anticonceptionale sau sterilet
buna seara. sunt putin ingrijorata pentru ca am auzit ca anticonceptionalele pot duce la infertilitate dupa un anumit timp. eu iau ac de 1 an si 4 luni, timp in care am facut o luna pauza si nu cred ca imi voi dori un copil decat peste vreo 2 ani. ar trebui sa optez pt sterilet?stiu ca si acesta are destule reactii adverse dar sunt sigura ca imi voi dori un copil mai incolo si nu as vrea sa am probleme.va rog sa mi dati o parere sau un sfat. multumesc
3 comentarii
Si anticonceptionalele pot duce la sterilitatea, totusi mai rar in comparatie cu steriletul. Daca sunteti sigura ca va veti dori un copil in alta perioada, e bine sa luati in considerare mijloacele contraceptive care nu duc niciodata la sterilitate. Acestea sunt: mijloacele de bariera (prezervativul, spermicidele, etc) si metodele contraceptive naturale (metoda simptotermica, metoda Billings).
axiela21, daca anticonceptionalele duc la sterilitate, sa stii ca steriletul poate duce pe langa sterilitate, chiar si la cancer de col uterin!Asa ca, evita-le pe amandoua si asculta sfatul dlui dr de a folosi prezervativ!
Sanatate!
Sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Dupa montarea steriletului, sangerarea din timpul menstruatiei este foarte abundenta
- 2la analizele de sange se poate depista ca iau anticonceptionale?
- 2endometrioza-steriletul ajuta ?
- 3reincepere folie dupa o pastila uitata
- 2Anticonceptionalele ingrasa?
- 6nevoie de pareri... care sunt cele mai bune anticonceptionale?
- 8Fetele cu STERILET... HELP !
- 2anticonceptionale dupa 40 ani
- 1anticonceptionalele si fertilitatea
- 5Sterilet si expunerea la substante radioactive
- 6din ce cauza mi-a recomandat sa imi pun sterilet? a mai primit cineva un asa sfat?
- 0Interactiv slim si anticonceptionalele
- 4Din cauza anticonceptionalelor?
- 3as dori sa iau anticonceptionale pt a ma ingrasa
- 8Ce inseamna cancer in faza t2nomx?
- 0Risc de sarcina ?
- 0sterilet
- 0anticonceptionale cu concentratie scazuta de estrogen?
- 4Anticonceptionale si sangerari
- 4Cremele scad efectul anticonceptionalelor
Mai multe informații despre: Steriletul anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: