Senzatie de mucus in gât!
Bună ziua!
Am 17 ani, sunt fumator de 5-10 tigari pe zi de 3 ani, cu pauze de 2-3 luni. Acum 1 luna am facut o pneumonie ce initial a debutat ca o raceala, apoi cu o durere la inspir si expir in piept. Spre norocul meu, aceasta pneumonie nu a reusit sa imi afecteze bronsiolele si alveolele, doar bronhiile. In parcurcul acestor 4 saptamani dupa ce au disparut simptomele clare, am mai avut putin senzatia de respiratie putin ingreunata ( simteam uneori nevoie de inspira profund ca sa imi satisfac nevoia). Mentionez ca pot face efort ( ex. alergat, sala, inot) si ca atunci nu resimteam acea senzatia. Acum am observat ca a disparut de tot. Dar am ramas cu o senzatia ciudata cum ca fix sub "Marul lui Adam" as avea o "bila de mucus" pe care o dau afara fortandu-mi gatul si "horcaind". Mentionez ca nu tusesc defel, spirometria o am 94, pe radiografie pulmonara sunt bine inca. Spuneti-mi va rog, acea flegma vine din plamani sau ar avea legatura cu faptul ca am fost diagnosticat la ORL cu o rinita/rinoree ( nu stiu exact care) ce ma facea sa imi trag mucusul nazal tare de tot si sa il dau afara pe gura? Mentionez de asemenea ca am avut o usoara hiperreactivitate bronsica post virala ce a disparut 90% dupa 2 saptamani de Astha 15 (3 pastile/zi), iar acum nu o mai resimt in ambii plamani, ci doar in cel drept in momentul in care inspir tare de tot ( o simt cand imi pun mainile pe piept).
Va multumesc anticipat!
Am 17 ani, sunt fumator de 5-10 tigari pe zi de 3 ani, cu pauze de 2-3 luni. Acum 1 luna am facut o pneumonie ce initial a debutat ca o raceala, apoi cu o durere la inspir si expir in piept. Spre norocul meu, aceasta pneumonie nu a reusit sa imi afecteze bronsiolele si alveolele, doar bronhiile. In parcurcul acestor 4 saptamani dupa ce au disparut simptomele clare, am mai avut putin senzatia de respiratie putin ingreunata ( simteam uneori nevoie de inspira profund ca sa imi satisfac nevoia). Mentionez ca pot face efort ( ex. alergat, sala, inot) si ca atunci nu resimteam acea senzatia. Acum am observat ca a disparut de tot. Dar am ramas cu o senzatia ciudata cum ca fix sub "Marul lui Adam" as avea o "bila de mucus" pe care o dau afara fortandu-mi gatul si "horcaind". Mentionez ca nu tusesc defel, spirometria o am 94, pe radiografie pulmonara sunt bine inca. Spuneti-mi va rog, acea flegma vine din plamani sau ar avea legatura cu faptul ca am fost diagnosticat la ORL cu o rinita/rinoree ( nu stiu exact care) ce ma facea sa imi trag mucusul nazal tare de tot si sa il dau afara pe gura? Mentionez de asemenea ca am avut o usoara hiperreactivitate bronsica post virala ce a disparut 90% dupa 2 saptamani de Astha 15 (3 pastile/zi), iar acum nu o mai resimt in ambii plamani, ci doar in cel drept in momentul in care inspir tare de tot ( o simt cand imi pun mainile pe piept).
Va multumesc anticipat!
1 comentarii
Hristos a Înviat! Mergeți la un consult ORL este posibil să aveți secreții care se scurg în faringe și să apară acea senzație descrisă de dumneavoastră. Cu radiografie, spirometrie în limite normale și fără o simptomatologie clar respiratorie cel mai probabil nu este nimic pulmonar. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Senzație de sufocare si mucus in gat
- 0mama Mea are flegma in gat care ii provoaca tuse si Nu reuseste sa o elimine
- 27Mucus in gat
- 1Flegme in gat, saliva vascoasa, senzatie de voma
- 2Mucozități între nas și gît și sforăit
- 5Senzație de nod/flegma in gat
- 0Mucus în gat
- 1Senzație de mucus in gât și miros urât in nas
- 0Secretii ale cailor respiratorii
- 2Disconfort groaznic in gât, mucus, flegmă ce nu se duce
- 1Mucus in gat, dificulatate la respiratie si la inghitire.
- 0Ajutați-mă - ragusesc in fiecare zi si tusesc des scuipând o mucoasa
- 3Mucus in gat
- 1Mucus vascos in gat de cateva luni si probleme la inghitire
- 2Flegme în gat
- 3Senzație lipsa de aer după ce mănânc
- 26Probleme la inghiti/nod in gat/mucus vascos in gat
Mai multe informații despre: mucus in gat flegma in gat
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: