se pot vindeca fibrilatiile cum?

13-09-2013
stoiana
Nu este medic/terapeut
stoiana
Am 60 de ani femeie.am avut primul episod de fibrilatii am ajuns la spital si dupa 6 ore de reecilibrare medicamentoasa s-a hotarit sa mi se aplice socuri.am reusit sa ies.ma tem de urmatorul episod si as vrea sa stiu daca aceasta boala se poate vindeca.Analize bune electrocardiograma fara leziuni.Exista cazuri de episod unic?scuzati scrisul sunt incepatoare p.s.rog raspuns.
10 comentarii
1
15-09-2013, ora 11:10
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Exista cazuri de episod unic, pe inima sanatoasa, avand drept cauza alte probleme...dar la 60 de ani, sigur e vorba de un cord "obosit ", ischemic, peste care s-au adaugat alti factori de risc ( stres, griji, emotii negative, dereglari in metabolismul grasimilor si al zaharurilor, dereglari hormonale, cafea, poate si alcool etc.).In mod sigur ai iesit din spital cu tratament ; Rytmonorm sau Propafenona nu ai primit ? Trebuie urmat tratamentul, tine cont de indicatiile medicului cardiolog si mergi cand esti chemata la control.
0
15-09-2013, ora 20:36
stoiana
Nu este medic/terapeut
stoiana
Casa drhouse vA multumesc pt. raspunsul prompt si daca puteti sa-mi mai raspundeti va sunt recunoscatoare.IN legatura cu analizele:Nu diabet, nu colesterol da anemie 10.6, da histerectomie subtotala 34 ani si da obezitate.Amprimit la externare indicatii pt. aspirina, concord si noliprel forte dar n-am primit nici un fel de recomandari in legatura cu dieta sau miscare desi sedentara nu sunt. as dori sa stiu la ce sa ma astept in continuare.
0
16-09-2013, ora 20:59
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
Anemia trebuie tratata, ar asta o rezolva medicul de familie.e posibil sa mergi bine cu tratamentul prescris si sa nu mai faci nici un episod de fibrilatie, dar se poate ca, in anumite conditii, sa-l repeti..ia tratamentu prescris din spital si mergi periodic, la 6 luni, la control cardiologic..In privinta alimentatiei tot medicul de familie te poate sfatui mai pe larg...trebuie sa eviti alimentele grase, cafeaua, alcoolul, tigara, frigul, gerul, efortul fizic prelungit, stresul si emotiile negative, situatiile tensionate, sa te odihnesti si sa ai liniste..
0
19-09-2013, ora 19:30
stoiana
Nu este medic/terapeut
stoiana
doamna doctor va multumesc si pentru acest raspuns.voi tine cont de sfaturile dumneavoastra
0
09-01-2014, ora 11:55
nicukent
Nu este medic/terapeut
nicukent
in urma unui ekg de rutina mi-a iesit atriu stang extins, sau cam asa ceva, va rog domn dr sa-mi spuneti daca e ceva grav. in urma cu un an mi-am facuto investigatie la inima la cardiolog, adica o ecocardiograma si un ekg si medicul mi-a spus sa stau linistit ca nu e nimic grav. tin samentionez ca nu am nici o durere, sunt diagnosticat cu tulburare de panica, anxietate, etc, tratament cu antidepresiv de 3 ani(cipralex). as vrea sa stiu daca problemele mele influenteaza aparatul ekg, plus ca inaintea testului de rutina bausem 2 cafele si fumasem vreo 4 tigari. am 32 de ani si nu consum alcool de nici un fel. nici noptile nu dorm prea bine deoarece am grij de tatal meu care este invalid si ma trezeste de 3, 4 ori pe noapte. as dori un raspuns
va multumesc
0
11-01-2014, ora 16:09
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
@nicukent : Daca medicul cardiolog, in urma investigatiei facute, cu analiza in fata, ti-a spus ca nu e nimic grav si ca trebuie sa stai linistit, inseamna ca nu e vorba despre o boala grava de inima ;stresul si oboseala sunt cauzele pentru care mai ai nelinisti la nivel psihic, de suflet, motive pentru care si inima se mai " supara " uneori.La acestea se adauga si cafelele si tigarile pe care, se pare ca le consumi. Vorbeste cu medicul tau de familie, spune-i ca nu te poti odihni noaptea si ai probleme de anxietate, de panica si roaga-l sa-ti dea o reteta cu ceva de somn pentru batran.
0
12-01-2014, ora 07:40
nicukent
Nu este medic/terapeut
nicukent
va multumesc, d-na doctor, dar vroiam sa stiu daca stresul, oboseala, panica, medicamentele antidepresive, cafeaua si tigarile pot influenta ekg-ul, plus ca testul ekg este facut de niste asistenti care nu prea au nici o treaba cu aceste aparate.va multumesc! fobia mea nu este alta decat ca voi face un infarct sau ca sunt bolnav grav de inima. am fost la psiholog, psihiatru, cardiolog, analize sange ok dar eu tot infarct o sa fac, si v-as ruga sa-mi spuneti ce inseamna tulburare de ritm cardiac, va multumesc frumos!
0
12-01-2014, ora 15:45
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
Bataile inimii sunt ca ale unui ceas ; regulate, ritmate, cad cuminti si se rostogolosc una dupa alta cu intervale precise, de cele mai multe ori fara sa tina cont ca noi o atacam cu cafea, tigara, stess, panica, anxietate, probleme fel de fel.Cand apare o bataie in plus, sau pauze diferite intre tic-tac-uri, sau zbaterea ei este ca a unei pasari prinse intr-o colivie atunci exista o tulburare de ritm cardiac.Dar inima este rezistenta, nu se da lovita cu una cu doua ; gandurile nostre sunt foarte importante ; daca mereu vei fi fixat ca intr-o zi vei face infarct, asa va fi ; autosugestia este foarte puternica, de aceea aceasta trebuie sa fie pozitiva, mai ales atunci cand inaintam greu prin viata.Deci nu te mai gandi la rau, caci nu e bine si nici nu ai motiv. Asistentii medicali sigur ca trebuie sa stie sa faca corect o EKG, o fac mereu si aproape zilnic; deci nu te indoi ca au gresit. Gandeste pozitiv si zilele tale vor fi altfel.
0
12-01-2014, ora 17:56
nicukent
Nu este medic/terapeut
nicukent
va multumesc frumos, nu am asfel de batai intrerupte sau zbateri in piept, decat am pulsul cand 65, cand 81 cand 60, niciodata nu depaseste 95, eu crezand ca acesta e un puls neregulat, totul e pe stres si anxietate, doctorul meu cardioloig m-a asigurat anul trecut ca ma pune sa car 20 de saci de ciment odata si inima mea nu pateste nimic, ceea ce cred ca intrun an de zile nu se imbolnaveste inima asa repede. va multumesc frumos!
0
25-11-2014, ora 16:40
crisdana
Nu este medic/terapeut
crisdana
Buna ziua,

Vreau sa va intreb care sunt riscurile pentru un pacient care a fost de mai multe ori defibrilar elecric si nereusit?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.