se poate face o donatie de rinichi daca esti insarcinata?

29-04-2011
simonez
Nu este medic/terapeut
simonez
sunt insarcinata in luna a 3 -a si m-am gandit sa fac o donatie de rinichi...este posibil acest transplant? ar putea avea efecte negative asupra sarcinii?
6 comentarii
0
29-04-2011, ora 12:27
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu este posibil, nici un medic nu ar face asta. Rinichii sunt foarte solicitati in timpul sarcinii si apoi, nici anestezia nu este recomandabila insarcinatelor. Ar fi o interventie cu risc si ne necesara vietii gravidei.
0
29-04-2011, ora 17:44
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,

pt.linistea noastra:
- DE CE si CUI vrei sa donezi un rinichi?

Sanatate si O seara buna!
0
29-04-2011, ora 18:09
simonez
Nu este medic/terapeut
simonez
DE CE? pt ca sunt intr-o situatie foarte grea...si copilului pe care il port trebuie sa pot sa-i ofer o locuinta.vreau sa cumpar o garsoniera, sunt singura :(
0
29-04-2011, ora 18:24
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Te inteleg acum, NU te supara...
mi s-a parut ca, ceva nu-i bine...

Iti doresc sa-ti fie bine si o nastere usoara!

O seara buna!
0
29-04-2011, ora 22:33
simonez
Nu este medic/terapeut
simonez
multumesc mult., ai e ceva pana atunci, daca ajung pana acolo, , , , ca sunt in progul disperarii
0
01-05-2011, ora 17:17
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
Draga mea, incerc sa-ti inteleg situatia dar imi este c-am greu.De la inceput ca raspuns la intrebarea ta - NU, nu poti dona un rinichi in timpul sarcinii(nu cred ca este vreun medic care sa riste atat de mult).Edestul de periculos atat pentru tine cat si pentru fat(gandeste-te la toate medicamentele care trebuie sa ti le faca numai pt. anestezie-daca dupa parerea ta nu sunt daunatoare copilului..).Am inteles ca esti singura;te admir mult ca in ciuda suferintei de a fi singura in aceste momente, nu ai renuntat la copil;FELICITARI.
Te rog sa nu disperi(chiar daca ai avea tot motivul), ai incredere in Bunul Dumnezeu si El o sa te ajute.Ca de inceput pt.linistea ta, ti-asi recomanda sa mergi la biserica(daca ai un duhovnic mai bine-mergi si te spovedeste, cere ajutorul, un sfat).Chiar daca o sa ti se para aiurea sa stii ca ajuta ffffff.mult.Nu am de castigat nimic, dar pot sa te asigur ca ajuta sa vorbesti cu cineva despre "necazul tau", imprejurarile in care esti acum.Te asigur ca nu esti singura fata care este in situatia ta.Am cunoscut o fata care era in aceeasi situatie, dar in urma unui viol;a dus sarcina la bun sfarsit chiar daca parintii nu au mai primit-o acasa si daca de fiecare data cand isi privea copilui retraia momentul cel mai urat din viata ei;dar cu ajutorul unui preot, credinta in Dumnezeu si cateva persoane de bine a reusit sa treaca peste.Acum traieste cu fetita ei de 5 ani, nu este casatorita;in timpul sarcinii nu a lucrat asa ca si ei ia fost foarte greu, dar.Nu stiu nimic referitor la acel rinichi pe care vrei sa-l donezi.Cui vrei sa-l dai, operatia se face intr-un spital;la negru risti foarte mult, nu cred ca vor fi suficienti bani ca sa poti cumpara o garsoniera.Oricum dupa o operatie de acest gen primul risc este infectia ce poate aparea, iar daca nu esti sub observatie medicala risti sa faci infectie si la celalalt rinichi, apoi ca urmare dializa, iar daca toate merg rau se ajunge la moarte-pt.ce?Sincer nu cred ca merita;nu te lasa descurajata si nu recurge la astfel de metode.Suport din partea parintilor?????Tatal copilului??????Nu stiu ce fundatii ar putea sa te ajute, dar am sa ma interesez.Nadejde mare in Dumnezeu si sanatate mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiuri nocive pentru rinichi și cum îți poți proteja rinichii
  • Cercetătorii americani raportează că au transplantat cu succes rinichii unui porc într-un om aflat în moarte cerebrală
  • Verificarea rinichilor - analize, teste și investigații (explicare rezultate rinichi)
  • Pierderea de sare și lichide corporale stimulează regenerarea rinichilor la șoareci
  •