anticonceptionale sau sterilet
buna seara. sunt putin ingrijorata pentru ca am auzit ca anticonceptionalele pot duce la infertilitate dupa un anumit timp. eu iau ac de 1 an si 4 luni, timp in care am facut o luna pauza si nu cred ca imi voi dori un copil decat peste vreo 2 ani. ar trebui sa optez pt sterilet?stiu ca si acesta are destule reactii adverse dar sunt sigura ca imi voi dori un copil mai incolo si nu as vrea sa am probleme.va rog sa mi dati o parere sau un sfat. multumesc
3 comentarii
Si anticonceptionalele pot duce la sterilitatea, totusi mai rar in comparatie cu steriletul. Daca sunteti sigura ca va veti dori un copil in alta perioada, e bine sa luati in considerare mijloacele contraceptive care nu duc niciodata la sterilitate. Acestea sunt: mijloacele de bariera (prezervativul, spermicidele, etc) si metodele contraceptive naturale (metoda simptotermica, metoda Billings).
axiela21, daca anticonceptionalele duc la sterilitate, sa stii ca steriletul poate duce pe langa sterilitate, chiar si la cancer de col uterin!Asa ca, evita-le pe amandoua si asculta sfatul dlui dr de a folosi prezervativ!
Sanatate!
Sanatate!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2daca folosesc anticonceptionale cresc sanii?
- 4as vrea un raspuns cat mai sigur privind steriletul
- 3vreau sa intrerup anticonceptionalele
- 3sterilet si scurgere vaginala
- 3Anticonceptionale
- 0problema cu anticonceptionale
- 6din ce cauza mi-a recomandat sa imi pun sterilet? a mai primit cineva un asa sfat?
- 4rigevidon-data urmatoarei menstruatii?
- 2grapfruit si anticonceptionalele
- 3Yasmine sau Diane35..in tratamentul Acneei!
- 1intirzierea ciclului avind sterilet
- 2De ce trebuie sa iau anticonceptionale?
- 0Anticonceptionale si lipsa menstra
- 6am sterilet de 4 luni si menstruatiile sunt abundente si dureroase
- 4Anticonceptionale din ziua a 8-a
- 5Alimente si medicamente care interactioneaza cu ac
- 2Dispozitivul intrauterin (steriletul)
- 1anticonceptionalele si suplimentele sportive
- 4Anticoncepționale
Mai multe informații despre: Steriletul anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: