Schizofrenie/psihoza recuperare din boala - atentie la B12 B9 si homocisteina
@Clara_p. Nu poate fi vorba inca de lasarea B-urilor. Din cate inteleg e tratament pe termen lung, daca nu chiar pe viata.
Ca medicii din Romania nu iau in considerare testele genetice cred. Dar ca nu ar fi bune cu asta nu pot fi de acord.
Pentru ca testul ADN a fost descoperit parca acum mai putin de 10 ani( am citit pe site-ul lui Cabral), si costa atunci in jur de 2 milioane de dolari. Acum pentru ca sunt companii care fac teste genetice si uneori din pacate vand datele catre terti s-au ieftinit considerabil. In jur de 100 euro cu transport inclus in Europa.
Ori asta inseamna ca da, intr-adevar genul asta de analize nu putem spune ca e consacrat avand in vedere ca e pe piata de mai putin de 10 ani. Dar asta nu inseamna ca nu merita incercat si ca nu e promitator.
Am ca alternativa medicamente psihiatrice sau vitamine. Mie mi se pare mult mai logic sa iau vitamine decat medicamente, chiar daca si acestea trebuie luate a la long.
Ca medicii din Romania nu iau in considerare testele genetice cred. Dar ca nu ar fi bune cu asta nu pot fi de acord.
Pentru ca testul ADN a fost descoperit parca acum mai putin de 10 ani( am citit pe site-ul lui Cabral), si costa atunci in jur de 2 milioane de dolari. Acum pentru ca sunt companii care fac teste genetice si uneori din pacate vand datele catre terti s-au ieftinit considerabil. In jur de 100 euro cu transport inclus in Europa.
Ori asta inseamna ca da, intr-adevar genul asta de analize nu putem spune ca e consacrat avand in vedere ca e pe piata de mai putin de 10 ani. Dar asta nu inseamna ca nu merita incercat si ca nu e promitator.
Am ca alternativa medicamente psihiatrice sau vitamine. Mie mi se pare mult mai logic sa iau vitamine decat medicamente, chiar daca si acestea trebuie luate a la long.
Vitaminele nu se iau decat daca ai deficit. In exces pot fi si ele periculoase.
Eu ma refeream la testele genetice prin care zic ei ca se depisteaza medicatia psihiatrica ce se potriveste cel mai bine organismului tau.
Acelea sunt 1.000 de euro si nu sunt luate in consideratie de medicii psihiatri romani. Nu stiu de ce.
Tu cred ca te referi la alt tip de test.
Eu ma refeream la testele genetice prin care zic ei ca se depisteaza medicatia psihiatrica ce se potriveste cel mai bine organismului tau.
Acelea sunt 1.000 de euro si nu sunt luate in consideratie de medicii psihiatri romani. Nu stiu de ce.
Tu cred ca te referi la alt tip de test.
Vitaminele se iau și dacă nu ai deficit, de exemplu când eram copil si aveam doar TOC mi-au dat injecții cu B-uri in doza mare.Se pare că vitaminele in doza mare, mai ales cele din complexul B pot îmbunătăți creierul și ameliora schizofrenia, anxietatea și depresia deci sunt studuu făcute nu vb de la mine de ex site-ul schizophrenia com recomanda terapia cu vitamine B adjuvanta în schizo chiar daca nu ai deficit.
Ele eliminandu-se ușor prin urina la cine are niste rinichi funcționali fiind vitamine hidrosolubile neacumulandu-se in corp in exces.Deci exista terapia cu B, o zic studii și oamenii de știință.Și in plus chiar la Obregia la copii îmi bagau injecție de b în doze mari de 2 ori pe zi.Decj cică ar ajuta.
Mai rău e daca iei prea mult vitamine liposolubile A, E, Dvetc alea se acumulează su fac surolus cu B-urile nu e nicio problema daca funcționează bine rinichii.
Exact asta e valabil și la vitamina C care e cea mai inofensivă dar și cea mai prescrisă și poate fi luată în doze de 1000 mg pe zi.Eu iau pt imunitate și infecții.si iau și B -uri în special B6 cu magneziu dar am luat și complex.
.
Ele eliminandu-se ușor prin urina la cine are niste rinichi funcționali fiind vitamine hidrosolubile neacumulandu-se in corp in exces.Deci exista terapia cu B, o zic studii și oamenii de știință.Și in plus chiar la Obregia la copii îmi bagau injecție de b în doze mari de 2 ori pe zi.Decj cică ar ajuta.
Mai rău e daca iei prea mult vitamine liposolubile A, E, Dvetc alea se acumulează su fac surolus cu B-urile nu e nicio problema daca funcționează bine rinichii.
Exact asta e valabil și la vitamina C care e cea mai inofensivă dar și cea mai prescrisă și poate fi luată în doze de 1000 mg pe zi.Eu iau pt imunitate și infecții.si iau și B -uri în special B6 cu magneziu dar am luat și complex.
.
Iti dadeau 10 zile maxim de injectii dar nu toata viata B-uri. B-urile in exces ataca rinichii.
Ma rog. Voi puteti face ce vreti cu sanatatea voastra. Eu doar furnizez niste informatii.
Ma rog. Voi puteti face ce vreti cu sanatatea voastra. Eu doar furnizez niste informatii.
@Clara_p eu vorbesc de teste genetice de ADN de genul 23andme sau Ancestry la 100 euro. Si de testul de trombofilie pe care il fac si gravidele abia in sarcina.
Dr la care merg a zis ca sunt utile testele genetice specifice si pentru medicatia psihiatrica si ca se mira de ce nu se fac si in Romania.
Eu inteleg ca nu e bine sa iei B-uri in exces ca ataca rinichii dar ma intreb, medicatia psihiatrica nu face asta?
Dr la care merg a zis ca sunt utile testele genetice specifice si pentru medicatia psihiatrica si ca se mira de ce nu se fac si in Romania.
Eu inteleg ca nu e bine sa iei B-uri in exces ca ataca rinichii dar ma intreb, medicatia psihiatrica nu face asta?
Hepatomegalie pe seama lhs aproximativ 90mm
10-03-2023Anto171015Nu este medic/terapeut
Anto171015
Buna seara, in urma unui ct abdominal mi a iesit
Hepatomegalie pe seama lhs aproximativ 90mm ce inseaman asta? Este grav? Am 50kg, nu fumez, nu consum alcool, iar dieta este cat de cat sanatoasa. Am cam luat vitamine pe o perioada mai mare. Am de cateva zile greata, durere de stomac, scaun mai moale. Multumesc!
Aceatea au iesit la limita sau mari
Wbc 9.18
Rbc 4.72
Bas% 1.5
Bas# 0.14
Plt 125
Mpv 11.4
P lcr 44
Restul heloleucogramei valori normale
P lcc 55
Colesterol 151
ALTV 20
Amilazemie 55
Bil directa 0.13
Bil indirecta 0.42
Bil totala 0.55
Creatinina 0.55
Glicemie 88
Lipaza 60
Tgo 22
Uree 26
10-03-2023Anto171015Nu este medic/terapeut
Anto171015
Buna seara, in urma unui ct abdominal mi a iesit
Hepatomegalie pe seama lhs aproximativ 90mm ce inseaman asta? Este grav? Am 50kg, nu fumez, nu consum alcool, iar dieta este cat de cat sanatoasa. Am cam luat vitamine pe o perioada mai mare. Am de cateva zile greata, durere de stomac, scaun mai moale. Multumesc!
Aceatea au iesit la limita sau mari
Wbc 9.18
Rbc 4.72
Bas% 1.5
Bas# 0.14
Plt 125
Mpv 11.4
P lcr 44
Restul heloleucogramei valori normale
P lcc 55
Colesterol 151
ALTV 20
Amilazemie 55
Bil directa 0.13
Bil indirecta 0.42
Bil totala 0.55
Creatinina 0.55
Glicemie 88
Lipaza 60
Tgo 22
Uree 26
ce vrei sa zici, ca s-sau strans vitaminele in ficat si a facut hepatomegalie?pai daca tu tragi astfel de concluzii din astfel de mesaje, discutiile cu tine sunt de prisos. aceasta boala se face din cu totul alte cauze...
trist
trist
@ Lena8
Dupa cate zile de metil cobalamina ai inceput sa te simti bine? (Ti-a trecut oboseala).
Acum mai iei?
Dupa cate zile de metil cobalamina ai inceput sa te simti bine? (Ti-a trecut oboseala).
Acum mai iei?
Cred in maxim 3 zile de luat metil cobalamina de 1000 mcg m-am simtit bine, euforica incat a trebuit sa reduc la jumatate.
Inca iau, a durat putin sa ajustez corect dozele - cam 2 luni bune.
Am adaugat si Adeno B12. Iau 500mcg de Metil Cobalamina si 750 mcg de Adeno Cobalamina.
Si nu mai am stari depresive, nu mai imi vine sa dorm la pranz sau in timpul zilei. Noaptea dorm. E chiar bine.
Problema e ca mi s-a descoperit si proteina C reactiva marita plus anticorpi pozitivi ANA, suspectez sau poliartrita sau sper sa nu fie Doamne fereste! Lupus...
Inca iau, a durat putin sa ajustez corect dozele - cam 2 luni bune.
Am adaugat si Adeno B12. Iau 500mcg de Metil Cobalamina si 750 mcg de Adeno Cobalamina.
Si nu mai am stari depresive, nu mai imi vine sa dorm la pranz sau in timpul zilei. Noaptea dorm. E chiar bine.
Problema e ca mi s-a descoperit si proteina C reactiva marita plus anticorpi pozitivi ANA, suspectez sau poliartrita sau sper sa nu fie Doamne fereste! Lupus...
Mi-am cumparat si eu, de curiozitate. Sa vedem daca ma ajuta cu ceva. Eu nu ma pot ridica din pat de la oboseala.
Sa iti faci si acidul uric. Mie acidul uric mi-a iesit mare. De la medicamente.
Am obosit cu bolile astea...
Sa iti faci si acidul uric. Mie acidul uric mi-a iesit mare. De la medicamente.
Am obosit cu bolile astea...
Acela mi-a iesit bine, l-am facut recent.Multa sanatate, Clara! Doamne ajuta!
Am luat Metil Cobalamina cam 2-3 saptamani. Nu am gasit nicio ameliorare a starii de energie sau a depresiei. Probabil nu aveam deficit. Tu mai iei?
@Clara
Eu cum am mentionat si in alte mesaje referitoare la B12, am facut inainte test genetic care indica faptul ca am o mutatie pe gena MHTFR
MTHFR C677T mutatie absenta
MTHFR A1298C mutant homozigot
Si intr-o nota explica:
MTHFR A1298C mutant homozigot. MTHFR A1298C - mutatia este implicata in scaderea
activitatii enzimatice a metilentetrahidrofolat reductazei
(MTHFR). Variantele heterozigote asociate ale MTHFR C677T si
A1298C sunt considerate factor de risc cardiovascular.
E cazul meu particular ca mi se potriveste B12 sub forma metil confirmat prin test genetic. E o problemade metilare.
Sunt alte persoane carora poate le e bun Adeno B12 dar nu se poate sti fara test genetic - a costat 100 euro. In plus eu nu am luat doar B12 ci si B9 sub forma de metil folat. Cele 2 au semnificatie clinica. Aveam si homocisteina marita.
Nu e asa simplu. De aceea am precizat ca trebuie colaborat cu un medic care e priceput. E riscant sa luam suplimente dupa ureche.
Eu momentan iau metil cobalamina dar jumatate de tableta de 500 mg. si 400 mg de Metil Folat.
Eu cum am mentionat si in alte mesaje referitoare la B12, am facut inainte test genetic care indica faptul ca am o mutatie pe gena MHTFR
MTHFR C677T mutatie absenta
MTHFR A1298C mutant homozigot
Si intr-o nota explica:
MTHFR A1298C mutant homozigot. MTHFR A1298C - mutatia este implicata in scaderea
activitatii enzimatice a metilentetrahidrofolat reductazei
(MTHFR). Variantele heterozigote asociate ale MTHFR C677T si
A1298C sunt considerate factor de risc cardiovascular.
E cazul meu particular ca mi se potriveste B12 sub forma metil confirmat prin test genetic. E o problemade metilare.
Sunt alte persoane carora poate le e bun Adeno B12 dar nu se poate sti fara test genetic - a costat 100 euro. In plus eu nu am luat doar B12 ci si B9 sub forma de metil folat. Cele 2 au semnificatie clinica. Aveam si homocisteina marita.
Nu e asa simplu. De aceea am precizat ca trebuie colaborat cu un medic care e priceput. E riscant sa luam suplimente dupa ureche.
Eu momentan iau metil cobalamina dar jumatate de tableta de 500 mg. si 400 mg de Metil Folat.
Si inca ceva, , consultatiile costa in jur de 700 lei o ora plus analize de vreo 4000 lei pe langa cea genetica plus suplimente de vreo 1000-1200 lei.
E ceea ce mi s-a potrivit mie.
E ceea ce mi s-a potrivit mie.
@Clara_p. Dupa o perioada lunga cu B12 si B9 sub forma meti folat, pot spune ca tin depresia sub control dar cum nu le iau cum imi vin gandurile negre.
Deci nu mai recomand exclusiv B-uri pt depresie mai ales daca persoanele lucreaza...
Deci nu mai recomand exclusiv B-uri pt depresie mai ales daca persoanele lucreaza...
Luna, am urmărit atent tot acest topic și îți mulțumesc pentru cele împărtășite.
Sunt de accord cu tine ca e necesar un test genetic.
Nu am încercat dar pentru identificarea medicamentație am înțeles ca testul genetic geomind este cel mai eficient.
Mi-a plăcut ca ai ținut legătură cu acest post mai bine de 6 luni. Multumesc de info.
As vrea sa știu dacă ești în românia și dacă lucrezi. Întreb asta deoarece costurile ce le-ai menționat sunt ridicate.
După diagnostic și medicație am fost pus la pământ și resimt o stare de oboseala constanta
Sunt de accord cu tine ca e necesar un test genetic.
Nu am încercat dar pentru identificarea medicamentație am înțeles ca testul genetic geomind este cel mai eficient.
Mi-a plăcut ca ai ținut legătură cu acest post mai bine de 6 luni. Multumesc de info.
As vrea sa știu dacă ești în românia și dacă lucrezi. Întreb asta deoarece costurile ce le-ai menționat sunt ridicate.
După diagnostic și medicație am fost pus la pământ și resimt o stare de oboseala constanta
@Davincii da tocmai ca e inversul acum incep sa im ischimb parerea despre testarea genetica. Da, ajuta B-urile dar cata vreme le iau. Trebuie sa fie altceva.
SI da, traiesc si lucrez in Romania.
SI da, traiesc si lucrez in Romania.
@Lena8 din cate am inteles pro si prebioticele sunt foarte importante la randul lor. De cateva luni tot studiez si eu partea asta de sanatate, de parca as avea finanțele necesare.
Am fost diagnosticat recent și recunosc ca ma inspaimanta. Am ajuns la spitalul de stat, internat Involuntar și din câte am înțeles îmi apare în dosarul medical. Asta înseamnă că oriunde caut un loc de munca, ca pe adeverință va scrie Schizo? Fiindcă în situația asta nu am nici o șansă înseamnă.
Multumesc de raspuns
Am fost diagnosticat recent și recunosc ca ma inspaimanta. Am ajuns la spitalul de stat, internat Involuntar și din câte am înțeles îmi apare în dosarul medical. Asta înseamnă că oriunde caut un loc de munca, ca pe adeverință va scrie Schizo? Fiindcă în situația asta nu am nici o șansă înseamnă.
Multumesc de raspuns
De acord ca probioticele si prebioticele joaca un rol important. Am vazut un articol pe menshealth. com
numit The Benefits of Probiotics Are Well-Documented — But Can They Improve Mental Health?
Cu munca incearca sa nu afle dr tau de familie daca se poate. A mea nu mai prea vrea sa imi elibereze adeverinta ca sunt sanatoasa pt ca cineva a dat examen la scoala de soferi si a fost prins de cei de la protectia Muncii si bineinteles ea ca medic de familie a fost acuzata.
Desi nu e corect fata de noi care vrem sa lucram si putem. Eu lucrez de 10 ani de cand sunt diagnosticata. La inceput mai greu acum mai binisor.
E foarte important sa te tii de tratament. Si daca ceva n ue ok sa solictiti sa iit schimbe tratamentul medicul psihiatru.
numit The Benefits of Probiotics Are Well-Documented — But Can They Improve Mental Health?
Cu munca incearca sa nu afle dr tau de familie daca se poate. A mea nu mai prea vrea sa imi elibereze adeverinta ca sunt sanatoasa pt ca cineva a dat examen la scoala de soferi si a fost prins de cei de la protectia Muncii si bineinteles ea ca medic de familie a fost acuzata.
Desi nu e corect fata de noi care vrem sa lucram si putem. Eu lucrez de 10 ani de cand sunt diagnosticata. La inceput mai greu acum mai binisor.
E foarte important sa te tii de tratament. Si daca ceva n ue ok sa solictiti sa iit schimbe tratamentul medicul psihiatru.
De la psihiatru am primit aprobare ca apt de munca, dar nu știu cum apar în sistem medical ținând cont ca la ieșirea din spital mi s-a cerut sa semnez hârtiile pentru pensie anticipata. Cum eram pe medicație cuminte am ascultat fără sa cunosc implicațiile.
Ca sa te angajezi, in unele cazuri angajatorul solicita adeverinta de la medicul de familie, si/sau te programeaza la medicina muncii la privat(in cazul companiilor Mai Mari).
La medicina muncii te Intreaba daca suferi de boli cronice si daca esti sub un tratament, si semnezi, pe proprie raspundere.
Cam asta e procesul.
La medicina muncii te Intreaba daca suferi de boli cronice si daca esti sub un tratament, si semnezi, pe proprie raspundere.
Cam asta e procesul.
Multumesc @NNN7. Se pare ca asta e procesul.
E fain asa, ca ești prins fără sa vrei. Sa stai acasă e cel mai groaznic.
E fain asa, ca ești prins fără sa vrei. Sa stai acasă e cel mai groaznic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13nu stiu care ar fi solutia: am o forma de schizofrenie reziduala sau partial recuperata
- 5Tatal meu a suferit in copilarie de sindromul discordant
- 15cum sa fac sa am rabdare mai multa avand schizofrenie?
- 12Am oare schizofrenie?
- 4Episod psihotic acut - poate duce la schizofrenie?
- 11cum putem sa-i ajutam pe cei din familie cu probleme psihice
- 5Efecte secundare in urma consumului de Zyprexa
- 0Schizofrenie
- 83grad de handicap
- 9uitati-va ce poate face un schizofrenic
- 2Schizofrenie si permisul de conducere
- 19Schizofrenie ce pot sa lucrez
- 20Un schizofrenic poate face urmatoarele?
- 3schizofrenie
- 12Cateva nelamuriri si intrebari
- 24Cum rezolva medicii problemele de concentrare si memorare ale pacientilor cu schizofrenie?
- 5Schizofrenie psihoafectiva
- 1In cautare de prieteni - sufar de schizofrenie
- 6Xeplion! am ajuns la 105 kg
- 5Poate sa fie schizofrenie??
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: