sarcina 6 saptamani

20-02-2017
Lazn
Nu este medic/terapeut
Lazn
Buna ziua,

Ultima menstruație a fost pe 7.01. ultimele menstruații au fost la 32 de zile. Menstruație este neregulată. Pe 11.02 si 13.02 am făcut 2 teste de sarcina. Ambele au fost pozitive. Pe 14.02 am fost la ginecolog. Mi-a spus că am gsd 0.75 cm( 4 sapt si 5 zile) vezicula ombilicala 0.26mm, Sarcina 4 sapt în evolutie, nu se evidențiază embrionul. M-a pus să fac beta hcg-ul de 2 ori, la 48 h. Mi-a prescris natal vit si acid folic.
Pe 16.02 m-am prezentat la alt dr, ptr ca dr meu nu lucra si eu aveam o secreție maronie.
Am făcut din nou un ecograf gsd a fost 0.98cm, cel 0.13 cm, vezicula vitelina 0.31 mm, sarcina in 5 săptămâni în evolutie.
Mi-a prescris duphatone ptr menținerea sarcinii. 2 pastile dimineață și 2 seara până îmi când secreția va avea culoarea normală și ulterior 1 pastile dimineață și 1seara ppână termin cutia. Mi-a explicat că la primul ecograf nu s-a vazut embrionul ptr ca am menstruația la 32 zile și este sarcina mai mică decât a pers care au menstruația la 28 zile.
Azi am ridicat si rezultatele la beta hcg. Pe 14.02 a fost 4224 si pe 16.02- 7909.
Menționez că am dureri de sâni de 3 sapt. Seara ma dor cel mai rău. Mă trezesc din cauza durerii. Sunt obosita, îmi este foame mai tot timpul si de câteva zile am început să am și greata si sa vomit. La 2 zile de la începerea tratamentului a dispărut scurgea maronie.
La dr meu mă voi duce săptămâna viitoare. Până atunci as dori sa stiu daca, din punctul dvs de vedere sarcina decurge normal.
10 comentarii
0
21-02-2017, ora 19:40
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Este o sarcina cu evolutie corecta pana acum, la care va trebui sa apara ecografic si embrionul cu activitate cardiaca! Simptomele sunt si ele normale de sarcina si nu necesita tratament decat daca incepeti sa varsati si nu va mai puteti alimenta!
0
22-02-2017, ora 16:34
Lazn
Nu este medic/terapeut
Lazn
Mulțumesc pentru răspuns!
Ce ceaiuri am voie să beau? cei doi medici mi-au spus că pot să beau ce ceai vreau, dar știam că nu toate sunt bune. Im ultimele 2 săptămâni am arsuri foarte puternice care urcă spre gât. Am băut de 2-3 ori ceai de menta ( 1 plic la o cana de apa) pentru că nu mai suportam.
0
28-02-2017, ora 16:57
Dr. Moise Oana
Dr. Moise Oana
Beti mai bine lapte dulce daca pentru senzatia de arsura il vreti. Ceai obisnuit de plante puteti bea in cantitati reduse si nu decoct (foarte concentrate)!
0
17-03-2017, ora 14:19
Lazn
Nu este medic/terapeut
Lazn
Buna ziua,

La sfârșitul lunii trebuia sa ma duc la control, dar am fost anunțată ca medicul meu este în concediu de odihna si m- a programat tocmai le 6 apr. As avea 12 saptamani atunci. Credeti ca este vreo problema sau as putea sa ma duc la un alt medic. În plus nu stiu daca pot sa continui până atunci cu utrogestan (200mg).
În ultimele săptămâni nu m-am simțit prea bine. Cam 70% din ce mananc vomit. Am perioade în care seara cand ajung acasa ma simt foarte rău. Mă simt ca si cum as avea o răceală foarte puternică, ma simt slăbită, adorm foarte greu si a 2-a zi cand ma trezesc nu mai am nimic.
De ieri ma doare si sub braț. Medicul de familie mi-a spus că e posibil sa am glanda mamara până sub braț si ca ar trebui sa imi fac o ecografie cand ma duc la următorul control.
Să fac totusi un control la alt medic sau sa astept pana in aprilie?
0
17-03-2017, ora 16:01
Dr. Moise Oana
Dr. Moise Oana
Ar trebui sa mai faceti o ecografie la 9 saptamani de sarcina sa verificati ca e in evolutie. Utrogestanul il puneti intravaginal pana la 12 saptamani de sarcina. Sanii sunt durerosi fiziologic in sarcina!
0
19-04-2017, ora 18:09
Lazn
Nu este medic/terapeut
Lazn
Buna ziua!

Inainte de vaccinare, se fac analize pentru a vedea daca copilul are alergie la una dintre componentele vaccinului? Am avut 2 fine gemene care au facut vaccinul in aceeasi zi si una dintre ele a murit la scurt timp. S-a stabilit ca a murit din cauza unei reactii alergice aparute din cauza vaccinului
0
19-04-2017, ora 20:19
Dr. Moise Oana
Dr. Moise Oana
Uzual nu se fac teste dar administrarea se face de un cadru medical care are responsabilitatea de a urmari reactia imediata postvaccinare!
0
25-10-2017, ora 11:04
Lazn
Nu este medic/terapeut
Lazn
Buna ziua! Am rugamintea, sa-mi spuneti care sunt dimensiunile normale ale uterului. Am nascut acum pe 21.09 prin cezariana si ieri am fost la control.

Dimensiuni col uterin
L - 55.2m
AP - 46.7 mm

Endometru 5 mm
Lungime col 36.9 m

Ovare aspect normal.

Va intreb ptr ca inainte sa raman insarcinata am fost diagnosticata cu uter infantil. Mi s-a spus atunci ca dupa sarcina e posibil sa ramana la dimensiuni normale. Am uitat sa intreb dr la controlul de ieri.
0
09-11-2017, ora 20:12
Nedumerita123
Nu este medic/terapeut
Nedumerita123
Buna ziua am si eu o problema eu aveam menstruatia la 32-34 de zile si ma tinea 5 zile luna trecuta am inceput sa iau anticonceptionale si mia venit menstruatia la 25 de zile si ma tinut 3 zile oare sunt insarcinata am facut test si este negativ ??
0
10-11-2017, ora 15:05
Dr. Moise Oana
Dr. Moise Oana
Menstra pe contraceptiv vine in pauza dintre folii si poate sa fie la 25 de zile de la cea anterioara. Daca ati facut test de sarcina si e negativ nu sunteti insarcinata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sarcina săptămâna 6
  • Sarcina luna II
  •