sifilis

240 comentarii 1 2 34 ..... 7 8 Înainte ›
0
17-10-2009, ora 13:00
sasha18
Nu este medic/terapeut
sasha18
buna ziua!as vrea si eu sa ma lamuriti cu ceva.acum 1 an am inceput sa fac tratamentul pt sifilis si in martie mi'a iesit la vdrl(metoda rpr carbon) slab pozitiv+_ si la rpr carbon reactiv in titru de 1/2.acum cand le'am facut mi'a iesit la vdrl(metoda rpr carbon)slab pozitiv +-(minusul la egalitate cu +)si la tpha calitativ pozitiv+.nu stiu dc pt k nu am mai avut relatie cu respectivul care mi-a dat boala.va rog sa'mi raspundeti.de cand am aflat rezultatul nu mai pot dormi si la medic abia marti ma duc.va rog frumos!multumesc
0
21-10-2009, ora 20:50
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru ciprian_84:
Eu cred ca nu trebuie sa mai faceti niciun tratament deoarece sunteti sanatos!
0
21-10-2009, ora 20:51
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru sasha18:
Nu mai sunteti bolnava!
0
22-10-2009, ora 16:05
sasha18
Nu este medic/terapeut
sasha18
va multumesc frumos pt raspuns!o zi buna
0
26-11-2009, ora 23:59
aalinaa
Nu este medic/terapeut
aalinaa
buna, as dori sa aflu daca sotul meu mai este sau nu bolnav de sifilis.acestea sunt ultimele analize:vdrl-negativ, rpr +, eia 0.0, IgG fta(if) +, IgM fta(if)negativ, TPHA 1:1280.am dori sa facem si un copil se poate?va multumesc anticipat
0
29-11-2009, ora 20:34
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ati facut tratament pentru sifilis ? Cand, cu ce si cu ce doze ?
0
30-11-2009, ora 00:38
aalinaa
Nu este medic/terapeut
aalinaa
anul trecut in august si anul acesta in mai cu moldamin. 2 flacoane la 5 zile, in total 10 flacoane.
0
01-12-2009, ora 12:09
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
In acest caz sotul dvs este sanatos si nu mai trebuie sa faca niciun tratament, insa, pentru siguranta, trebuie sa repete aceleasi analize peste 3 luni.
0
02-12-2009, ora 19:32
ruscri
Nu este medic/terapeut
ruscri
buna seara
in urma analizelor facute de sotul meu anul asta, rezultatele au iesit dupa cum urmeaza:vdrl poz. 1/4, tpha poz.1/640 in mai; vdrlpoz. 1/8 tpha poz 1/1280 in octombrie; vdrl poz 1/2, tpha poz 1/1280 in decembrie.Ce inseamna asta?18 este mai maredecat 12? sau care trebuie sa scada mai mult, tpha sau vdrl?
va multumesc. numai bine!
0
10-12-2009, ora 18:23
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Asta inseamna ca analizele au fost lucrate de persoane diferite!
Eu cred ca sotul dvs este sanatos.
Mai poate face un control peste 6 luni.
0
12-12-2009, ora 01:23
melisa28
Nu este medic/terapeut
melisa28
Buna ziua, acum 4 ani am depistat ca avem sifilis si eu si prietenul meu. Am facut tratament ce dura 3 luni de zile, cate un moldamin la 3 zile, acest tratament l-am tot repetat in toti acesti ani, pt ca eu nu reuseam sa ma negativez, prietenul meu insa s-a negativat repede. La inceputul verii dupa ultimul tratament mi se negativase in sfarsit si mie dar spre sfarsitul verii cand mi-a facut o alta analiza de sange mi-a aparut iara pozitiv. VDRL -pozitiv, TPHA -pozitiv, FTA Abs=200 cu interval de referinta : mai mic de 50, iar la sfarsit la comentarii mi s-a scris urmatoarele: pentru syphilis, anticorpii sunt de tip rezidual dupa o infectie treponemica, rezultatul trebuie interpretat in acord cu antecedentele si contextul clinic al pacientei. intrebarea mea este daca sunt vindecata sau nu, mentionez ca am de gand sa incerc sa raman insarcinata si nu stiu daca este bine sau nu pentru bebe, multumesc mult.
0
12-12-2009, ora 09:42
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ati mai postat aceasta intrebare!
Sunteti sanatoasa!
0
12-12-2009, ora 14:17
melisa28
Nu este medic/terapeut
melisa28
Scuze, da am mai pus aceasta intrebare dar pe un alt topic si abia dupa am observat ca de fapt aici se vorbea mai multe despre sifilis.
Referitor la raspunsul dumneavoastra, multumesc frumos, lamuriti-ma va rog mai clar daca puteti de ce credeti ca sunt sanatoasa cand mie la analize imi apar pozitive dupa atata timp de tratamente.ma ingrijoreaza faptul sa nu cumva sa iasa cu malformatii viitorul meu copil.
0
15-12-2009, ora 20:16
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Testele pentru sifilis detecteaza ANTICORPII fata de Treponema pallidum, agentul ce produce sifilisul (nu microbul !!!).
Ca urmare, depistarea unui anumit titru de anticorpi (1/2, 1/4, etc) antitreponemici nu inseamna ca pacientul este bolnav, ci doar ca a trecut prin boala.
De aceea se urmareste acest titru in dinamica (repetarea analizelor dupa 3-6 luni). Daca titrul este in crestere, atunci avem de a face cu o boala activa care trebuie tratata. Daca titrul este constant sau in scadere, atunci persoana respectiva este vindecata!
0
15-12-2009, ora 20:35
melisa28
Nu este medic/terapeut
melisa28
Multumesc pt raspuns, dar eu nu stiu ce titru de anticorpi am, nu stiu decat ca sunt inca pozitiva si ca FTA-ABS=200..atat mi s-a specificat mie la analize.
0
31-12-2009, ora 12:37
sorin84
Nu este medic/terapeut
sorin84
Buna ziua domnule doctor.in urma cu 8 ani am fost infectat cu sifilis.dupa tratament boala mi-a trecut iar in urma cu 2 ani am aflat ca am fost reinfectat.dupa tratament cu moldamin boala mi-a trecut din nou.asta vara mi-a facut analizele la synevo un de VDRL-ul mi-a iesit ca rezultat "0" (valorile de referinta fiind : 1-negativ si sau egal cu 1-pozitiv) in timp ce TPLA cantittativ mi-a iesit 52.acum o luna mi-am repetat analizele iar TPLA cantitativ mi-a iesit 86 iar VDRL tot 0.asta inseamna ca mai am sifilis?daca mi-ati raspunde v-as fi recunoscator.va multutmesc!
0
31-12-2009, ora 12:39
sorin84
Nu este medic/terapeut
sorin84
Buna ziua domnule doctor.in urma cu 8 ani am fost infectat cu sifilis.dupa tratament boala mi-a trecut iar in urma cu 2 ani am aflat ca am fost reinfectat.dupa tratament cu moldamin boala mi-a trecut din nou.asta vara mi-a facut analizele la synevo un de VDRL-ul mi-a iesit ca rezultat "0" (valorile de referinta fiind : 1-negativ si sau egal cu 1-pozitiv) in timp ce TPLA cantittativ mi-a iesit 52.acum o luna mi-am repetat analizele iar TPLA cantitativ mi-a iesit 86 iar VDRL tot 0.asta inseamna ca mai am sifilis?daca mi-ati raspunde v-as fi recunoscator.va multutmesc!
0
03-01-2010, ora 12:27
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru melisa 28:
Trebuie aflat acel tiru, repetand analiza si cerand titrul de anticorpi!
0
03-01-2010, ora 12:32
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru sorin84:
Repetati analiza peste 3 luni.
0
03-01-2010, ora 22:47
Ioana1102
Nu este medic/terapeut
Ioana1102
buna seara! revin cu ce mi-a iesit la ultima analiza: vdrl calitativ: 1/2 +/- si cantitativ 1/2 +/-, la penultima am facut doar calitativ: 1/2 +/- la limita. va spun toate astea deoarece urmeaza sa ni se faca analizele la munk si mi-e frica, din cate m-ati spus aceste rezultate arata anticorpii, faptul ca am trecut prin aceasta boala. o sa-mi fac o programare la cel mai bun dermatolog si sa-mi dea adeverinta asa cum mi-ati spus si o sa vorbesc cu cei care fac analizele sa nu se afle...sper sa reusesc.
mai vin o data si va intreb daca pot avea relatii sexuale neprotejate, adica cu siguranta nu pot transmite??? deoarece imi doresc un copil.
0
04-01-2010, ora 18:03
Ioana1102
Nu este medic/terapeut
Ioana1102
ultima analiza: vdrl calitativ: valoare obtinuta : pozitiv +; cantitativ: valoare obt: pozitiv
comentariu analiza:
1/1 +
1/2 +/-
1/4 -
1/8 -
1/16 -
la penultima am facut doar VDRL cantitativ: valoare obtinuta: la limita
comentariu analiza: 1/1 +/-
1/2 -
1/4 -
1/8 -
1/16 -
Analizele le-am efectuat la acelasi laborator, singura diferenta este cea de la 1/1 +/- si 1/1 +, de ce oare?
0
05-01-2010, ora 20:07
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Sunteti perfect sanatoasa!
Puteti merge fara grija la serviciu si puteti face un copil deoarece NU sunteti bolnava!
0
09-01-2010, ora 13:33
bianca-neve
Nu este medic/terapeut
bianca-neve
D-ie dr. Mihalache am si cateva intrebari pt. d-vstra. Acum 6 luni mi-am facut niste analize si am constatat cu groaza ca am tpha-pozitiv (pe rezultate scria elisa, tpha-pozitiv). In aceeasi zi am repetat analizele la spitalul de boli infectioase si pe rezultate scria: vdrl, vdrl-cant. si tpha -negative. Doamna care mi-a dat rezultatele la analize (cred ca era asistenta nu medic) a spus ca e totul bine si ca nu e necesar sa mai repet analizele. Asa cum i-am zis atunci si doamnei asistente nu am facut niciodata tratament pt. aceasta boala pt. ca nu am stiut ca as avea asa ceva pt.ca ca in ultimii ani ( la angajare, cand m-am casatorit ) am facut vdrl-ul si mi-a iesit tot timpul negativ. Am luat in schimb de-a lungul anilor foarte multe antibiotice (ampicilina, tetraciclina, oxacilina) deoarece dintotdeauna am avut probleme cu dantura. Ce inseamna asta si ce trebuie sa fac? Voi putea sa am copii sanatosi?
0
10-01-2010, ora 05:03
Ioana1102
Nu este medic/terapeut
Ioana1102
Multumesc dnule doctor pentru raspuns. Mai am o intrebare, vreau sa-mi fac vaccinul impotriva virusului a(h1n1), cand am fost mica am avut convulsii de tip jacksonian, si avand in vedere ca sunt si alergica la penicilina, ma poate afecta in vreun fel?
0
12-01-2010, ora 19:04
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru bianca-neve:
Nu stiu daca veti avea copii sanatosi sau nu, insa este clar ca nu aveti sifilis !
0
12-01-2010, ora 19:07
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru Ioana1102:
Din ce am inteles eu de la TV, au contraindicatie pentru acest vaccin cei care au suferit un transplant de organ, cei alergici la ou sau la alte componente din structura vaccinului.
Cel mai bine ar fi sa mergeti la un medic infectionist cand vreti sa va vaccinati.
0
13-01-2010, ora 15:25
bianca-neve
Nu este medic/terapeut
bianca-neve
Va multumesc d-le doctor Mihalache. Mi-ati luat o piatra de pe inima!
0
14-01-2010, ora 23:44
Suhaida
Nu este medic/terapeut
Suhaida
Buna Seara, Mi-a iesit de 2 ori VDRL pozitiv, am repetat apoi a iesit VDRL negativ, VDRL cantitativ 1/1 ||||,
1/2 ||||, 1/4 |||, 1/8 ||, TPHA |||| Pozitiv dic 1/80, dar valoare preferinta Negativa.
Rog analiza dumneavoastra si cu o recomandare tratament!

Multumesc Mult!
0
15-01-2010, ora 22:43
sorin84
Nu este medic/terapeut
sorin84
in urma cu doua zile am primit rezultatele analizelor astfel:RPR=negativ, tpha dilutie=1/320.comparativ cu rezultatele obtinute la laboratoarele synevo unde in urma cu 7 luni VDRL=negativ si TPLA=52 iar in urma cu doua luni:VDRL=negativ si TPLA=86.dvs cum interpretati ultimul rezultat?(RPR=negativ, TPHA dilutie 1/320).v-as fi recunoscator daca mia-ti raspunde.va multumesc!
0
17-01-2010, ora 17:28
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru Suhaida:
Ati facut vreun tratament pentru sifilis pana in prezent?
Adaugă un comentariu / răspuns
240 comentarii 1 2 34 ..... 7 8 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bărbați: semne precoce ale unei boli transmise prin sex - cum să le recunoști și ce să faci
  • Un nou studiu relevă beneficiile testării acasă pentru sifilis
  • O posibilă renaștere a epidemiei de sifilis
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  • Un sondaj dezvăluie multe idei eronate privind bolile cu transmitere sexuală
  •