Sânge după actul sexual
Bună seara! Poate nu este o întrebare chiar tocmai potrivită, dar poate doreste cineva să mă lămurească. Când mi-am început viața sexuală, cu iubitul meu, mi-a curs puțin sânge, incolor fiind. A doua oară nu s-a mai întâmplat, dar în seara asta, a curs mult mai mult, culoarea fiind accentuată, dar totodată am observat și o mică pieliță, pot spune, care mi-a dat de gândit...Țin să menționez că fiecare contact sexual a fost protejat. Sper să nu fie nimic grav. Vă mulțumesc anticipat!!
1 comentarii
Pot oferi câteva informații generale despre sângerarea care poate apărea în timpul sau după actul sexual. Este important să reții că aceste informații sunt generale și nu înlocuiesc consultul medical direct.
1. Sângerarea Postcoitală (după actul sexual): Este relativ comună, mai ales în primele etape ale vieții sexuale. Poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv:
- Ruperea himenului: La primele contacte sexuale, ruperea parțială sau completă a himenului poate cauza sângerare ușoară.
- Iritarea sau microleziunile: Actul sexual, mai ales dacă este intens sau dacă lubrifierea nu este suficientă, poate duce la iritații sau mici leziuni ale mucoasei vaginale, care pot sângera.
2. Prezența unei "pielițe": Acest lucru ar putea fi o parte din himen care s-a desprins sau o mică leziune care se vindecă. Totuși, este dificil să se facă o evaluare precisă fără un examen medical.
3. Când să Consultezi un Medic:
- Dacă sângerarea este abundentă sau se repetă.
- Dacă experimentezi durere semnificativă, disconfort persistent sau orice alt simptom îngrijorător.
- Dacă sângerarea este însoțită de alte simptome, cum ar fi febră, secreții neobișnuite sau miros neplăcut.
4. Protecția și Prevenirea:
- Este excelent că folosești protecție. Continuă să practici sexul în siguranță pentru a reduce riscul de infecții transmise sexual și sarcini nedorite.
- Asigură-te că există suficientă lubrifiere pentru a reduce riscul de iritații sau leziuni.
5. Evaluare Ginecologică:
- Un examen ginecologic poate fi util pentru a exclude orice probleme de sănătate și pentru a oferi liniște sufletească.
- Medicul ginecolog poate oferi sfaturi personalizate și poate răspunde la întrebările specifice situației tale.
În concluzie, în timp ce sângerarea ușoară postcoitală poate fi normală, mai ales la începutul vieții sexuale, este important să consulți un medic dacă ai îngrijorări sau dacă simptomele persistă sau se agravează.
1. Sângerarea Postcoitală (după actul sexual): Este relativ comună, mai ales în primele etape ale vieții sexuale. Poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv:
- Ruperea himenului: La primele contacte sexuale, ruperea parțială sau completă a himenului poate cauza sângerare ușoară.
- Iritarea sau microleziunile: Actul sexual, mai ales dacă este intens sau dacă lubrifierea nu este suficientă, poate duce la iritații sau mici leziuni ale mucoasei vaginale, care pot sângera.
2. Prezența unei "pielițe": Acest lucru ar putea fi o parte din himen care s-a desprins sau o mică leziune care se vindecă. Totuși, este dificil să se facă o evaluare precisă fără un examen medical.
3. Când să Consultezi un Medic:
- Dacă sângerarea este abundentă sau se repetă.
- Dacă experimentezi durere semnificativă, disconfort persistent sau orice alt simptom îngrijorător.
- Dacă sângerarea este însoțită de alte simptome, cum ar fi febră, secreții neobișnuite sau miros neplăcut.
4. Protecția și Prevenirea:
- Este excelent că folosești protecție. Continuă să practici sexul în siguranță pentru a reduce riscul de infecții transmise sexual și sarcini nedorite.
- Asigură-te că există suficientă lubrifiere pentru a reduce riscul de iritații sau leziuni.
5. Evaluare Ginecologică:
- Un examen ginecologic poate fi util pentru a exclude orice probleme de sănătate și pentru a oferi liniște sufletească.
- Medicul ginecolog poate oferi sfaturi personalizate și poate răspunde la întrebările specifice situației tale.
În concluzie, în timp ce sângerarea ușoară postcoitală poate fi normală, mai ales la începutul vieții sexuale, este important să consulți un medic dacă ai îngrijorări sau dacă simptomele persistă sau se agravează.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2sangerari dupa contactul sexual
- 3dupa sex... sangerare vaginala ori de cate ori merg la baie
- 3probleme dupa terminarea actului sexual !
- 3sangerari dupa actul sexual
- 3sangerare a 2-a zi dupa primul act sexual
- 4Sangerari dupa contact
- 1Sangerare dupa sex
- 2Ajutati-ma. Sangerari in timpul actului sexual
- 8Sânge dupa contact sexual
- 2Hemoragie după actul sexual
- 0Sangerare perineu
- 2Dezvirginare - sângerări rozalii spre roșii care apar după terminarea actului sexual
- 1Durere în timpul actului sexual și sângerare dupa
- 0Menstruatie
- 1Sangerare in urma contactului sexual
- 0Sangerare dupa actul sexual
- 8Menstruatie sau sangerari anormale?
- 0Curiozitate - sângerări după contact sexual
Mai multe informații despre: sangerarea dupa actul sexual
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: