Stare generala de rau continuu

09-12-2023
Cristina22)
Nu este medic/terapeut
Cristina22)
Buna ziua tuturor. De cateva luni ma confrunt cu o problema. In vara am inceput sa ma simt rau, gat inflamat, oboseala, dureri de cap etc. si pana am fost diagnosticata cu mononucleoza, am urmat tratament cu antibiotic de la un dr. Orl in urma caruia am facut Closstridium (fara toxina, doar colonizarea), am fost si la gastro si mi-au iesit hemoragii oculte si calprotectina fecala 165 (valoarea normala fiind <50). In momentul de fata urmez tratament cu probiotic si vitex pentru ovare polichistice. Analizele mi-au iesit bune la spital, mi am facut si urocultura recent si mi-a iesit ok. In prezent am o stare generala de rau, ma trezesc dimineata ametita, cu frisoane, dureri de cap si am observat ca nu mai pot urina la fel ca inainte, urinez foarte putin, parca nu pot elimina tot, am doarte mult acid gastric, senzatie de greata continua, durere de stomac in epigastru superior, durere de spate in partea dreapta sus, mancarimi, deshidratare constanta, am mereu gura uscata… scriu cu speranta unui sfat, am programare la ORL pe 18. Am inceput sa am si insomnii pentru ca ma trezesc tarziu si nu mai pot dormi noaptea. Va rog un sfat? Multumesc
4 comentarii
1
10-12-2023, ora 16:09
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Probabil simptomele dumneavoastră nu provin toate din aceeași cauză.

Dacă aveți senzația că vezica nu se golește complet, urinați puțin și des, sau alte senzații legate de urinare - examen sumar de urină. Dacă ați făcut urocultura DUPĂ ce au început simptomele și a ieșit negativă, este OK.

Sindromul de ovar polichistic poate să dea creștere în greutate. Aceasta poate să apese pe stomac și să dea boală de reflux (cu acid gastric).
Tenul poate fi mai gras, folosiți creme care NU sunt grase.
În sd. de polichistic poate exista oboseală. Dar dacă sunteți în mod special obosită imediat după ce vă treziți, întrebați ORL-istul sau pneumologul dacă nu ar putea fi sindrom de apnee în somn.

Calprotectina crescută poate fi explicată prin portajul de Clostridium (chiar și fără colită activă).

Hormonii tiroidieni sunt în limite normale ?
Glicemia este bună ?

Oricum, acestea sunt doar sugestii de la distanță.

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
11-12-2023, ora 14:05
Cristina22)
Nu este medic/terapeut
Cristina22)
Multumesc frumos pentru raspuns! Glicemia si hormonii tiroidieni mi-au iesit bine, si ecografia la tiroida.
Am o durere de gat, mai ales pe partea stanga care mi se duce in spatele capului si ma doare si spatele pe partea stanga de cateva luni. Ieri cand am incercat sa probez ceva am crezut ca lesin de durere, m-a luat o durere de picior care cobora pe fesa si de-abia de puteam merge.
Ma gandesc ca e o posibilitate sa am si sciatica, doar ca greata la stomac si gura uscata nu cred ca au legatura cu durerea de spate..
0
22-12-2023, ora 20:25
Cristina22)
Nu este medic/terapeut
Cristina22)
Buna seara, rezultatele de la analize mi-au iesit bune, doar analiza ASLO mi-a iesit 915, valoarea normala fiind <200. La ORL am fost si e totul bine, la reumatologie am de facut RMN.
Doctorul de la ORL mi-a spus ca nu se mai tine cont de aceasta analiza ca adult, am 21 de ani. Imi puteti da o parere?
0
06-01-2024, ora 18:38
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Într-adevăr, reumatismul articular acut este în principal o boală a copilăriei. Cu toate acestea, poate exista și la adulți.
Titrul ASLO mare arată, probabil, că ați trecut recent printr-o infecție streptococică de un fel sau de altul (faringită, infecție a pielii etc.).
Vorbiți cu reumatologul despre simtomele dumneavoastră, în special despre durerile articulare și despre ASLO. Vă va spune dacă trebuie sau nu tratament pe termen mediu cu peniciline retard.

Multă sănătate și un an nou fericit !
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stare de rău, oboseală și lipsă de energie
  •