se poate face o donatie de rinichi daca esti insarcinata?
sunt insarcinata in luna a 3 -a si m-am gandit sa fac o donatie de rinichi...este posibil acest transplant? ar putea avea efecte negative asupra sarcinii?
6 comentarii
Nu este posibil, nici un medic nu ar face asta. Rinichii sunt foarte solicitati in timpul sarcinii si apoi, nici anestezia nu este recomandabila insarcinatelor. Ar fi o interventie cu risc si ne necesara vietii gravidei.
Buna ziua,
pt.linistea noastra:
- DE CE si CUI vrei sa donezi un rinichi?
Sanatate si O seara buna!
pt.linistea noastra:
- DE CE si CUI vrei sa donezi un rinichi?
Sanatate si O seara buna!
DE CE? pt ca sunt intr-o situatie foarte grea...si copilului pe care il port trebuie sa pot sa-i ofer o locuinta.vreau sa cumpar o garsoniera, sunt singura :(
Te inteleg acum, NU te supara...
mi s-a parut ca, ceva nu-i bine...
Iti doresc sa-ti fie bine si o nastere usoara!
O seara buna!
mi s-a parut ca, ceva nu-i bine...
Iti doresc sa-ti fie bine si o nastere usoara!
O seara buna!
multumesc mult., ai e ceva pana atunci, daca ajung pana acolo, , , , ca sunt in progul disperarii
Draga mea, incerc sa-ti inteleg situatia dar imi este c-am greu.De la inceput ca raspuns la intrebarea ta - NU, nu poti dona un rinichi in timpul sarcinii(nu cred ca este vreun medic care sa riste atat de mult).Edestul de periculos atat pentru tine cat si pentru fat(gandeste-te la toate medicamentele care trebuie sa ti le faca numai pt. anestezie-daca dupa parerea ta nu sunt daunatoare copilului..).Am inteles ca esti singura;te admir mult ca in ciuda suferintei de a fi singura in aceste momente, nu ai renuntat la copil;FELICITARI.
Te rog sa nu disperi(chiar daca ai avea tot motivul), ai incredere in Bunul Dumnezeu si El o sa te ajute.Ca de inceput pt.linistea ta, ti-asi recomanda sa mergi la biserica(daca ai un duhovnic mai bine-mergi si te spovedeste, cere ajutorul, un sfat).Chiar daca o sa ti se para aiurea sa stii ca ajuta ffffff.mult.Nu am de castigat nimic, dar pot sa te asigur ca ajuta sa vorbesti cu cineva despre "necazul tau", imprejurarile in care esti acum.Te asigur ca nu esti singura fata care este in situatia ta.Am cunoscut o fata care era in aceeasi situatie, dar in urma unui viol;a dus sarcina la bun sfarsit chiar daca parintii nu au mai primit-o acasa si daca de fiecare data cand isi privea copilui retraia momentul cel mai urat din viata ei;dar cu ajutorul unui preot, credinta in Dumnezeu si cateva persoane de bine a reusit sa treaca peste.Acum traieste cu fetita ei de 5 ani, nu este casatorita;in timpul sarcinii nu a lucrat asa ca si ei ia fost foarte greu, dar.Nu stiu nimic referitor la acel rinichi pe care vrei sa-l donezi.Cui vrei sa-l dai, operatia se face intr-un spital;la negru risti foarte mult, nu cred ca vor fi suficienti bani ca sa poti cumpara o garsoniera.Oricum dupa o operatie de acest gen primul risc este infectia ce poate aparea, iar daca nu esti sub observatie medicala risti sa faci infectie si la celalalt rinichi, apoi ca urmare dializa, iar daca toate merg rau se ajunge la moarte-pt.ce?Sincer nu cred ca merita;nu te lasa descurajata si nu recurge la astfel de metode.Suport din partea parintilor?????Tatal copilului??????Nu stiu ce fundatii ar putea sa te ajute, dar am sa ma interesez.Nadejde mare in Dumnezeu si sanatate mult.
Te rog sa nu disperi(chiar daca ai avea tot motivul), ai incredere in Bunul Dumnezeu si El o sa te ajute.Ca de inceput pt.linistea ta, ti-asi recomanda sa mergi la biserica(daca ai un duhovnic mai bine-mergi si te spovedeste, cere ajutorul, un sfat).Chiar daca o sa ti se para aiurea sa stii ca ajuta ffffff.mult.Nu am de castigat nimic, dar pot sa te asigur ca ajuta sa vorbesti cu cineva despre "necazul tau", imprejurarile in care esti acum.Te asigur ca nu esti singura fata care este in situatia ta.Am cunoscut o fata care era in aceeasi situatie, dar in urma unui viol;a dus sarcina la bun sfarsit chiar daca parintii nu au mai primit-o acasa si daca de fiecare data cand isi privea copilui retraia momentul cel mai urat din viata ei;dar cu ajutorul unui preot, credinta in Dumnezeu si cateva persoane de bine a reusit sa treaca peste.Acum traieste cu fetita ei de 5 ani, nu este casatorita;in timpul sarcinii nu a lucrat asa ca si ei ia fost foarte greu, dar.Nu stiu nimic referitor la acel rinichi pe care vrei sa-l donezi.Cui vrei sa-l dai, operatia se face intr-un spital;la negru risti foarte mult, nu cred ca vor fi suficienti bani ca sa poti cumpara o garsoniera.Oricum dupa o operatie de acest gen primul risc este infectia ce poate aparea, iar daca nu esti sub observatie medicala risti sa faci infectie si la celalalt rinichi, apoi ca urmare dializa, iar daca toate merg rau se ajunge la moarte-pt.ce?Sincer nu cred ca merita;nu te lasa descurajata si nu recurge la astfel de metode.Suport din partea parintilor?????Tatal copilului??????Nu stiu ce fundatii ar putea sa te ajute, dar am sa ma interesez.Nadejde mare in Dumnezeu si sanatate mult.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6creatinina 1.87, recent descoperit la ecograf chisturi la rinchi
- 6Pietre la rinichi la un copil de 6 ani!
- 5a suferit o operatie prin care i s-a scos rinichiul stang (avea o tumoare) si o coasta
- 4acum 3 luni am fost operata la rinichi si mi sa scos un rinichi
- 5Hidronefroza grad 2 pe rinichi unic chirurgical
- 3o piatra de 5mm la rinichi se poate elimina singura?
- 3dureri care ar trebui atenuate cu lyrica
- 7probleme cu rinichii
- 7Viata fara un rinichi
- 3Nisip la rinichi si consumul de ciocolata, produse proteice
- 4chist la rinichi
- 4dureri puternice de rinichi
- 4Probleme renale
- 5m-am nascut cu rinichiul stang lipsa... imi doresc sa raman insarcinata
- 1rinichi drept dilatat
- 2nodul rinichi stang
- 1Ecografie Abdominala-probleme la rinichi si vezica urinara si Ficat
- 0Infectie la rinichi?
- 1Adenom ambii rinichii
- 0Dilatatie si nisip la unul dintre rinichi?
Mai multe informații despre: Transplantul renal Rinichii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Glomerulonefrita
- Insuficienta renala acuta - IRA
- Insuficiența renală cronică - IRC
- Litiaza renala
- Nefropatia diabetica
- Infectia urinara la copii
- Proteinuria
- Anurie (lipsa urinarii)
- Pielonefrita acută
- Nefropatia lupică
- Transplantul renal
- Miros anormal al urinei
- Mancarea fast food si disfunctiile renale - exista o legatura?
- Rinichii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: