se pot vindeca fibrilatiile cum?
Am 60 de ani femeie.am avut primul episod de fibrilatii am ajuns la spital si dupa 6 ore de reecilibrare medicamentoasa s-a hotarit sa mi se aplice socuri.am reusit sa ies.ma tem de urmatorul episod si as vrea sa stiu daca aceasta boala se poate vindeca.Analize bune electrocardiograma fara leziuni.Exista cazuri de episod unic?scuzati scrisul sunt incepatoare p.s.rog raspuns.
10 comentarii
Exista cazuri de episod unic, pe inima sanatoasa, avand drept cauza alte probleme...dar la 60 de ani, sigur e vorba de un cord "obosit ", ischemic, peste care s-au adaugat alti factori de risc ( stres, griji, emotii negative, dereglari in metabolismul grasimilor si al zaharurilor, dereglari hormonale, cafea, poate si alcool etc.).In mod sigur ai iesit din spital cu tratament ; Rytmonorm sau Propafenona nu ai primit ? Trebuie urmat tratamentul, tine cont de indicatiile medicului cardiolog si mergi cand esti chemata la control.
Casa drhouse vA multumesc pt. raspunsul prompt si daca puteti sa-mi mai raspundeti va sunt recunoscatoare.IN legatura cu analizele:Nu diabet, nu colesterol da anemie 10.6, da histerectomie subtotala 34 ani si da obezitate.Amprimit la externare indicatii pt. aspirina, concord si noliprel forte dar n-am primit nici un fel de recomandari in legatura cu dieta sau miscare desi sedentara nu sunt. as dori sa stiu la ce sa ma astept in continuare.
Anemia trebuie tratata, ar asta o rezolva medicul de familie.e posibil sa mergi bine cu tratamentul prescris si sa nu mai faci nici un episod de fibrilatie, dar se poate ca, in anumite conditii, sa-l repeti..ia tratamentu prescris din spital si mergi periodic, la 6 luni, la control cardiologic..In privinta alimentatiei tot medicul de familie te poate sfatui mai pe larg...trebuie sa eviti alimentele grase, cafeaua, alcoolul, tigara, frigul, gerul, efortul fizic prelungit, stresul si emotiile negative, situatiile tensionate, sa te odihnesti si sa ai liniste..
doamna doctor va multumesc si pentru acest raspuns.voi tine cont de sfaturile dumneavoastra
in urma unui ekg de rutina mi-a iesit atriu stang extins, sau cam asa ceva, va rog domn dr sa-mi spuneti daca e ceva grav. in urma cu un an mi-am facuto investigatie la inima la cardiolog, adica o ecocardiograma si un ekg si medicul mi-a spus sa stau linistit ca nu e nimic grav. tin samentionez ca nu am nici o durere, sunt diagnosticat cu tulburare de panica, anxietate, etc, tratament cu antidepresiv de 3 ani(cipralex). as vrea sa stiu daca problemele mele influenteaza aparatul ekg, plus ca inaintea testului de rutina bausem 2 cafele si fumasem vreo 4 tigari. am 32 de ani si nu consum alcool de nici un fel. nici noptile nu dorm prea bine deoarece am grij de tatal meu care este invalid si ma trezeste de 3, 4 ori pe noapte. as dori un raspuns
va multumesc
va multumesc
@nicukent : Daca medicul cardiolog, in urma investigatiei facute, cu analiza in fata, ti-a spus ca nu e nimic grav si ca trebuie sa stai linistit, inseamna ca nu e vorba despre o boala grava de inima ;stresul si oboseala sunt cauzele pentru care mai ai nelinisti la nivel psihic, de suflet, motive pentru care si inima se mai " supara " uneori.La acestea se adauga si cafelele si tigarile pe care, se pare ca le consumi. Vorbeste cu medicul tau de familie, spune-i ca nu te poti odihni noaptea si ai probleme de anxietate, de panica si roaga-l sa-ti dea o reteta cu ceva de somn pentru batran.
va multumesc, d-na doctor, dar vroiam sa stiu daca stresul, oboseala, panica, medicamentele antidepresive, cafeaua si tigarile pot influenta ekg-ul, plus ca testul ekg este facut de niste asistenti care nu prea au nici o treaba cu aceste aparate.va multumesc! fobia mea nu este alta decat ca voi face un infarct sau ca sunt bolnav grav de inima. am fost la psiholog, psihiatru, cardiolog, analize sange ok dar eu tot infarct o sa fac, si v-as ruga sa-mi spuneti ce inseamna tulburare de ritm cardiac, va multumesc frumos!
Bataile inimii sunt ca ale unui ceas ; regulate, ritmate, cad cuminti si se rostogolosc una dupa alta cu intervale precise, de cele mai multe ori fara sa tina cont ca noi o atacam cu cafea, tigara, stess, panica, anxietate, probleme fel de fel.Cand apare o bataie in plus, sau pauze diferite intre tic-tac-uri, sau zbaterea ei este ca a unei pasari prinse intr-o colivie atunci exista o tulburare de ritm cardiac.Dar inima este rezistenta, nu se da lovita cu una cu doua ; gandurile nostre sunt foarte importante ; daca mereu vei fi fixat ca intr-o zi vei face infarct, asa va fi ; autosugestia este foarte puternica, de aceea aceasta trebuie sa fie pozitiva, mai ales atunci cand inaintam greu prin viata.Deci nu te mai gandi la rau, caci nu e bine si nici nu ai motiv. Asistentii medicali sigur ca trebuie sa stie sa faca corect o EKG, o fac mereu si aproape zilnic; deci nu te indoi ca au gresit. Gandeste pozitiv si zilele tale vor fi altfel.
va multumesc frumos, nu am asfel de batai intrerupte sau zbateri in piept, decat am pulsul cand 65, cand 81 cand 60, niciodata nu depaseste 95, eu crezand ca acesta e un puls neregulat, totul e pe stres si anxietate, doctorul meu cardioloig m-a asigurat anul trecut ca ma pune sa car 20 de saci de ciment odata si inima mea nu pateste nimic, ceea ce cred ca intrun an de zile nu se imbolnaveste inima asa repede. va multumesc frumos!
Buna ziua,
Vreau sa va intreb care sunt riscurile pentru un pacient care a fost de mai multe ori defibrilar elecric si nereusit?
Vreau sa va intreb care sunt riscurile pentru un pacient care a fost de mai multe ori defibrilar elecric si nereusit?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9fibrilatie atriala
- 1fibrilatii paroxistice
- 3stenoza aortica valvulara stransa
- 10Povestea mea - FA
- 4Fibrilatii aritmii
- 23fibrilatie atriala paroxistica
- 1fibrilatii si stare de lesin. va implor ajutor pt mama mea!
- 5Fibrilatie atriala paroxistica
- 0Pentru fibrilatie atriala mi s-a recomandat sa inlocuiesc un medicament
- 0Diagnostic: insuficienta mitrala degenerativa medie si fibrilatie atriala cu AV rapid
- 0tahicardie
- 1Fibrilaţie atrială + flutter
- 0Fibrilatie atriala paroxistica.
- 0Ablatie pentru fibrilatie atriala permanenta
- 0Medicament antiaritmic
- 0Cunoasteti ceva aplicatii de monitorizare ?
- 10Intervenție ablatie
Mai multe informații despre: Fibrilatia atriala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: