Sarcina extrauterina de 10 saptamani!!

22-04-2020
Ladyyy
Nu este medic/terapeut
Ladyyy
buna ziua!!!locuiesc îs Spania!și sunt disperata!!având în vedere criza cu corona virus și tot ce se întâmplă!!!nu știu ce să fac!
am avut ciclu menstrual ultima dată pe 9 feb!!!mi-au diagnosticat o sarcina extrauterina (19mm)trompa!!de 3 săptămâni mi-au administrat metotrexatul!!prima valoare hormonala era de 1521, la 4 zile după injecție a coborât la 796 la o spataman a ajuns 649 la 2 săptămâni 216 și acuma trebuie sa aștept încă 2 spatamani că sa îmi facă următorul consult!!pare foarte mult, daca în astea 2 spatamani hormonul creste la loc?!sunt disperata nu știu ce să fac, numai plang și plâng nu&mi pot lua mintea de acolo!!la ultima ecografie mi-au găsit și lichid liber, până atunci nu aveam !!ce o fi oare?
dureri nu am foarte multe, cu paracetamol trec !simt că și cum mă apasă ceva in partea stângă, am multe gaze și când merg la baie mă doare mă înțeapă!!!sângerare destul de roșie, dar doar după ce merg la baie!!!mi-au zis de la spital că doar daca am dureri foarte mari sa merg, că sa evit sa iau virusul
este normal ce mi se întâmplă!mi-e frică rau sa nu puste trompa, nu știu ce să fac!!!as fii deja însărcinată se 10 saptamani!!!îmi mai pot salva trompa cumvava mulțumesc mult pentru orice eventual răspuns!!!!
6 comentarii
0
22-04-2020, ora 18:25
caramik
Nu este medic/terapeut
caramik
Buna,

nu sunt medic, dar pot sa-ti spun din proprie experienta ca sarcina extrauterina este tratata de medici cu mare seriozitate, asa ca trebuie sa ai incredere in ce ti-au recomandat. Daca hcg-ul a scazut, in niciun caz nu va mai creste. Trebui sa astepti sa se elimine singura sarcina, dar din pacate dureaza. Nu se intampla repede.

Stiu ca nu este usor si este normal sa fii nelinistita, pentru ca nu stii ce se intampla in corpul tau. Ce poti face este sa ai rabdare si sa ai incredere ca va fi bine.

Sper sa te poti linisti si sa-ti fie bine. Multa sanatate!
0
22-04-2020, ora 19:06
Ladyyy
Nu este medic/terapeut
Ladyyy
Ați fost în aceiași situație?îmi e foarte frică să nu urce din nou acest hormon, sa nu puste troampa !!!mi-e frică de așteptarea asta, care se face interminabila!!având în vedere situația cu virusul nu găsesc nici un cabinet privat deschis ptr o a doua părere!!sunt 3 săptămâni.și eu am aceleași simptome!!!
Sper și mă rog domnului sa fie bine!!psihic sunt distrusă !!!
Mulțumesc ptr timpul acordat!!!
0
12-07-2020, ora 11:12
Adeeab
Nu este medic/terapeut
Adeeab
⁰buna ! Cum s-a rezolvat situatia prin care ai trecut? Eu am descoperit luna trecuta extrauteeina pe partea stanga, duoa dozarile hcg s a constatat ca s a oprit din evolutie. Nu am primit nici un tratament. Doar monitlrizare la domiciliu. Acum am ajuns la valoarea 230, de la 1255 cat a fost initial acum 3 saptamani. Subt soeriata deoarece am intepaturi pe oartea stanga
0
12-07-2020, ora 12:11
Ladyyy
Nu este medic/terapeut
Ladyyy
Salut!!totul a descurs bine!dinos tiene o SA fie la fel, daca a cobirat hormonil la 2 si ceva!inca evita efortul si relatiile sexuale!!eu am sangerat vre-o 2 luni comtinuu si dureri am chiar si acuma !!subte speriat. Fost Tot la ginecología diferir si imi zic ca troampa e curata, dar pe mima inca ma doare!si sunt 4 luni!!

La mine cel mai rau a venit dupa!in última eco mi-au gasit un chist pe ovar de 5cm si un fibrom ce inainte nu le aveam!si mi-e tare frica s nu fii provocat ceva rau injectia aia de citostátice!
Dar stai linistita ca sarcina e oprita sigur si riscul SA se sparge trompa este mic cu beta asa mica!dar si grija inca!
0
12-07-2020, ora 14:48
Adeeab
Nu este medic/terapeut
Adeeab
Multumesc mult pentru sfaturi! Sănătate multa!
0
09-02-2021, ora 12:21
Meravigliosa
Nu este medic/terapeut
Meravigliosa
Si eu ma aflu intr-o situatie asemanatoare.La 7 saptamani am aflat ca am extrauterina si mi s-a administrat metotrexat.Au trecut 10 zile de atunci, mi s-a luat de 2 ori sange si mi s-a comunicat ca sunt in scadere valorile hcg dar de cateva zile simt niste intepaturi in partea dreapta( unde era localizat fatul).Continui sa sangerez usor si nu stiu cat va dura toata nebunia asta..E normal sa ma doara dupa metotrexat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: