ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Scaun la bebe de 3 luni

17-01-2014
Bianca Daniela
Nu este medic/terapeut
Bianca Daniela
Bună ziua, aş dori să mă ajutaţi si pe mine dacă se poate..am un băieţel de 3 luni..de 2 saptamâni am început sa ii dau si lapte praf..fiindcă nu se satura cu sanul. Cam tot de doua saptamâni aproximativ Kevin nu mai are scaun decat odată pe zi, iar atunci foarte mult. Noapte nu are deloc scaun. Ii dau ceai de chimen peste zi, si am început încet încet cu puţin biscuitii cu măr, suc de portocale, iaurt cu gusturi diferite ptr copii amestecat cu biscuitii..totuşi nu imi dau seama de ce are scaun doar odată in zi si noaptea deloc...iar atunci când are scaun plânge..de asemenea când are gaze..cu siguranţă il doare funduleţul..astept un raspuns. Va multumesc mult !
3 comentarii
0
17-01-2014, ora 12:30
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Buna ziua! Vad aici 2-3 erori:
1. Cine v-a zis sau de ce credeti ca nu se satura cu sanul dumneavoastra? Bebelusii trebuie alaptati la cerere, ceea ce inseamna ca uneori pot plange dupa jumatate de ora si vor sa manance, uneori dupa 2-3 ore, variaza foarte mult in functie de zi si de ce vrea copilul. Doar pentru ca uneori vrea des nu inseamna ca nu se satura din san. In plus laptele de mama se digera foarte repede si se goleste repede stomacul. Nu crestea in greutate? Daca crestea atunci nu era cazul sa va speriati.

2. La un bebe de 3 luni, nu se dau biscuiti (cu atat mai rau daca sunt biscuiti cu gluten), nu se da ceai, nu se dau iaurturi si fructe. O sa aiba probleme digestive pentru ca sistemul lui digestiv nu este inca pregatit pentru mancare de la varsta asta. Daca era alaptat exclusiv atunci inainte de 6 luni nu ar fi trebuit sa ii dati absolut nimic. Iar cei exclusiv cu lapte praf poate la 4 luni sa se inceapa incet cu mancarea...

Nu ii mai dati mancare de acum si incercati sa reveniti la san pe cat posibil, el stimuleaza cantitatea de lapte din sani pe masura ce mananca si astfel se regleaza foarte bine.

Daca incepeti cu mancare de acum... exista sanse sa apara probleme mai multe decat constipatia...
0
17-01-2014, ora 12:38
Bianca Daniela
Nu este medic/terapeut
Bianca Daniela
Mâncarea care i-am dato copilului a fost foarte mica, o lingurita pe zi! Iar asta este de câteva zile, doar laptele praf il ia de aproximativ 2 saptamâni. Iar laptele praf mi la prescris pediatra copilului. As fi vrut doar sân sa ii dau cat mai mult, insa nu mai aveam lapte..plangea de fiecaredata când il puteam la sân si mânca foarte puţin..pentru ca imi spusele pediatra ca nu ii vine lapte destul..
0
17-01-2014, ora 13:10
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
In regula, atunci e posibil sa fi fost ceva probleme cu cantitatea de lapte, mai ales daca a observat asta un medic. Incercati sa variati formulele de lapte, unele dau constipatie, altele nu dau, trebuie sa vedeti si sa incercati. Dar nu mai dati si mancare! Nu conteaza o lingurita, sau mai putin, nu este bine. Cititi despre diversificarea copilului pe internet si cand este el pregatit pentru asta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scaunul la sugar
  •