Saliva alba lipicioasa ca laptele

08-03-2022
BiancaC07
Nu este medic/terapeut
BiancaC07
Buna ziua.
1. De aproximativ 3 săptămâni am observat ca consistenta salivei sa schimbat.
A devenit vascoasa, lipicioasa.
Se se solidifica ( devine, daca as putea sa o descriu. Se formeaza ca niste fire albe, gelatinoase, lipicioase. Aduce ca formatiunea ce se formeaza deasupra laptelui cand fierbe).
Aceste acumulari incep sa se creeze la jumatate de ora, dupa igena dentara (periaj +apa de gura).
2. In timp ce mananc uneori mi se creaza mici " formatiuni /vesici, pe cerul gurii, catre amigdalite, foarte aproape. Care devin dureroase si deranjeaza. Dar dispar de la sine in maxim 48 de ore.

Precizez ca am aparat dentar de 3 ani. Si luna trecuta am dat aparatul jos, maxilarul de sus. Si momentan am aparat mobil /de contentie /bite.

Dar nu cred ca asta e cauza, întrucât problema a inceput sa apara cu 2 zile inainte de a da jos aparatul de pe mandibula superioara.

Aceasta saliva e inestetica intrucat creaza acele "acumulari" albicioase, ce se depun / prind si in aparatul de jos.
Aceste acumulari de saliva se creaza între gingii si cavitatea bucala care le inconjoara. (partea exterioara, nu in interiorul gurii unde e limba, practic pe partea extera a dintiilor).

Si cand dau jos aparatul de contentie toata saliva in interior e foarte vascoaza si lipicioasa.
Si are un gust "sarat" l-as defini.

Limba catre amigdale e incarcata.
1 comentarii
0
08-03-2022, ora 19:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Saliva se formează din secrețiile sistemului Limfatic.. Aduse din tractul digestiv din intestine.
Exclude absolut toate Lactatele de Vaca. Dulcele cu creme unde este lapte praf. Făinoasele cakde cu margarina și creme
Consuma 2 litru de apa plata și ceaiuri cakde cu infuzie 1 minut.
Și o sa se schimbe consistenta salivei
În rest problema de baza e pe tractul Digestiv
Consult Gastrologie obligatoriu
Consult Stomatologic.. Dacă e cazul
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depistarea drogurilor sintetice din salivă cu ajutorul unui test de salivă
  •