sfat medical URGENT! va rog!
salut!
am mai postat un comentariu asemanator mai demult insa din pacate nu am reusit sa obtin un raspuns de la un medic...am marea rugaminte, daca mai exista medici colaboratori ai acestui site sa raspunda!
intrebare- DACA nu pot face efort fizic (hernie de disc) si trebuie sa pierd urgent cca 5 kg- cf calculelor, rata metabolismului bazal- fara activitate fizica-41 ani/164cm/54kg...ar fi cam de 780 kcal/zi (ca sa ma mentin este de cca 825 kcal/zi)... CONTEAZA LA CE ORE MAI INGEREZ ACESTE KCAL sau important este ca in 24h sa nu le depasesc?
este adevarat ca ideea cum ca nu e bine sa mananci seara, cu 3/4 ore inainte de culcare nu mai este valabila in cazul meu?...imi vine greu sa cred ca daca, de exemplu, nu as manca nimic ziua si seara in jurul orei 8/9pm as ingera acest nr de kcal m-as ingrasa...avand in vedere ca in 24h metabolismul bazal consuma...plus activitatile gen scris/citit/computer...mers/plimbare cca 30 min/zi...toate astea consuma nu?...pana si 6h de somn necesita cca 290 kcal cf calculelor...deci?
intreb pentru ca imi este f. greu sa mentin acest nr de kcal/zi insa TREBUIE! daca pot sa mananc seara mai mult, ma ajuta...macar pot dormi in loc sa stau toata noaptea treaza, lesinata de foame...de asta intreb!
va rog dati-mi un raspuns!
am mai postat un comentariu asemanator mai demult insa din pacate nu am reusit sa obtin un raspuns de la un medic...am marea rugaminte, daca mai exista medici colaboratori ai acestui site sa raspunda!
intrebare- DACA nu pot face efort fizic (hernie de disc) si trebuie sa pierd urgent cca 5 kg- cf calculelor, rata metabolismului bazal- fara activitate fizica-41 ani/164cm/54kg...ar fi cam de 780 kcal/zi (ca sa ma mentin este de cca 825 kcal/zi)... CONTEAZA LA CE ORE MAI INGEREZ ACESTE KCAL sau important este ca in 24h sa nu le depasesc?
este adevarat ca ideea cum ca nu e bine sa mananci seara, cu 3/4 ore inainte de culcare nu mai este valabila in cazul meu?...imi vine greu sa cred ca daca, de exemplu, nu as manca nimic ziua si seara in jurul orei 8/9pm as ingera acest nr de kcal m-as ingrasa...avand in vedere ca in 24h metabolismul bazal consuma...plus activitatile gen scris/citit/computer...mers/plimbare cca 30 min/zi...toate astea consuma nu?...pana si 6h de somn necesita cca 290 kcal cf calculelor...deci?
intreb pentru ca imi este f. greu sa mentin acest nr de kcal/zi insa TREBUIE! daca pot sa mananc seara mai mult, ma ajuta...macar pot dormi in loc sa stau toata noaptea treaza, lesinata de foame...de asta intreb!
va rog dati-mi un raspuns!
2 comentarii
Eu m-am chinuit o saptamana doua cu 3 ore pe noapte de somn din acelasi motiv.Tot as manca seara, dar adorm la ora care trebuie acum
Dieta ta de 780kcal/zi...deci e clar pe zi..nu spune si noaptea.Ultima ora de preferat 19.E greu ptr inceput pina se micsoreaza stomacul.5 kg nu e mult poti slabi usor cu caloriile calculate de tine, miscare cit iti permite timpul, de ajutor fiind ceaiurile fierbinti.Nu combina glucidele cu propeinele.Succes.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Voi știți ce mâncați?Oameni ultraprocesati Capcanele industriei alimentare actuale.
- 1Am prea multa grasime pe burta?
- 1E nevoie sa slabesc?
- 2În prediabet ai voie smoothieuri de fructe amestecate cu legume?
- 0Unde pot învăța nutriție?
- 0Diabetul se vindeca?
- 1O sa inversez posibilul diabet sau prediabet și o sa devin nutritionist
- 3Postul intermitent ca metoda de slabire, a reusit cineva sa slabeasca asa ?
- 0Curs online cum sa slabesti
- 2SOS vreau sa slabesc