ce as putea sa fac sa nu mai am sarcina extrauterina?
buna ziua! am 29 de ani si vineri m-am operat de sarcina extrauterina a fost prima mea sarcina, in urma operatiei mi-a fost scoasa trompa dreapta. Imi dorsc foarte mult un copil dar medicul nu ma incurajat spunandu-mi ca si a doua sarcina posibil sa fie tot extrauterina, sunt disperata vreau sa stiu daca pot sa am o sarcina normala, daca pot fi mama ce as putea sa fac sa nu mai am sarcina extrauterina? Va multumesc!
4 comentarii
Nu poti sa faci nimic, doar sa monitorizezi cu atentie sarcina urmatoare de la inceput...sa nu fie tot extra...sa nu ajungi iar la operatie...
si eu am avut exact ca tine extrauterina la 29 ani (cu operatie) si la 30 de ani am nascut natural un baiat, fara nici o problema. Am ramas insarcinata la 2 luni dupa operatia de scoatere a trompei. Multa sanatate!
si eu am avut exact ca tine extrauterina la 29 ani (cu operatie) si la 30 de ani am nascut natural un baiat, fara nici o problema. Am ramas insarcinata la 2 luni dupa operatia de scoatere a trompei. Multa sanatate!
Riscul ca urmatoarea sarcina sa fie tot extrauterina este estimat statistic intre 10-20%. Fiti increzatoare si mergeti din vreme la medic sa vada sarcina din timp. In eventualitatea ca este tot extrauterina exista varianta sa faceti un tratament medicamentos pentru a pastra trompa, conditia cea mai importanta este insa sa fie sarcina mica.
multumesc pt raspunsuri, la cat timp dupa operatie pot sa imi reiau viata sexuala, ma rosg la d-zeu sa imi dea un bebe, pt mine nu a fost usor prin ce am trecut
buna ziua.. as avea nevoie de o intrebare.. ultimul meu contact sexual a fost in 20 martie.. am facut un control ginecologic in 4 iunie.. mi sa spus ca totul e normal.. nu gaseste nimic ciudat la mine.. iar ovarul drept care continua inca sa ma supere e de aspect normal cu folicul preovulator de 17.5 mm.. credeti ca acolo ar putea sa existe o sarcina extrauterina...? menstruatia mi-a venit normal in fiecare luna...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8sarcina tubara stanga
- 6Sarcina extrauterina
- 16Sarcina extrauterina si testul de sarcina
- 4Sarcina extrauterina!!!
- 13sarcina cervicala - stiti cazuri asemanatoare?
- 8poate fi sarcina extrauterina???
- 3sarcina extrauterina?
- 4Dureri insuportabile!
- 4sarcina extrauterina: dureri abdominale, scurgeri maronii, mancarimi si durere in timpul sexului
- 1Sarcina extrauterina?
- 1Sarcina
- 2Am sarcina extrauterina?
- 2In ian 2017 am avut o sarcina extrauterina iar de atunci nu am mai reusit sa raman insarcinata
- 2Sarcina extrauterina tratata cu metrotexat!
- 0Sunt insarcinata, nu sunt siguri medici daca e extrauterina, nu imi zice nimeni nimic, sunt speriata
- 1Sarcina extrauterina
- 0Menstruatia după salpingectomie
- 0Risc sarcina extrauterina
Mai multe informații despre: Sarcina extrauterina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: