sarcina ecograf 14 saptamani
6 comentarii
o sa va relatez povestea: ultimulcontact sexual acum 14 saptamani, fara sa ejaculeze. de atunci mi-a venit de 4 ori menstruatia-de 2ori mai redusa cantitativ-. am facut vreo 10 teste in momente diferite- toate negative. un bhcg negativ, mai mic decat 1 la 13 saptamani de la presupusul contact.
in plus, cand trebuia sa am 7 saptamani am facut control la gineco si eco intravaginala-medicul nu a pomenit de o sarcina.
iar azi am fost la alt medic, am cerut eco abdominala, a zis ca uterul e gol, dar -pt ca ii spusesem ca ma simt mai grasa- a zis ca poate am o extrauterina sau o sarcina oprita din evolutie, ca trebuie sa ma controleze si altfel sa stie.
am refuzat ca eram speriata,.
mentionez ca nu am simpoteme.
ce credeti?
in plus, cand trebuia sa am 7 saptamani am facut control la gineco si eco intravaginala-medicul nu a pomenit de o sarcina.
iar azi am fost la alt medic, am cerut eco abdominala, a zis ca uterul e gol, dar -pt ca ii spusesem ca ma simt mai grasa- a zis ca poate am o extrauterina sau o sarcina oprita din evolutie, ca trebuie sa ma controleze si altfel sa stie.
am refuzat ca eram speriata,.
mentionez ca nu am simpoteme.
ce credeti?
pai, un ginecolog incepe prin a te intreba care sunt motivele pentru care ai venit, apoi te consulta pe masa ginecologica (tu ai facut acest consult????), dupa care hotaraste, in functie de ce gaseste, urmatorii pasi.n-am o parere prea buna despre acest lucru si nu pot sa cred ca nu au remarcat existenta unei sarcini, fie ea chiar extrauterina.oricum mergi la alt medic ginecolog, sarcina extrauterina poate aduce complicatii grave.multa bafta.
Diagnosticarea unei sarcini extrautrine este asigurată prin două examene, asociate de multe ori, practicate în spitale :
- analize de sange, care determina dozarea, în urină sau în plasma sangvină, a hormonului specific al sarcinii, hormonul corionic gonadotrofic (HGG), secretat de către corion întâi, apoi de către placentă, organe de hrănire a oului, indică un nivel, în general, inferior nivelului aşteptat pentru vârsta sarcinii. In mod normal in primele saptamani de sarcina normala, nivelul HCG se dubleaza la fiecare 2 zile, iar daca nivelul HGG este scazut se vor face si alte teste pentru a determina cauza exacta.
- ecografia poate pune în evidenţă o activitate cardiacă embrionară în afara uterului. În afara acestui semn direct, examenul poate pune în evidenţă un uter de dimensiuni mai mici, care nu corespunde cu data sarcinii. O sarcina normala este vizibila in uter la ecograf la 6 saptamani de la ultima menstruatie.
- analize de sange, care determina dozarea, în urină sau în plasma sangvină, a hormonului specific al sarcinii, hormonul corionic gonadotrofic (HGG), secretat de către corion întâi, apoi de către placentă, organe de hrănire a oului, indică un nivel, în general, inferior nivelului aşteptat pentru vârsta sarcinii. In mod normal in primele saptamani de sarcina normala, nivelul HCG se dubleaza la fiecare 2 zile, iar daca nivelul HGG este scazut se vor face si alte teste pentru a determina cauza exacta.
- ecografia poate pune în evidenţă o activitate cardiacă embrionară în afara uterului. În afara acestui semn direct, examenul poate pune în evidenţă un uter de dimensiuni mai mici, care nu corespunde cu data sarcinii. O sarcina normala este vizibila in uter la ecograf la 6 saptamani de la ultima menstruatie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 82mai pot avea un bebe dupa legarea trompelor uterine?
- 2Sarcina dupa sarcina?
- 5sarcina cu cytomegalovirus
- 154simptomele prezentei unei sarcini
- 60poti ramane insarcinata chiar daca iei anticonceptionale?
- 8Sarcina?
- 6A ramas cineva insarcinata avand ovare micropolichistice?
- 16este posibil sa fi ramas insarcinata? :(:(
- 5HTA in sarcina
- 5dureri abdominale si de mijloc in timpul sarcinii
- 5Analize hormonale pt sarcina
- 0Sarcina daca am spina bifida
- 8Urgent: se poate vedea metadona in sange dupa 4 luni?
- 19Dubii, sarcina...?
- 0Leucemie si sarcina
- 1Radiografie abdominala in timpul sarcinii!!!!!
- 3Ecografie 22 saptamani
- 0Sac vitelin mic
Mai multe informații despre: Ecografia in sarcina sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabetul gestational
- Avortul spontan
- Sarcina extrauterina - ectopica
- Icterele si sarcina
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Herpesul gestational (pemfigoidul)
- Hemoragia(metroragia) in sarcina
- Insomnia la gravide