Durere de dinti
![emi1234](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua!
Mama mea nu mai are dinti deloc pe arcada superioara si utilizeaza proteza dentara de aproximativ 2 ani. De 2 saptamani a inceput sa aiba intepaturi si "zvagniri" in zona fostilor molari superiori stangi, dureri care tin doar cam jumatate de ora si care sunt declansate de mancarea fierbinte sau calda. A inceput sa faca tratament cu antibiotic (Augmentin 1 gX2/zi) la recomandarea medicului; a facut si o radiografie panoramica, dar medicul a spus ca radiografia arata ok. De 2 saptamani foloseste antibiotice si desi spune ca simte o ameliorare tot se intampla sa ii fie declansate astfel de dureri.
Care ar putea fi cauzele? Cum este posibil sa ai dureri de masele fara ca macar sa mai ai masele?
Va multumesc pentru raspuns!
Mama mea nu mai are dinti deloc pe arcada superioara si utilizeaza proteza dentara de aproximativ 2 ani. De 2 saptamani a inceput sa aiba intepaturi si "zvagniri" in zona fostilor molari superiori stangi, dureri care tin doar cam jumatate de ora si care sunt declansate de mancarea fierbinte sau calda. A inceput sa faca tratament cu antibiotic (Augmentin 1 gX2/zi) la recomandarea medicului; a facut si o radiografie panoramica, dar medicul a spus ca radiografia arata ok. De 2 saptamani foloseste antibiotice si desi spune ca simte o ameliorare tot se intampla sa ii fie declansate astfel de dureri.
Care ar putea fi cauzele? Cum este posibil sa ai dureri de masele fara ca macar sa mai ai masele?
Va multumesc pentru raspuns!
1 comentarii
![Dr. Geanina Miu](/arata_img.php?img=cont_189198.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna dimineata,
Sunt situatii cand pacientul are un molar de minte inclus in os. Pe masura ce gingia si osul se resorb ca urmare a purtarii protezei acesta iese la suprafata, nu mai este in os. Pe radiografia panoramica ar trebui sa se vada acest dinte.
Daca pe radiografie nu se vede nici un dinte atunci e posibil sa fie o sinuzita maxilara pe partea stanga sau o otita si durerea iradiaza in maxilar.
Sunt situatii cand pacientul are un molar de minte inclus in os. Pe masura ce gingia si osul se resorb ca urmare a purtarii protezei acesta iese la suprafata, nu mai este in os. Pe radiografia panoramica ar trebui sa se vada acest dinte.
Daca pe radiografie nu se vede nici un dinte atunci e posibil sa fie o sinuzita maxilara pe partea stanga sau o otita si durerea iradiaza in maxilar.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6proteza totala cam cat ar costa?
- 6Mi-am inghitit proteza, va mai iesi cand fac treaba mare?
- 11punte dentara sau proteza fixa???
- 3infectie dupa protezarea unei coronite?
- 4proteza prea mare
- 4Durere masea proteza
- 7proteza fixa
- 6durere de la proteza fixa
- 1Proteza
- 2ajutor pentru mama mea. dementa senila
- 4Microproteza dentara
- 1Proteza dentara-dificultate masticatie
- 3Proteza dentara mobila pe 4 miniimplanturi -mandibula
- 1Sfaturi si optiuni pentru inlocuirea a 3 molari alaturati lipsa cu implanturi dentare
- 2Proteza dentara
- 2Am facut „mare” castig, nu ? proteza totala mobila nu-mi sta in gura nici 2 secunde
- 3Proteza mobilizabila, tip, radacini sensibile
- 2Dureri sau disconfort
- 34 dinti restanti dor, proteza telescopata imposibil de purtat
- 2Proteza scheletata
Mai multe informații despre: Protezele dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: