scolioza

01-02-2018
geaninutaa
Nu este medic/terapeut
geaninutaa
Buna seara, am 37 ani si o dubla scolioza in S notata de la varsta de 17 ani.Acum sa si rotit si dificultate la mers si dureri mereu.Stiu ca nu mai piate reveni la pozitia normala...dar totusi ce se poate face ?
6 comentarii
0
02-02-2018, ora 21:26
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza ar trebui un examen fizic si radiologic competent pentru a putea avalua ce cauzeaza problema. poate ca este o problema statica si nu prea se poate face mare lucru, insa poate fi si o instabilitate, stenoza, decompenzarea scoliozei etc
0
03-02-2018, ora 02:17
geaninutaa
Nu este medic/terapeut
geaninutaa
Ce inseamna decompensarea scoliozei? mentionez ca am facut cateva sedinte la un osteopat...dupa manevrele ce le facea in 20 minute eram dreapta de spate corpul nu mai era rasucit...dar dupa ceva timp reveneam la aceeasi conditie.
0
03-02-2018, ora 10:21
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
scolioza poate sa se stabilizeze si unghiul Cobb si rotatia nu se accentueaza sau poate sa se mareasaca aceste unghiuri, de acea scoliozele trebuie analizate in evolutie. O scolioza cu un unghi Cobb mai mare insa stabila este mai buna decat una care are numai de ex 30 de grade insa s-a accentuat cu 20 de grade in ultimele 6 luni. Deobicei dupa pubertate scoliozele se stabilizeaza insa daca apar probleme, trebuie reevaluate. Mai ales pe partea concava pot apare stenoze de foramen, pot aparea instabilitati in forma unor listeze etc.
0
04-02-2018, ora 19:47
geaninutaa
Nu este medic/terapeut
geaninutaa
Multumesc de raspunsuri, credeti ca osteopatia si exercitiile pot ameliora scolioza ? Alt amanunt...in buricul degetului mare de la mana dreapta simt tip o amorteala, e un simtom al scoliozei ori poate din cauza tastatului pe telefon?
0
04-02-2018, ora 20:55
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
scolioza (problema statica/mecanica) la aceasta varsta nu poate fi ameliorata semnificativ fara o operatie majora. nici cu o operatie majora nu poate fi readusa in pozitia anatomica. evident inainte de operatie trebuie facute radiografii speciale (inclinatie/reclinatie/bending coloana in toto pe o radiografie din doua directii etc) cu care poate fi prognosticat cam cat poate fi corectat scolioza insa la adulti scopul operatiei este mai degraba operirea avansarii scoliozei si obtinerea unei stabilitati suficiente
durerile produse de scolioza pot fi ameliorate prin kinetoterapie, inot, musculatura buna, greutate ideala etc. osteopatia este o problema controversata, bine facuta poate ajuta (daca articulatiile mici sunt blocate, mobilizarea lor aduce o ameliorare semnificativa) insa exista si riscuri (o mobilizare fortata poate duce la aparitia unor hernii de disc, fracturi etc.)
deobicei scoliozele sunt toraco-lumbale. degetul mare are inervatie de la coloana cervicala, deci mai degraba fara legatura directa. Un neurolog poate sa va spuna cu ajutorul EMG-ului daca este de la coloana cervicala sau ceva mai banal (tunel carpian)
0
04-02-2018, ora 21:11
geaninutaa
Nu este medic/terapeut
geaninutaa
Inca o data multumesc pentru timpul acordat !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scolioza în sarcină
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •