steriletul poate influenta greutatea?

12-07-2007
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
desi am doar 33 de ani, mi-am pus acest sterilet.Am avut ceva probleme la inceput, dureri, datorata probabil spasmelor uterine(mi s-a mai intimplat), menstre prelungite pina la 10 zile(inainte era de max.5 zile).Problema e acum alta...am inceput sa iau in greutate, am pus cam 3 kg din februarie(cind am pus steriletul).Poate 3 kg n-ar fi o probl.daca n-as avea inaltimea de 1, 55 si o greutate "normala"de 47-48 kg.La mine chiar se cunoaste diferenta...Are vreo legatura existenta steriletului cu greutatea, se stie ceva in sensul asta?MULTUMESC ANTICIPAT !
2 comentarii
0
13-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dacă steriletul este din plastic, nu are legătură cu creşterea în greutate. Dacă este din metal, unele teorii susţin că ar putea avea.
0
13-07-2007, ora 00:00
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
Multumesc de raspuns...Din ce tin eu minte era vorba de un sterilet cu cupru.Daca nu sint prea siciitoare, stiti cumva si cam care ar fi mecanismul ce produce ingrasarea?Poate sint cai sa "ocolesc"factorii ce ar favoriza o crestere a greutatii in aceste conditii...Mii de multumiri !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul intrauterin este la fel de eficient în prevenirea sarcinilor ca ligatura trompelor și provoacă mai puține efecte adverse
  •