Smalt demineralizat | Forumul Medical ROmedic
ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor È™i firmelor medicale

Smalt demineralizat

09-08-2012
FGN
Nu este medic/terapeut
FGN
Salut, am fost la dentist pentru ami face un periaj profesional fiindca aveam tartu sau ceva de genu..
Problema e ca am ramas cu urme mai deschise (asemanatoare) tartrului si am sa va explic ce a facut dentistul fiindca a durat foarte putin... a luat o unealta la fel ca o perie normala, a pus pasta si a frecat de 2-3 ori dinti.. atata a facut..
si eu am ramas cu urme.. a spus ca am smalt demineralizat si ca sia facut bine treaba (mam cam certat cu dentistul)
Si intrebarea ar fii:

CUM POT SA SCAP DE SMALTUL DEMINERALIZAT, AM URME MAI MICI PE DINTI DIN FATZA SI ARATA INGROZITOR, AM INCERCAT TOATE METODELE DE PERIAI (PANA LA SANGERAREA GINGIEI) SI NIMIC..
DECI CE TREBUIE SA FAC CA SA AM DINTI NORMALI DINNOU, CUM SA REPAR ACEASTA DEMINERALIZARE..

PS: L-as fi intrebat pe dentist, dar nu sunt in relatii bune cu el dupa acel periaj :-w.. Voi schimba cat de curand dentistul..
2 comentarii
0
08-07-2013, ora 14:28
george1974
Nu este medic/terapeut
george1974
Eu am ramas uimit ca aveam tartu si dupa 2-3 gume orbit, mi sa curatat aproape in totalitate, cand mestecam guma insistam cu ea si o mestecam exact pe dintii afectati de tartu, incepeam sa simt in gura cand mestecam guma ceva ca niste nisip, pietricele, se curata tartu si se lua in guma si aveai impresia ca mesteci nisip..Foarte buna guma...Eu auzisem despre ea ca albeste dintii ca protejeaza dantura insa ca si curata tartu asta nu am auzit si chiar am ramas surprins..Ma spal vorba aia mereu pe dinti de 2 ori seara si dimineata, si tartu nu disparea, bine inca mai am, dar se va curata tot daca mai insist cu, guma..Gingiile imi sangerau in zona cu tartu, acum nici gingiile nu mai imi sangereaza deloc..este vorba de orbit white professional..Dupa ce mestec trebuie sa ma clatesc in gura ca ramane o senzatie de nisip dupa ce guma curata tartu...Deci sa retras simtitor tartu si de pe dinti si de pe gingie.Insistati pe dintii afectati inca de cand incepeti sa mestecati guma, ca acizii care ii contine orbitul sa actioneze pe dintii afectati...
0
09-05-2024, ora 12:45
Dr. Radu Ursa
Stomatologie, București
Dr. Radu Ursa
Bună ziua!

O igienizare profesională completă include detartrajul, utilizarea air flow-ului și periajul profesional. O astfel de intervenție, efectuată cu seriozitate, durează aproximativ 15-30 de minute. Fiecare etapă menționată are rolul său, iar parcurgerea intervenției în întregime va lăsa dinții complet curați, netezi și lucioși.

Petele albicioase observate evident pe dinți pot fi un semn al fluorozei dentare. În funcție de dimensiune și aspect, ele pot fi tratate în cabinetul stomatologic cu ajutorul unei substanțe speciale ce va fi aplicată pe suprafața lor. În anumite situații, însă, petele pot fi prea voluminoase pentru ca substanța respectivă să ofere efectul dorit, iar în aceste situații, dacă aspectul estetic este o adevărată problemă, ele pot fi tratate asemănător unor carii dentare. Întrucât aceste pete nu afectează integritatea smalțului, nu evoluează în timp și nu generează niciun deficit funcțional, recomandarea personală ar fi de a le lăsa în pace.

Demineralizările smalțului pot fi tratate fie prin aplicarea unui gel remineralizant în cabinetul stomatologic, fie prin confecționarea unor gutiere ce vor menține gelul remineralizant pe suprafața dinților afectați, care se poate aplica și utiliza la domiciliu.

Guma de mestecat, indiferent de model sau de firma producătoare, nu igienizează dantura și în niciun caz nu îndepărtează tartrul dentar. Nimic nu poate înlocui periajul dentar, iar tartrul dentar poate fi îndepărtat complet și eficient doar prin detartrajul efectuat cu ansa ultrasonică în cabinetul stomatologic. Mai nou, există periuțe dentare ultrasonice despre care se preconizează că ar putea îndepărta depozite de tartru, însă nici acelea nu îndepărtează, cu adevărat, complet și eficient tartrul dentar.

Guma de mestecat mentolată, fără zahăr sau alți îndulcitori, aduce beneficii atunci când este utilizată imediat după finalizarea mesei. Practic, mestecatul gumei continuă să stimuleze secreția salivară care împiedică scăderea ph-ului oral ce ar favoriza demineralizările smalțului. Saliva astfel secretată dispune de o serie de factori imunologici ce vor neutraliza, până la un punct, microorganismele cariogene care și-ar manifesta cel mai mult activitatea în prezența resturilor alimentare proaspăt depuse pe dinți. Guma de mestecat, prin textura și ușoara aderență pe care le prezintă favorizează și îndepărtarea resturilor alimentare grosiere ce s-au depus pe suprafețele dentare la finalul mesei.

În orice caz, categoric trebuie reținut faptul că guma de mestecat clar nu curăță dinții, așa cum se întâmplă pe parcursul periajului dentar efectuat acasă și absolut, sub nicio formă, nu îndepărtează tartrul dentar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: