Schizofrenie paranoida cod diagnostic 312

75 comentarii 1 23 Înainte ›
0
02-04-2018, ora 18:19
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Din ce a scris Tiberiu. eu am înțeles că i-a fost atât de teamă când l-a auzit pe preot spunând că, , viitorul e al diavolului, , - încât s-a gândit că putea face infarct.

Catinca, dar cu Tiberiu ce mai ai, de ești într-atât de malițioasă ? Citez:
, , DE UNDE, DE LA CINE, CUM STII ca vocea din mijlocul capului nu a fost reala (cine stie ce tehnologie noua, secreta sau ce putere supranaturala...), ca persoanele necunoscute pe care le-ai vazut si-ti vorbeau nu erau acolo sau ca atunci nu te urmarea tot ce te inconjoara?, ,
0
02-04-2018, ora 18:39
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Mercutio -te inseli din nou in privinta mea si aici, nu-s deloc malitioasa, intrebarea mea e serioasa, vreau sa stiu exact ce intreb: de unde stie -de la cine (medic, familie, psiholog) si cum a ajuns la convingerea ca acele intamplari nu au fost reale, stiindu-se ca o persoana cu schizofrenie in episod psihotic are halucinatii si deliruri de care e de nezdruncinat sigur ca-s reale, ea atunci nu poate deosebi realitatea de ireal. Unii nici dupa ce-si revin din psihoza nu pot face deosebirea, adica in amintirea lor acele lucruri au fost - cred ei - reale, chiar daca in prezent nu mai au noi halucinatii-deliruri.
Deci intrebarea finala ar fi de unde stie si cum de e sigur ca vocea din cap nu a fost reala, ca persoanele necunoscute ce-i vorbeau nu existau de fapt si ca erau doar halucinatii, dar e sigur de ceea ce spune ca i-ar fi spus preotul in altar, e sigur ca a vazut o cruce in forma de sabie cu care preotul a facut asemenea gesturi bizare ca cele descrise de el?
E o intrebare sincera si fara nicio malitie, rautate sau cine stie ce va mai poate trece prin cap.
0
03-04-2018, ora 04:48
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Si daca a zis popa ca viitorul e al diavolului, un om destept nu crede, stie ca e vrajeala totul, asa ca...Tiberiu trebuie sa stie ca ce zicea popa era la misto sau era o convingere de a lui fara fundament real.
Daca nu intelege, inseamna ca are o capacitate de intelegere redusa.
Nu putea muri nimeni auzind ceva fals.
Desi ma indoiesc ca un preot ar zice asa ceva.
0
03-04-2018, ora 07:09
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Tiberiu.: , , Au fost clipe grele de o intensitate greu de atins eu daca eram singur in ziua aia.eu muream, ,...

Vezi tu, Cristi, Tiberiu. este o fire mai sensibilă. În acel moment a intrat în jocul preotului & a simțit că i se face o profeție.

De vreme ce în acel moment era cu mama sa în biserică, este limpede că nu delirează CEL PUȚIN ASUPRA FAPTULUI CĂ PREOTUL L-A LUAT ÎN ALTAR.
Oricum, contextul în care preotul i-a vorbit astfel a fost unul de mare tensiune psihică pentru Tiberiu:
, , dupa ce i.am povestit un vis foarte real in care mi s.a aratat raiul si iadul foarte cazut psihic fiind si dupa multe atacuri de panica, ,

, , doctora mea m.a trimis la biserica...acolo preotul care m.a botezat dupa ce i.am povestit un vis foarte real in care mi s.a aratat raiul si iadul foarte cazut psihic fiind si dupa multe atacuri de panica ma ia in altar si.mi spune
tiberiu e simplu iei sfanta cruce si problemele dispar(si a luat o cruce in forma de sabie pe care a intors-o invers a apucat.o cu doua maini si imi arata ca si cum si.o baga in coaste si imi tot repeta miscarea de a baga crucea in costa si.mi zice cu sfanta cruce nu te invinge nimeni ca dupa sa.mi spuna trecutul e al lui dumnezeu, prezentul e al tau iar viitorul e al diavolului, ,

Eu parcă l-aș crede pe Tiberiu! Știi de ce ? Pentru că am recunoscut jargonul clasic al preoților ortodocși:, , cu sfanta cruce nu te invinge nimeni, ,
Poate nu te-o învinge nimeni cu sfânta cruce (după cum spun preoții ortodocși), dar poți suferi ca un câine răstimp ce închini sfintei cruci.
0
03-04-2018, ora 09:22
Tiberiu.
Nu este medic/terapeut
Tiberiu.
Deci sa ne intelegem..ce a facut preotul cu crucea in altar?
Mi.a indus in cap idea de a ma sinucide sau asa am perceput eu informatia prin ce a zis si ce a facut fiti putin atenti la detalii "tiberiu e simplu iei sfanta cruce cu sfanta cruce nu te invinge nimeni " si a luat o cruce in forma de sabie pe care a intorso invers si in timp ce si.o baga in el imi spunea "si problemele dispar" eu de maniera asta am perceput informatia care o arata el prin ce vorbea si ce facea...voi ce intelegeti?
Va rog frumos fara comentarii rautacioase...nu mi s.a parut si nu am halucinat in acel moment cand am halucinat am recunoscut
1
03-04-2018, ora 10:26
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Topicul acesta, de departe, era mai puțin frecventat&nici spusele lui Tiberiu n-ar fi fost privite cu atâta reticență, dacă n-ar fi fost vorba de un preot.
0
03-04-2018, ora 11:04
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Tiberiu, te rog sa-mi raspunzi, ma ajuta mult sa inteleg tipul asta de tulburare, o fac pentru a o ajuta pe fiica-mea: deci, revin, poate nu m-am exprimat destul de clar.
Intrebarea mea e: dandu-se doua experiente pe care ti le amintesti din perioada in care ai fost bolnav, doua amintiri de atunci, CUM ITI DAI SEAMA CARE DINTRE ELE A FOST REALA SI CARE NU? Si ma referisem la experienta cand ai perceput persoane straine in preajma care iti vorbeau -si tu spui deja ca nu erau reale -CUM AI AJUNS LA CONCLUZIA ASTA? si a doua amintire: experienta cu preotul in altar. Ai fost in altar, probabil confirma si mama ta, dar cum poti fi sigur ca ai vazut o cruce in forma de sabie si ca preotul a facut gestul ca si cand ti-ai infige-o in coaste? Apropo, sabie in forma de cruce exista (cavalerii teutoni) dar invers, nu am auzit asa ceva; cine ar face, cine ar comanda o astfel de cruce?

Tiberiu, daca ma intrebi ce as fi inteles eu daca s-ar fi petrecut scena exact cum o descrii intre mine si preot: eu as fi gandit ca am dat peste un popa diliu sau beat sau macar tampit si, daca nu mi-ar fi fost frica sa nu ma impunga cu sabia as fi cerut-o in mana s-o cercetez cat e de cruce si cat de sabie. In niciun caz nu mi-ar fi trecut prin cap ca ar vrea sa ma impinga la sinucidere.

Mercutio, oamenii pot fi interesati si de alte lucruri decat crezi tu sau ti se par tie importante.
0
03-04-2018, ora 11:36
Tiberiu.
Nu este medic/terapeut
Tiberiu.
CatincaR
Cum a inceput totul...
Am fost implicat intr.un dosar penal cu un mafiot din oras dupa ceva timp de la intamplare au inceput sa mi se intample chestii "ciudate" in strada chestii citite cand eram mai mic despre tehnicile de urmarire ale serviciilor secrete (un fel de secta cu circuit inchis in care se intra din tata in fiu sau daca esti prea creier te primesc ei) si anume o tehnica de urmarire care duce spre inebunire sa zic 1 2 saptamani s.a folosit aceasta tehnica pe mine dupa am pierdut controlul situatiei...ce mai stiam era faptul ca aveam 3 variante de iesire din situatia in care intrasem 1 ma bagau in puscarie 2 ma faceau unu de.al lor si 3 inebuneam.
Tehnica se aplica in strada(societate) si unde se poate se incearca un semi control a tot cel inconjoara pe individ prin ce vede si ce aude ca pe un val folosind o mica armata de oameni rotindui permanent...atunci cand intri in el simti ca totul este controlat chiar daca e pentru cateva secunde) pentru ca tot ce aude si ce vede e personalizat dupa caz si iti dai seama ca e ceva legat de tine dar in acelasi timp nu se intampla nimic deosebit...trec oameni pe langa tine care vorbesc si gesticuleaza...eu am facut gresala sa ma agat de acest semi control...dc?...am vrut sa le fur tehnica sau cel putin asta gandeam eu atunci.
Trebuie doar sa te gandesti la situatie si ai sanse mari ca acest semi control sa devina permanent si usor dar sigur o iei razna.
Asta cred eu ca s.a intamplat cu mine...boala asta mi s.a declansat artificial prin aceasta tehnica de urmarire cu iz psihologic
0
03-04-2018, ora 11:51
Tiberiu.
Nu este medic/terapeut
Tiberiu.
CatincaR
Crucea o am acasa mi.a dato preotul.
Cand eram pe acea psihoza urata am primit o carte de joc pe care scria ceva legat de iosif...dupa cateva zile de la primirea acelei carti ma luase panica pe strada eram cu mama si un grup de tineri ii dedeau saru.mana fara sa o cunoasca...ea lea raspuns...deci inseamna ca erau acolo...in drum spre casa cand am ajuns langa scara apare de langa scara o femeie batrana cu un toiag in mana...si cand sa intru in scara imi spune...totul s.a intamplat in fractiune de secunda " tu esti iosif"...lucru legat de acea carte deci femeia batrana in toiag nu exista...
1
03-04-2018, ora 16:38
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Bine, Tiberiu...acum chiar nu mai conteaza daca boala ti s-a declansat in urma unei sperieturi mari sau a unei tehnici de urmarire cu iz psihologic... nu te mai gandi la tehnici de urmarire, lasa-le in urma. Odihneste-te cat de mult poti, fa doar ce-ti place in timpul liber -destul ca mergi la serviciu. Sanatate multa iti doresc!
0
04-04-2018, ora 19:08
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Tiberiu, ti s-a declansat boala, de aia ai avut experienta aia cu urmarirea, asta este tipic celor cu schizo, multi au scenariu ala pe care l-ai avut tu, deci erai in psihoza deja, daca negi mai mult duci la confirmarea acestui lucru, daca recunosti este okey, inseamna ca atunci cand nu esti in psihoza iti dai seama ca atunci erai.
Cu popa nu stiu, si mama ta a confirmat ca popa asa a zis ?! Eu nu prea cred ca acel preot a putut zice asta.
Este adevarat ca asta suna a ce ai spus tu, cumva bagi aia in tine si mori si scapi de probleme, de aia a zis zis ca viitorul este al diavolului, adica te sinucizi si ai ajunge pe mana necuratului.
Partial era adevarat pana la urma, in sens ca mureai repede si scapai de toata viata cu aceasta boala care e chinuitoare, dar nu era cazul sa iti zica asa ceva, nu avea voie.
Te-ai dus cu mama cu adevarat, sau ne spui noua doar sa nu zicem ca n-a fost asa ?!

Intreb, ca am avut gramada de cazuri asa ! Poate nu este asa, insa trebuie sa intreb.
Spuneau ca mai era cineva sanatos cu ei, ca sa nu ne mai punem intrebari cu referire la veridicitatea a ce discutam, iar cand intrebam pe acel sanatos nu confirma spusele, zicea m-am dus cu mama, cu fratele, cu tata..ca.au vazut si ei, der sigur ca erau si destui unde chiar asa era, se dusese cu cineva sanatos unde s-au dus.
Voi ceilalti v-ati gandit la faza asta ?!
Repet, poate ma insel si nu este asa.

Tiberiu, mai raspunde si tu la intrebari chiar daca nu iti convine ce auzi, fugind, nu te ajuta, ca ptr tine scriem aici, eu scriu si tu te faci ca nu vezi.
1
05-04-2018, ora 00:01
Tiberiu.
Nu este medic/terapeut
Tiberiu.
In altar am fost singur... doar cu preotul mama era in biserica...nu am de ce sa mint sau sa exagerez este pur si simplu o parte din povestea mea din acele 7 luni de iad
0
05-04-2018, ora 01:14
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Si daca a zis, ce te interesa ? Tu te luai dupa el ? De ce sa te sperii ? Il lasai sa zica si aia e, foarte simplu.
Vedeai ca abereaza, il lasai sa termine si plecai.
Deci nu e nici o problema.
Daca iti facea ceva, era, dar nu ti-a facut, doar ti-a zis subtil sa te suicidezi probabil, sau daca a vrut sa zica altceva, sa ma ajute colegii de forum ce ar insemna aia !
Stia de problema ta medicala ?
Sau care era problema ? Ca eu pana la urma tot nu am priceput.
Raspunde te rog la toate intrebarile pe care ti le-am pus daca vrei, asa pot sa-mi dau seama ce si cum.
0
05-04-2018, ora 08:43
Tiberiu.
Nu este medic/terapeut
Tiberiu.
Costy
Multi au scenariu pe care l.ai avut tu...fi te rog mai explicit?
Eu dupa aceste 7 luni de psihoza am ramas cu cateva idei si anume, ce este dumnezeu? Dupa mine este o entitate superioara noua care controleaza si guverneaza tot ce ne inconjoara lasand omului decat puterea de a alege...adica de cand te nasti pana mori ai catralioane de destine care sunt scrise dar tu ALEGI pe care dintre ele le urmezi.
Aceasta forta acest control care ma atins si ma doborat este nimicitor pur si simplu ceva imi arata ca mediul meu inconjurator si eu sunt sub lupa si nu aveam ce sa fac unde sa fug am stat si am suportat peste tot ma simteam urmarit chiar si acasa in toata povestea exista si o masinarie de citire a gandurilor dar nu o sa intru in detaliu...aici consider ca mintea mea gandul meu a exagerat cu toate ca mi s.a parut a fi foarte reala precum vocea.
Alta idee este acea tehnica de urmarire care mi s.a facut sau am dezvoltat.o singur in cap, din acele cateva idei care le.am dat despre aceasta tehnica voi ce credeti se poate practica asa ceva, exista deja asa ceva, are vro logica ??
Va rog tratati.ma ca pe o persoana normala care a dat cum de cum sau s.a gandit la ce ar fi daca aceasta tehnica ar merge...din ce am spus in comentariile de mai sus voi ce credeti ar merge?
0
05-04-2018, ora 10:00
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Tu nu ești bine nici acum, Tiberiu, că te văd, în continuare, frământat de acea tehnică de spionaj, la care zici că ai fost supus. Ai grijă, odihnește-te mult și nu te mai gândi la supărările care te-au dus în delir.

Restul:
1) tehnică atât de avansată de spionaj nu există încă. Dacă ar fi existat, până acum purtam cu toții câte un cip (că era prea mare tentația lor de a ne urmări pe toți, continuu, 24 din 24 de ore).

2) Ne-ai spus că tehnica aceasta atât de avansată de spionaj este deținută de servicii&organizații secrete.
3) Ne-ai spus că mafiotul împotriva căruia ai depus mărturie în procesul penal este membru al unei asemenea organizații secrete de, , creiere, , ce spionează cu tehnici foarte avansate de urmărire.

Nimic nu este adevărat, totul este doar în capul tău. Din pricina fricii de mafiot&de anturajul lui ai ajuns să ai halucinații.

Gândește-te bine! Dacă mafiotul ar fi fost membru al unei organizații secrete de spionaj-contraspionaj, niciodată asemea organizații secrete nu și-ar lasa membrii să fie judecați de tribunale, care aduc ca martori civili. Serviciile secrete funcționează precum Biserica. Au tribunal propriu, unde niciodată nu apar ca martori persoane din rândurile civililor.
Vreau să pricepi: asemenea organizații secrete tocmai de aceea sunt secrete pentru că protejează foarte bine identitatea membrilor lor (nu îi lasă să fie judecați, nu permit ca membrii lor să fie arestați) & își mențin secretă activitatea față de civili.
Prin urmare, nu este nici cea mai mică șansă ca mafiotul (în al cărui dosar penal ai apărut ca martor) să facă parte din serviciile secrete de spionaj/contraspionaj. Totul este doar în mintea ta! Iar delirul a fost provocat de frica ta de mafiot&de anturajul lui.
0
05-04-2018, ora 10:36
Tiberiu.
Nu este medic/terapeut
Tiberiu.
Mercutio
Ce spui tu acolo...ma gandeac ca poate nu ai citit bine sau ai interpretat gresit informatiile scrise de mine...un mafiot dintr.un oras mic in colaborare cu niste servicii de spionaj...asta ai inteles tu?? Asta am spus eu?
NU.
Eu vreau raspunsuri la ideile care le.am dat despre tehica de urmarire la care am fost supus sau am dezvoltato singur in cap pe perioada psihozei daca se practica sau se poate practica?
Vreau pareri cat mai deversificate ganditi putin dar ganditi corect...poate am descoperit ceva aici...dar daca plecati din start ca eu am boala pe care o am si asta inseamna ca delirez..nu am facut nimic.
Ai spus" tehnica atat de avansata de spionaj nu exista inca"...ce sa.ti spun multumesc asta in cazul in care am dezvoltato eu in cap.
0
05-04-2018, ora 10:43
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
03-04-2018, ora 11:36
Tiberiu.

, , Cum a inceput totul...
Am fost implicat intr.un dosar penal cu un mafiot din oras dupa ceva timp de la intamplare au inceput sa mi se intample chestii "ciudate" in strada chestii citite cand eram mai mic despre tehnicile de urmarire ale serviciilor secrete (un fel de secta cu circuit inchis in care se intra din tata in fiu sau daca esti prea creier te primesc ei) si anume o tehnica de urmarire care duce spre inebunire sa zic 1 2 saptamani s.a folosit aceasta tehnica pe mine dupa am pierdut controlul situatiei, ,...
1
05-04-2018, ora 11:23
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Tiberiu, incearca sa te intrebi mereu: daca eu gresesc si ceilalti au dreptate?
Daca consideri ca cineva iti vrea raul, nu te nerva nu te supara pe el, fii tolerant.

Poate inca nu esti bine.. eu am vazut oameni cu probleme si multe vin dintr-o anumtia mandrie pe care o avem, cum ca noi avem dreptate si restul gresesc/sunt vinovati.

E o chestie valabila si pt oamenii sanatosi. Incearca sa aplici macar putin, poate te ajuta.
2
05-04-2018, ora 11:31
Tiberiu.
Nu este medic/terapeut
Tiberiu.
Nu spun ca am descoperit eu roata...spun doar o parte din ce am gandit si ce am experimentat ca voi sa trageti concluzii...dar sa mi le spuneti si mie atata tot..sunt constient de boala stiu ca am probleme
1
05-04-2018, ora 11:59
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Pai oamenii iti spun concluzii, incearca sa te ajute fiecare cum stie. E bine ca esti constient de boala, e un pas inainte.
0
06-04-2018, ora 03:47
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Tiberiu ma refeream la scenariul cu tehnica de urmarire, ca era doar iluzie in mintea ta.

"Aceasta forta acest control care ma atins si ma doborat este nimicitor pur si simplu ceva imi arata ca mediul meu inconjurator si eu sunt sub lupa si nu aveam ce sa fac unde sa fug am stat si am suportat peste tot ma simteam urmarit chiar si acasa in toata povestea exista si o masinarie de citire a gandurilor dar nu o sa intru in detaliu...aici consider ca mintea mea gandul meu a exagerat cu toate ca mi s.a parut a fi foarte reala precum vocea. "

Simteai ca totul este real, dar nu era, facea parte din psihoza ta, asta vreau sa spun.
Si vocea si tot, ce ai vazut, simtit, absolut tot, asta este si caracteristica celor cu schizo, jura ca e real ce au trait, simtit, vazut ! Nu era nici o forta, asa simteai tu doar, deci daca intelegi bine, daca nu, inseamna ca nici acum nu esti bine.
Aveai doar impresia ca erai urmarit, ca era o masinarie de citit ganduri, totul era psihoza ta.
Atat timp cat sustii ca ce ai simtit, trait, vazut e real, inseamna ca ori nu poti intelege, ori nu esti nici acum bine si nu poti valida ca era o iluzie totul.
0
06-04-2018, ora 07:15
Tiberiu.
Nu este medic/terapeut
Tiberiu.
Da totul a fost o iluzie dar a parut foarte real...eu ma refeream la cele 2 saptamani de la inceput...acolo parca za zic ca nu cred ca am halucinat...tenhina a inceput la ceva timp dupa ce un boschetar care nu era boschetar a venit la mine sa.mi ceara o tigare...i.am dat...el ma intrebat ce s.a intamplat eu nimic si am plecat am dat un ocol la un bloc doua si mi.am intors la acea ghena de gunoi.si acel boschetar statea de vorba cu doi oameni la costum.
1
06-04-2018, ora 07:28
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
La povestea cu preotul din altar: ieri in timp ce trebaluiam prin camera, am prins la televizor ultimele momente ale unui reportaj cu un preot care povestea cum isi pune -apropo de Inviere - lumanare aprinsa in san, pe sub haine si brusc interesata -ca mi-am amintit de tine -am mai prins imagini cu gestul pe care-l facea, 'poi fix asa cum povestesti, spre coaste arata. O fi ceva cu semnificatii de mare credinta pentru ei, cum ca-si pun crucea sau lumina la piept, langa inima, ma rog, parea ca la subsuoara, ca sa poata s-o tina strans cu bratul. Ce-o fi vrut sa zica si sa trasmita preotul tau si ce-ai inteles tu! Tu erai setat pe sinucidere, erai intr-o stare de mare teroare si confuzie, recunosti, doar asa ai scris! In starea aia de boala tu poti interpreta orice ca avand un inteles in sensul in care te preocupa, te terorizeaza pe tine. PORTITA (cel urmarit de masini) scria acum cateva saptamani de "stare interpretativa" -probabil i-o fi spus psihiatrul lui ca trece prin asa ceva. E ceva caracteristic bolii, Tiberiu.
Iar despre crucea care semana cu o sabie: poate te referi la faptul ca bratul ei vertical e mai lung decat esti tu obisnuit si atunci da, ar putea semana ca forma cu o sabie. Este crucea latina, cea folosita de catolici -spre deosebire de crucea greceasca, de la ortodocsi, care are bratul vertical mult mai scurt si cele trei extremitati de sus mai ingrosate, rotunjit.
0
06-04-2018, ora 07:53
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Tiberiu, tu intrebi daca tehnica aia de urmarire are ceva logic. Da, e logica. Pare dintr-un scenariu de film thriller SF si psihologic. Sau dintr-un roman de spionaj sau de dezvaluiri dintr-ale serviciilor secrete, de acum 50 de ani. Sau dintr-un delir, Tiberiu. Tu stii ce e un delir? Majoritatea oamenilor nu stiu, cred ca un om delireaza cand vorbeste fara sens. Nu, dimpotriva, un delir e o constructie logica, e o falsa convingere bazata pe o incorecta deductie despre realitatea exterioara. Delirurile sunt caracteristica cea mai importanta a schizofreniei PARANOIDE, asta inseamna de fapt paranoia, inseamna delir. Intr-un delir de persecutie se intalnesc idei de persecutie, de referinta, de influenta si control a gandirii, de control la distanta si altele. Psihiatrii le cunosc si le identifica imediat in povestea bolnavilor de schizofrenie paranoida sau de tulburare deliranta. Doar povestea difera, de la caz la caz -la tine e cu servicii secrete, la altul cu altceva...dar continutul ideilor delirante e acelasi.

Faptul ca tu nici acum nu-ti dai seama ca atunci ai delirat nu inseamna, cum crede Costy, ca ai mai fi bolnav si in prezent. Unii au capacitatea de a recunoaste ca in prezent/sau in trecut au trecut printr-un episod psihotic cu deliruri, altii nu. Unii stiu cand in prezent trec, nu recunosc ca au trecut in trecut, altii invers. Deocamdata nu a am gasit sa fi studiat nimeni de ce si cand (ii spune Insight capacitatii asteia de a recunoaste simptomele tulburarii).
1
06-04-2018, ora 07:56
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Posibil sa te fi urmarit unul doi agenti, asta o pot crede, dar sa scoata o armata intreaga, cum zici tu...pentru tine, Tiberiu?...Poate fi si un pic de grandomanie in gandirea ta.
0
06-04-2018, ora 08:23
Tiberiu.
Nu este medic/terapeut
Tiberiu.
Dar am spus in comentarii...poate fi ceva real sau ceva dezvoltat in cap important e ce a ramas...
Sunt constient de dezechilibrul chimic produs in creier si ca neurotransmitatorii nu functionau bine daia eu percepeam informatia din jurul meu altfel...eu intreb doar daca delirul meu are logica si se poate practica
0
06-04-2018, ora 08:37
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Delirul e o constructie logica, repet. Are logica tehnica ta dar nu e credibila...in fine, poate cateva persoane de maxima importanta, sa le numeri pe degete, ar merita o asa desfasurare de forte, cu siguranta sunt tehnici mult mai putin costisitoare sa innebunesti pe vreunul, daca asta urmaresti.
0
08-04-2018, ora 23:13
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
CatincaR nu are legatura sa innebuneasca pe altul, de unde ideea ?
Tiberiu, da, era iluzie dar era de la inceput, doar ca tu nu crezi ca ar fi asa, asta este.
Problema nu e asta. nici iluzia aia care facea parte din problema ta, nici ce a zis popa, problema este daca te simti bine acum cu tratamentul pe care-l ai, te simti ? In ce stadiu esti ?
Ce tratament iei ?
0
09-04-2018, ora 00:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Tiberiu

Nu, nu are nici o logica. Nu esti un vip sa te urmareasca mai stiu eu cine. Nu exista un motiv pentru asta.
Daca ai fi iesit complet din episod, ti-ai da seama ca totul a fost un delir. Din pacate si cu medicamente sunt unele persoane care tot mai prezinta idei delirante sau halucinatii. In momentul in care ai nelamuriri vorbeste cu parintii sau cu persoanele din jurul tau si e bine pentru tine sa le asculti pentru ca nu iti vor raul.
Nu iti face rau sa vorbesti despre ideile delirante? Incearca sa te feresti de lucrurile care iti fac rau. Ce a fost, a fost, lasa trecutului, nu te mai gandi la asta. Nu mai diseca si analiza ca mai mult te tulburi.
0
09-04-2018, ora 01:09
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
Tiberiu. Am urmarit cu interes acest topic. Ma bucur ca totusi iti pui intrebari cu privire la realitatea gandurilor tale Tiberiu. Ce spui tu acolo despre sisteme si tehnici sofisticate de "urmarire" si citirea gandurilor e numai in mintea ta. Nu exista asa ceva! Punct. Cum au zis si ceilalti pune mana si te odihneste suficient, nu consuma excitante precum cafea decat o cafeluta pe zi, e chiar indicat o cafeluta. Eu te inteleg perfect Tiberiu, pentru ca si eu am avut ceva similar ca tine, o constructie destul de asemanatoare a gandurilor. Bineinteles ca nu imi amintesc TOT ce gandeam cand eram in episoade psihotice dar in mare am avut si eu ganduri aproape ca ale tale. Stii care e caracteristica principala a psihoticilor(schizofrenii ) ei spun ca ceilalti sunt nebuni nu ei insisi ! Schizofrenicii care delireaza au o lume a lor, cu bune si rele, dar care e o lume numai a lor !! E tarziu, ti-as mai scrie, ia aminte la ce ti-au zis ceilalti pe subiectul asta. Noi iti vrem binele, altfel nu te-am contrazice. Pe oamenii nebuni niciodata sa nu-i contrazici, spune o vorba din popor. Iti urez sanatate si sa scapi de delir, pentru ca delirul e cel mai longeviv in schizofrenie.
Adaugă un comentariu / răspuns
75 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul