Schistosomiaza nedetectabila
![DoruN](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Am o problema ciudata in familie. Sotia mea sufera de afectiuni respiratorii cu componenta alergica de circa 7 luni. Recent, a expectorat cheaguri de sange si in sputa a gasit un vierme de cca 1 cm.Cautand noi paraziti pe internet, am identificat individul ca fiind Schistosoma Masoni. Este leit ca cel din pozele de pe net. Sotia are si toate simptomele bolii, inclusiv eruptii cutanate, greturi, etc. Problema este ca la analize nu se detecteaza nimic.Desi am citit ca in astfel de cazuri (prezenta simptomelor) se prescrie tratament antiparazitar chiar si in lipsa confirmarii de laborator, niciunul din cei doi doctori la care a fost nu a procedat in acest fel.
Exista vreun mod de a examina parazitul in sine? Sau ce altceva e de facut? Doctorii o tin una si buna ca parazitul e din Asia si nu are ce cauta la noi. Dar si chinezii sunt din Asia si ei sunt cu miile la noi. La fel si indienii!
Sotia face tratament pentru bronsita de 6 luni, fara rezultat. Dimpotriva, alergia se accentueaza atat pe caile respiratorii cat si pe piele, eruptiile fiind mai dese. Zilnic se sufoca si tot ce o ajuta este un spray care dilata caile respiratorii. Doar ca nu putem spera sa le dilate intr-atat incat sa incapa toti parazitii.
Intrebarea este cum si unde putem analiza parazitul expectorat si ce alte analize sa facem astfel incat sa putem depista prezenta parazitului. Am citit ca procesul de reproductie este mai activ in perioadele cu luna plina. Sa repetam anaila in acea perioada?Ne este teama ca sistemul imunitar se va dezorganiza total avand in vedere perioada lunga in care a luptat fara succes.Ce sfat imi dati, a mai trecut cineva prin asta?
Exista vreun mod de a examina parazitul in sine? Sau ce altceva e de facut? Doctorii o tin una si buna ca parazitul e din Asia si nu are ce cauta la noi. Dar si chinezii sunt din Asia si ei sunt cu miile la noi. La fel si indienii!
Sotia face tratament pentru bronsita de 6 luni, fara rezultat. Dimpotriva, alergia se accentueaza atat pe caile respiratorii cat si pe piele, eruptiile fiind mai dese. Zilnic se sufoca si tot ce o ajuta este un spray care dilata caile respiratorii. Doar ca nu putem spera sa le dilate intr-atat incat sa incapa toti parazitii.
Intrebarea este cum si unde putem analiza parazitul expectorat si ce alte analize sa facem astfel incat sa putem depista prezenta parazitului. Am citit ca procesul de reproductie este mai activ in perioadele cu luna plina. Sa repetam anaila in acea perioada?Ne este teama ca sistemul imunitar se va dezorganiza total avand in vedere perioada lunga in care a luptat fara succes.Ce sfat imi dati, a mai trecut cineva prin asta?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Eritem nodos
- 1Poti face vaccinul antirabic fara sa fii muscat?
- 5Rog răspuns! Pneumonie Mycoplasma care nu cedează la antibiotic
- 1O părere - îmi curge nasul, noaptea nu mă odihnesc
- 3Inflamația, iritația generalizată a mucoaselor
- 0Diagnosticare Ehlers Danlos
- 1După 10 ani nu am diagnostic - senzație de frig, mă dor toate, foarte istovita, simt cum mă sting
- 8Borrelia!!!
- 0Scleroză sistemică
- 0Ajutor !! Nu știu ce analize sa fac pentru Borelia