rana col uterin si sarcina evolueaza bine... e grav
sunt insarcinata.am fost la ginecolog si mi-a spus ca am rana pe col uterin.sarcina evolueaza bine.e grav?
5 comentarii
Cervicita e bine sa fie tratata si in timpul sarcinii dar preferabil cu ovule si daca ati trecut de primele 3 luni. In general nu determina probleme fetale, doar daca e severa poate precipita o nastere prematura. E bine de facut o lama (frotiu cito-bacteriologic) si un test Papanicolau pentru evaluarea gravitatii si pentru alegerea tratamentului (daca e cazul).
lama am facut si mi-a iesit celule epiteliale libere si grupate.relativ frecvente pmn.prezenti bacili gram pozitiv.prezent trichomonas vaginalis.iar cultura secretiei vaginale stafilococ.mi s-a spus ca se trateaza cu antibiotic din luna a-3-a.le pot lua?nu dauneaza copilului?precizezca am o scurgeremaronie subtire.multumesc pentru raspuns.
Exista o serie de antibiotice care se pot administra in sarcina fara riscuri majore, mai ales dupa primele 3 luni de sarcina, cum ar fi penicilina, amoxicilina, augmentin-ul, oxacilina, anumite cefalosporine - in functie de opinia ginecologului dvs. ar trebui combinat tratamentul si cu ovule, iar dupa terminarea tratamentului de repetat lama din secretia vaginala. Multa sanatate!
Mutumesc frumos pentru raspuns doamna doctor.eu vroiam sa nu i-au nici un medicament pe timpul sarcinii, dar daca nu afecteaza copilul am sa le i-au.nu stiu cat de grav este ceea ce am dar sper sa reusesc sa trec peste tot.multumesc din suflet.
Mi s-a prescris augmentin 1g la 12 ore si ovule polygynax iar sotului tinizol 500mg in doua prize.acum am 14 saptamani de sarcina.E bine sa i-au antibioticul?dar ovulele?mi-e cam frica.tratamentul pentru sotul meu e bun?Multumesc frumos.astept raspuns.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3cand se poate vedea o sarcina?
- 8Usturimi jos care apar asa din senin
- 3Spermicidele si sarcina
- 4Stafilococ auriu si sarcina
- 5CMV pozitiv.. risc in sarcina?
- 4Sunt insarcinata! Imi e foarte frica sa fac chiuretaj
- 6Am o rana pe col ce trebuie cauterizata.. sa iau sau nu anticonceptionale?
- 4am descoperit o rana pe col... Ce presupune recuperarea dupa conizatie?
- 10TBC de la mama la copil
- 5mediu toxic... pentru fat
- 1chist ovarian si rana pe col!!!
- 7Toxoplasmoza in sarcina, rezultate
- 9Sarcina? As dori parerea unui medic
- 8Papanicolau categ. III
- 5Sarcina dupa 2 luni de la terminare tratament TBC..
- 10Condiloame genitale in sarcina
- 2Lichid pre-ejaculator - sarcina?
- 2rana pe col la 18 ani
- 0Infectie HPV 52, cervicita rana pe col
- 03 cauterizari acum 3 ani
Mai multe informații despre: Rana pe col sarcina riscuri in sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabetul gestational
- Avortul spontan
- Sarcina extrauterina - ectopica
- Icterele si sarcina
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia