sifilis

20-05-2006
nemrac_mail
Nu este medic/terapeut
nemrac_mail
Ma numesc Angelica, am 29 de ani. si am niste nelamuriri in legatura cu un diagnostic. In urma cu 1 sapmana am fost diagnosticata cu sifilis printr-o intamplare. Am fost sa-mi fac fisa medicala sa-mi schimb permisul. Dupa ce am repetat analizele mi-au spus ca nu sunt intens pozitiva. Dupa ce era sa ma despart de prietenul meu cu care sunt impreuna de 1 an de zile si cu care trebuie sa ma casatoresc in august, medicul la care am fost nu m-a lamurit prea exact. Concentratie mea este 1/80 exact nu stiu ce inseamna. In urma sa fiu cu actualul prieten am avut o relatie de 5 ani cu o alta persoana iar intre relatii au trecut 2 ani.Surpriza mare este ca prietenul meu care momentan locuieste in germania dupa ce l-am anuntat si-a facut analizele si nu este pozitiv.Medicul de aici imi spune ca este posibil sa fi luat indirect, lucru foarte rar, si a doua intrebare este de ce nu am avut niciodata nici un simptom. Ma refer la faptul ca nu am avut nici un fel de eruptie pe corp, piele, zona vaginala, etc.Acum urmez un tratament injectabil cu antibiotice si ma intreb daca exista riscul sa mai recidiveze, si care ar fi modul de contactare indirect. Stiu ca se i-a sexual si prin transfuzii de sange.Si un tratament standard exista? sau fiecare medic are politica lui.
1 comentarii
0
22-05-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Sancrul primar sifilitic apare in zona de inoculare.Daati contactat sifilisul prin contact sexual, zona de inoculare a fo9st vaginul, deci acolo a aparut si sancrul primar.Fiind nedureros si vindecindu-se spontan, puteati foarte bine sa nici nu stiti ca il aveti.
Exista tratament oarecum standar pentru sifilis si acela este cu antibiotice(de tip penicilina)injectabil.
Modul secundar de infectare este prin sarut, inoculare accidentala prin muscatura sau intepatura, transfuzie de singe proaspat, leziuni deschise ale unor boli de piele(herpes, acnee) si in mod cu totul exceptional prin obiecte contaminate. Insa in covirsitoarea majoritate a cazurilor sifilisul se transmite pe cale sexuala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: