Sancru moale sau Sifilis?

Am avut contact sexual neprotejat, in ultima zi de menstruatie, iar a doua zi am inceput sa am mancarimi si sa am bubite mici. Am luat 3 tablete Nistatina si 3 Metronidazol, la sfatul mamei. Bubitele s-au retras si mancarimea a incetat.
Problema de care ma leg acum a aparut dupa ce m-am epilat 'in fuga', fara gel pentru epilare inghinala. Initial a fost un cos cu puroi pe bazin, care dupa ce l-am stors s-a dus. Dar a mai aparut unul pe labia exterioara, subcutanat, care a crescut, a colectat, si a luat proportii serioase. Tot la sfatul mamei, am pus ceara de albine. La scurt timp, 'tumoarea' s-a spart, dand la iveala puroi si sange. Dupa doua zile, forma si aspectul 'cosului' imi seamana cu cea al unui sancru moale (sau furunc, tinand cont ca ar tinde sa aiba o 'imina' a puroiului). Am citit pe site-uri de specialitate, si am vazut ca sancrul moale, dureros si 'plin de fericire' ca al meu, ar insemna primul stadiu al Sifilisului. Nu stiu ce sa cred! Eu n-am avut probleme de genul asta pana de curand cand am fost diagnosticata cu Candidoza, pe care am tratat-o.
In caz ca e Siffilis, cat timp trebuie sa fac tratamentul cu Penicilina?
Problema de care ma leg acum a aparut dupa ce m-am epilat 'in fuga', fara gel pentru epilare inghinala. Initial a fost un cos cu puroi pe bazin, care dupa ce l-am stors s-a dus. Dar a mai aparut unul pe labia exterioara, subcutanat, care a crescut, a colectat, si a luat proportii serioase. Tot la sfatul mamei, am pus ceara de albine. La scurt timp, 'tumoarea' s-a spart, dand la iveala puroi si sange. Dupa doua zile, forma si aspectul 'cosului' imi seamana cu cea al unui sancru moale (sau furunc, tinand cont ca ar tinde sa aiba o 'imina' a puroiului). Am citit pe site-uri de specialitate, si am vazut ca sancrul moale, dureros si 'plin de fericire' ca al meu, ar insemna primul stadiu al Sifilisului. Nu stiu ce sa cred! Eu n-am avut probleme de genul asta pana de curand cand am fost diagnosticata cu Candidoza, pe care am tratat-o.
In caz ca e Siffilis, cat timp trebuie sa fac tratamentul cu Penicilina?
2 comentarii

Eu cred ca trebuie sa mergi la medic, nu iti mai pune singura un diagnostic, poate sa insemne multe ceea ce ai. In niciun caz sa nu te apuci sa iei penicilina de capul tau fara a sti ce ai de fapt.

Nu e sancru, nu e sifilis ; e aspectul normal al unui furuncul, cos care si-a eliminat continutul...nu mai lua antibiotic decat daca mai apar cosuri si in alte parti..taie parul in zona genitala, aplica Betadina in zona cosului si va trece...

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 4Medic ginecolog, infectionist pt tratarea gonoreei rezistenta la ceftriaxona
- 2Sifilis nou diagnosticat
- 8As putea avea HIV?
- 4Posibil HIV?
- 9Ma mai pot testa dacă m-am vaccinat deja împotriva HPV?
- 4VDRL pozitiv pot alapta ?
- 1Hpv provoaca crampe abdominale?
- 1Risc HIV masaj erotic
- 2Curiozitate masculină despre o relatie cu partener cu Hiv
- 1Hpv tulpina 6