Secretie mucus gelatinos
Buna Ziua, in urma cu o saptamana am luat un antibiotic mai exact augumentin in timpul administrarii antibiticului am avut si perioada menstruala in timpul menstruatiei m am simtit putin iritata jos dar pe urma a trecut dar dupa terminarea menstruatiei am inceput sa am scurgeri mai abundente transparente gelatinoase, ceea ce pana acum nu mi s a mai intamplat niciodata, tin sa precizez ca aceste scurgeri transparente gelatinoase sunt cam de 7 zile, nu au miros nu am arsuri mancarimi sau iritatii dar nu inteleg de ce le am, poate stie cineva despre ce e vorba ??
1 comentarii
Bună ziua! Utilizarea antibioticelor, inclusiv amoxicilina din Augmentin, poate afecta flora vaginală normală, uneori conducând la dezechilibre care pot cauza modificări ale secrețiilor vaginale. În contextul administrării antibioticului, este posibil ca aceste secreții să fie o reacție temporară a organismului, chiar dacă nu aveți simptome de infecție (precum miros neplăcut, mâncărimi sau arsuri).
Iată câteva posibile explicații pentru această situație:
1. Dezechilibrul florei vaginale: Antibioticele pot reduce numărul bacteriilor benefice, cum ar fi lactobacilii, care protejează mediul vaginal de infecții. Acest dezechilibru poate duce la modificarea secrețiilor. Deși simptomele comune ale unei infecții fungice nu sunt prezente (mâncărimi sau arsuri), secrețiile modificate pot fi semnul unui mic dezechilibru al florei vaginale.
2. Secreții normale post-menstruale: După menstruație, este normal ca secrețiile vaginale să varieze în consistență și aspect, de la transparente și gelatinoase la albicioase sau ușor lăptoase. Secrețiile transparente și gelatinoase, fără alte simptome, pot fi parte a fluctuațiilor hormonale obișnuite, mai ales dacă apar la o săptămână după menstruație.
3. Efectele stresului și modificărilor imune: Menstruația și administrarea antibioticelor pot cauza o ușoară slăbire a sistemului imunitar, făcând corpul mai sensibil la mici modificări ale secrețiilor.
Ce puteți face până la consultația cu un medic ginecolog:
- Evitați produsele parfumate sau iritante: Spălăturile interne și produsele parfumate pot irita zona și pot agrava dezechilibrul.
- Folosiți lenjerie din bumbac: Aceasta permite pielii să respire și reduce riscul de iritație.
- Probiotice: În special probioticele specifice pentru sănătatea vaginală pot ajuta la restabilirea echilibrului florei bacteriene. Întrebați farmacistul despre opțiunile disponibile sau discutați cu medicul despre includerea lor în regimul zilnic.
Dacă aceste secreții persistă mai mult de 10-14 zile, devin colorate, încep să aibă un miros neplăcut sau apar alte simptome, este recomandat să mergeți la un consult ginecologic pentru a exclude alte afecțiuni.
Iată câteva posibile explicații pentru această situație:
1. Dezechilibrul florei vaginale: Antibioticele pot reduce numărul bacteriilor benefice, cum ar fi lactobacilii, care protejează mediul vaginal de infecții. Acest dezechilibru poate duce la modificarea secrețiilor. Deși simptomele comune ale unei infecții fungice nu sunt prezente (mâncărimi sau arsuri), secrețiile modificate pot fi semnul unui mic dezechilibru al florei vaginale.
2. Secreții normale post-menstruale: După menstruație, este normal ca secrețiile vaginale să varieze în consistență și aspect, de la transparente și gelatinoase la albicioase sau ușor lăptoase. Secrețiile transparente și gelatinoase, fără alte simptome, pot fi parte a fluctuațiilor hormonale obișnuite, mai ales dacă apar la o săptămână după menstruație.
3. Efectele stresului și modificărilor imune: Menstruația și administrarea antibioticelor pot cauza o ușoară slăbire a sistemului imunitar, făcând corpul mai sensibil la mici modificări ale secrețiilor.
Ce puteți face până la consultația cu un medic ginecolog:
- Evitați produsele parfumate sau iritante: Spălăturile interne și produsele parfumate pot irita zona și pot agrava dezechilibrul.
- Folosiți lenjerie din bumbac: Aceasta permite pielii să respire și reduce riscul de iritație.
- Probiotice: În special probioticele specifice pentru sănătatea vaginală pot ajuta la restabilirea echilibrului florei bacteriene. Întrebați farmacistul despre opțiunile disponibile sau discutați cu medicul despre includerea lor în regimul zilnic.
Dacă aceste secreții persistă mai mult de 10-14 zile, devin colorate, încep să aibă un miros neplăcut sau apar alte simptome, este recomandat să mergeți la un consult ginecologic pentru a exclude alte afecțiuni.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Sunt nelamurita!
- 3mancarimi, usturimi si putina secretie albiceosa in zona genitala
- 5secretii vaginale alb-verzui + dureri in timpul actului sexual
- 1Usturime vaginala si secretie galbuie abundenta fara miros
- 2Secretie vaginala anormala
- 1secretie vaginala anormala ?
- 1Roseala pe chiloti
- 2Secretie anormala
- 0Interpretare analize ginecologie
- 2Secretie vaginală schimbată
- 1Sunt destul de panicată. Dacă știți despre ce este vorba, va rog ajutați ma!
- 1Mi-am rănit labia mică din greșeală
- 1Scurgeri Ciudate Vagin
- 1Arsuri genitale si secretii/analize bune
- 0Scurgere roz, si maronie a 5-a de Letrozol
- 0puternica reactie adversa la antibiotic. Nu ma prea lasa durerea de stomac
- 2Secreție înainte de menstra
- 0Eliminari vaginale in exces
- 2Greata, ragaieli si acreala in gat dupa tratament cu antibiotic pentru o masea
Mai multe informații despre: Secretiile vaginale anormale efectele negative ale antibioticelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: