Scaun doar din 3 in 3 zile. E normal?

18-03-2010
Bodea Elena
Nu este medic/terapeut
Bodea Elena
Buna Ziua.
Problema mea este urmatoarea: De cativa ani in coace am scaun doar o data la trei zile. Pe langa asta am si dureri in momentul evacuarii. La inceput credeam ca este stilul meu de viata neregulat (mancam multe paste si beam foarte putine lichide)
De doua luni de zile stilul meu de viata mi sa schimbat. Consum in fiecare zi cel putin 2 litri de apa si dieta este foarte echilibrata pe baza de salate, zarzavaturi, fructe si piept de pui.
Totusi problema mea nu este deloc rezolvata. Am scaun tot odata le trei zile si aceasta constipatie.
Ce sa fac? Va rog ajutatima cu niste sfaturi.
Multumesc.
4 comentarii
0
18-03-2010, ora 20:09
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nu este normal si nici sanatos. De la un astfel de scaun se intoxica organismul.
Consumati zilnic cereale integrale (fulgi, grau fiert, tarate fierte in loc de orez si cartofi) si ceai de seminte de fenicul. Evitati laptele si cafeaua
Astea ajuta. In plus ar trebui sa consulti un medic homeopat pt,. un tratament homeopat care in general vindeca predispozitia la asa ceva.
0
19-03-2010, ora 19:15
Bodea Elena
Nu este medic/terapeut
Bodea Elena
va multumesc pentru sfaturi
0
19-03-2010, ora 21:40
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu este normal ! O persoana trebuie sa aiba atatea scaune zilnic, cate mese principale mananca deci
minim unul..cred ! :) Ingerarea de alimente si lichide trebuie sa declanseze reflexul de defecatie al mesei anterioare !

Ce se poate face ?

1. Masa de dimineata trebuie sa contina obligatoriu cereale si fructe, coliva se poate manca toata ziua si pe saturate, chiar in locul unei mese ! La fructe adaugati cateva prune uscate puse in apa de seara ( ca si ceralele dealtfel ) si banane din cand in cand !
2. Alternati painea alba cu paine neagra, graham, de secara, mamaliga ; boabe de orz, secara, hrisca adaugate in diverse supe si mancari de legume !
3. Zilnic salate din una sau mai multe radacinoase : morcov, patrunjel, pastarnac, gulie, ridichi negre si rosii, varza..etc plus cele de sezon : ceapa, urzici, spanac, salata.. cu putin ulei si zeama de lamaie, tot pe saturate ! :) Ordinea in care le-am scris este si ordinea importantei !
4. Exercitii fizice de dimineata care sa includa : stretching ( fandari, aplecari ), alergare sau sarituri pe loc, abdomene, genuflexiuni si mersul piticului 1-2 min ( foarte important !) ! La sfarsit 5 minute de mers pe jos (cam o statie de autobuz ) in cazul in care aveti o slujba sedentara !
5. Ceai laxativ (orice formula ) sau decoct din cicoare + 1 lingurita de miere, 1 sau 2 cani/zi din care una obligatoriu seara !

Va urez..sanatate ! :)
0
02-04-2010, ora 16:23
pojala
Nu este medic/terapeut
pojala
Bea dimineata pe stomacul gol cate o lingurita de ulei extra virgin de masline si vei vedea imediat rezultatel,. este "sfant" pentru colon
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  •