anticonceptionale sau sterilet
buna seara. sunt putin ingrijorata pentru ca am auzit ca anticonceptionalele pot duce la infertilitate dupa un anumit timp. eu iau ac de 1 an si 4 luni, timp in care am facut o luna pauza si nu cred ca imi voi dori un copil decat peste vreo 2 ani. ar trebui sa optez pt sterilet?stiu ca si acesta are destule reactii adverse dar sunt sigura ca imi voi dori un copil mai incolo si nu as vrea sa am probleme.va rog sa mi dati o parere sau un sfat. multumesc
3 comentarii
Si anticonceptionalele pot duce la sterilitatea, totusi mai rar in comparatie cu steriletul. Daca sunteti sigura ca va veti dori un copil in alta perioada, e bine sa luati in considerare mijloacele contraceptive care nu duc niciodata la sterilitate. Acestea sunt: mijloacele de bariera (prezervativul, spermicidele, etc) si metodele contraceptive naturale (metoda simptotermica, metoda Billings).
axiela21, daca anticonceptionalele duc la sterilitate, sa stii ca steriletul poate duce pe langa sterilitate, chiar si la cancer de col uterin!Asa ca, evita-le pe amandoua si asculta sfatul dlui dr de a folosi prezervativ!
Sanatate!
Sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3anticonceptionalele lofeminal
- 4as vrea un raspuns cat mai sigur privind steriletul
- 2Anticonceptionalele ingrasa?
- 2toate medicamentele au efecte asupra anticonceptionalelor?
- 3toate anticonceptionalele influenteaza/modifica timpul de coagulare a sangelui?
- 8efectul anticonceptionalelor?
- 7bebe in uter fibromatos
- 4sterilet
- 3As putea sa fiu insarcinata? sau care sunt motivele pentru care am doar asa putina menstruatie?
- 3Efectul Yasmin este diminuat de...?
- 4am mai luat o buna perioada de timp anticonceptionale, la varsta de 17 ani la recomandarea medicului
- 3nu stiu daca am luat anticonceptionalele corect
- 1sterilet - la cate zile pot avea contact sexual?
- 0Daca iei anticonceptionale, ce motive pot exista pentru intarzierea menstruatiei?
- 4secretie prea mare... mai ales in timpul sexului
- 0sterilet, crampe abdominale si sangerare
- 1Uter fibromatos
- 0Intrebare sterilet
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon
Mai multe informații despre: Steriletul anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: