceptionale, dar in cazul steriletului riscul este considerabil mai mare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Dupa montarea steriletului, sangerarea din timpul menstruatiei este foarte abundenta
- 2Sterilet
- 8Fetele cu STERILET... HELP !
- 4Este indicat steriletul la fibromi?
- 7bebe in uter fibromatos
- 4sterilet... si aparitia unor reactii
- 4Model Sterilet
- 2cum e cu steriletul?
- 1intirzierea ciclului avind sterilet
- 0Sarcina extrauterina?
- 1Sterilet cu probleme
- 1Lipsa ciclu menstrual cu sterilet Mirena
- 0Sterilet mirena - afecteaza nodulii de la piept?
- 0Sterilet mirrena
- 1Sterilet t cu 380a
- 3Intrebare - dupa instalarea steriletului cind pot avea relatii sexuale?
- 2Uter fibromatos
- 3Ajuta-ma, dureri după actul sexual
- 1Steriletul? De care să aleg?
- 0Ajutor! Arefam 200 sau sterilet hormonal?
Mai multe informații despre: Steriletul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: