colita + constipatie severa
Buna ziua,
In urma unor episoade de balonare, murmur intestinal, durere in partea stinga si mai ales contipatie mi s-a pus diagnosticul de colita...
Tin regim recomandat de medic, durerile m-au mai lasat, urmez tratament cu ibutin si dygenzim forte.Problema care ma supara cel mai tare este ca ma constip ff tare. Indiferent ce am facut, nu am avut nici un rezultat notabil. Scaunul este fff dur, slab cantitativ si au aparut si complicatiile evidente- hemoroizii... plus ca de la sine nu se intimpla nimic, nu ma apuca senzatia in nici un fel...
Beau 2 litri cel putin de apa pe zi, fac gimnastica abdominala in fiecare dimineata, urc pe scari, merg pe jos cit de des am ocazia, beau ceaiuri gen musetel, ceai verde, sunatoare. dimineata pe stomacul gol maninc tarite inmuiate in apa de cu seara la care mai adaug miere, iaurturi cu cereale...etc Din pricina colitei nu pot consuma legume sau fructe crude, dar fac tot ce pot sa nu-mi lipseasca din meniu- fierte sau coapte ori in cazul fructelor compotul...
Am facut analiza de singe THS si inca ceva pentru tiroida, se pare ca sunt in parametrii normali...si totusi ce sa fac?? Care ar putea fi cauza?
multumesc
In urma unor episoade de balonare, murmur intestinal, durere in partea stinga si mai ales contipatie mi s-a pus diagnosticul de colita...
Tin regim recomandat de medic, durerile m-au mai lasat, urmez tratament cu ibutin si dygenzim forte.Problema care ma supara cel mai tare este ca ma constip ff tare. Indiferent ce am facut, nu am avut nici un rezultat notabil. Scaunul este fff dur, slab cantitativ si au aparut si complicatiile evidente- hemoroizii... plus ca de la sine nu se intimpla nimic, nu ma apuca senzatia in nici un fel...
Beau 2 litri cel putin de apa pe zi, fac gimnastica abdominala in fiecare dimineata, urc pe scari, merg pe jos cit de des am ocazia, beau ceaiuri gen musetel, ceai verde, sunatoare. dimineata pe stomacul gol maninc tarite inmuiate in apa de cu seara la care mai adaug miere, iaurturi cu cereale...etc Din pricina colitei nu pot consuma legume sau fructe crude, dar fac tot ce pot sa nu-mi lipseasca din meniu- fierte sau coapte ori in cazul fructelor compotul...
Am facut analiza de singe THS si inca ceva pentru tiroida, se pare ca sunt in parametrii normali...si totusi ce sa fac?? Care ar putea fi cauza?
multumesc
2 comentarii
mi-am facut testul de secretie iar doctora nu a vrut sa imi citeasca rezultatul, mi l-a pus in brate si atat.nu stiu unde sa merg cu el si ce sa fac.imi spune si mie cineva ce inseamna frontui, cocobacilar...habar nu am ce sa fac
e intr-adevar o problema afurisita. de mai bine de o luna nu mai stiu ce-i aia senzatie de defecatie.pur si simplu pot sa stau si-n cap, sa alerg, sa mananc orice..degeaba.am folosit un laxativ acum vreo doua saptamani si abia atunci am reusit in sfarsit sa mai ajung pe la toaleta. in rest, nicio sansa.n-am fost la doctor pana acum pentru ca am crezut ca-i o constipatie obisnuita dar var ca am facut ditamai burta, sunt balonat iar senzatia aia nu mai apare.am avut si o durere violenta in partea dreapta sub coaste si in spate acum cateva zile dar a trecut de la sine.pe net nu am gasit mai nimic legat de lipsa senzatiei de defecatie.cat de grav poate fi?aa si am incercat toate variantele.am mancat prune uscate cu iaurt, am exagerat cu lichidele, ceaiuri peste ceaiuri si supe dar degeaba.poate ne vede cineva si se indura sa scrie 2-3 randuri daca stie cate ceva.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6foame excesiva
- 6Balonari dese. Astept raspuns, va rog
- 8stari de rau dupa operatia de fiere
- 10Problema la ficat
- 6constipatie, balonare dureri in partea stanga
- 11Candidoza sistemica
- 4constipatie
- 7constipatia - remedii naturale
- 11constipatie si balonare
- 12constipatie (burta umflata)
- 7Balonare, constipatie..Help!