Scaun la bebe de 3 luni
Bună ziua, aş dori să mă ajutaţi si pe mine dacă se poate..am un băieţel de 3 luni..de 2 saptamâni am început sa ii dau si lapte praf..fiindcă nu se satura cu sanul. Cam tot de doua saptamâni aproximativ Kevin nu mai are scaun decat odată pe zi, iar atunci foarte mult. Noapte nu are deloc scaun. Ii dau ceai de chimen peste zi, si am început încet încet cu puţin biscuitii cu măr, suc de portocale, iaurt cu gusturi diferite ptr copii amestecat cu biscuitii..totuşi nu imi dau seama de ce are scaun doar odată in zi si noaptea deloc...iar atunci când are scaun plânge..de asemenea când are gaze..cu siguranţă il doare funduleţul..astept un raspuns. Va multumesc mult !
3 comentarii
Buna ziua! Vad aici 2-3 erori:
1. Cine v-a zis sau de ce credeti ca nu se satura cu sanul dumneavoastra? Bebelusii trebuie alaptati la cerere, ceea ce inseamna ca uneori pot plange dupa jumatate de ora si vor sa manance, uneori dupa 2-3 ore, variaza foarte mult in functie de zi si de ce vrea copilul. Doar pentru ca uneori vrea des nu inseamna ca nu se satura din san. In plus laptele de mama se digera foarte repede si se goleste repede stomacul. Nu crestea in greutate? Daca crestea atunci nu era cazul sa va speriati.
2. La un bebe de 3 luni, nu se dau biscuiti (cu atat mai rau daca sunt biscuiti cu gluten), nu se da ceai, nu se dau iaurturi si fructe. O sa aiba probleme digestive pentru ca sistemul lui digestiv nu este inca pregatit pentru mancare de la varsta asta. Daca era alaptat exclusiv atunci inainte de 6 luni nu ar fi trebuit sa ii dati absolut nimic. Iar cei exclusiv cu lapte praf poate la 4 luni sa se inceapa incet cu mancarea...
Nu ii mai dati mancare de acum si incercati sa reveniti la san pe cat posibil, el stimuleaza cantitatea de lapte din sani pe masura ce mananca si astfel se regleaza foarte bine.
Daca incepeti cu mancare de acum... exista sanse sa apara probleme mai multe decat constipatia...
1. Cine v-a zis sau de ce credeti ca nu se satura cu sanul dumneavoastra? Bebelusii trebuie alaptati la cerere, ceea ce inseamna ca uneori pot plange dupa jumatate de ora si vor sa manance, uneori dupa 2-3 ore, variaza foarte mult in functie de zi si de ce vrea copilul. Doar pentru ca uneori vrea des nu inseamna ca nu se satura din san. In plus laptele de mama se digera foarte repede si se goleste repede stomacul. Nu crestea in greutate? Daca crestea atunci nu era cazul sa va speriati.
2. La un bebe de 3 luni, nu se dau biscuiti (cu atat mai rau daca sunt biscuiti cu gluten), nu se da ceai, nu se dau iaurturi si fructe. O sa aiba probleme digestive pentru ca sistemul lui digestiv nu este inca pregatit pentru mancare de la varsta asta. Daca era alaptat exclusiv atunci inainte de 6 luni nu ar fi trebuit sa ii dati absolut nimic. Iar cei exclusiv cu lapte praf poate la 4 luni sa se inceapa incet cu mancarea...
Nu ii mai dati mancare de acum si incercati sa reveniti la san pe cat posibil, el stimuleaza cantitatea de lapte din sani pe masura ce mananca si astfel se regleaza foarte bine.
Daca incepeti cu mancare de acum... exista sanse sa apara probleme mai multe decat constipatia...
Mâncarea care i-am dato copilului a fost foarte mica, o lingurita pe zi! Iar asta este de câteva zile, doar laptele praf il ia de aproximativ 2 saptamâni. Iar laptele praf mi la prescris pediatra copilului. As fi vrut doar sân sa ii dau cat mai mult, insa nu mai aveam lapte..plangea de fiecaredata când il puteam la sân si mânca foarte puţin..pentru ca imi spusele pediatra ca nu ii vine lapte destul..
In regula, atunci e posibil sa fi fost ceva probleme cu cantitatea de lapte, mai ales daca a observat asta un medic. Incercati sa variati formulele de lapte, unele dau constipatie, altele nu dau, trebuie sa vedeti si sa incercati. Dar nu mai dati si mancare! Nu conteaza o lingurita, sau mai putin, nu este bine. Cititi despre diversificarea copilului pe internet si cand este el pregatit pentru asta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Scaune de trei patru ori pe zi la 8 luni
- 1scaun sugari
- 2Scaun bebe 3 luni - simptome giardia
- 0bebelus de 8luni cu scaune dese
- 2Scaun verde cu firicele negre bebelus 5 luni si 3sapt
- 0Bebe cu firicele maro inchis in scaun
- 2Bebe 6 luni 1 sapt
- 1Bebe 3 luni face caca o dată pe saptaman
- 0Bebe 3 luni si jumatate adoarme cand mananca
- 3Scaune verzi frecvente
- 3Ajutați ma!! bebelus 4 luni are scaun la 10 zile, nu este constipat