de vreo 2 luni, cind inghit saliva, simt cum urechile ca imi fac 'pleosc'
Buna Ziua!
Am o problema, de acuma de vreo 2 luni, cind inghit saliva, simt cum urechile ca imi fac 'pleosc', o senzatie de parca as fi in avion, sau de parca as fi racita, dar intr-adevar nu sunt racita.
Azi am fost la ORL, si mi-a spalat ambele urechi de ceara, (fiind vorba despre un dop de ceara) si oricum continua sa simt aceasta senzatie, anume cind inghit. Medicul mi-a spus ca daca aceasta senzatie nu-mi trece peste o saptamina, sa ma duc si sa-mi fac frotiu.
Intrebarea mea este: poate fi aceasta senzatie o infectie in urechi? si daca, cind iti ia frotiul din urechi, este dureros?
Va multumesc mult.
Am o problema, de acuma de vreo 2 luni, cind inghit saliva, simt cum urechile ca imi fac 'pleosc', o senzatie de parca as fi in avion, sau de parca as fi racita, dar intr-adevar nu sunt racita.
Azi am fost la ORL, si mi-a spalat ambele urechi de ceara, (fiind vorba despre un dop de ceara) si oricum continua sa simt aceasta senzatie, anume cind inghit. Medicul mi-a spus ca daca aceasta senzatie nu-mi trece peste o saptamina, sa ma duc si sa-mi fac frotiu.
Intrebarea mea este: poate fi aceasta senzatie o infectie in urechi? si daca, cind iti ia frotiul din urechi, este dureros?
Va multumesc mult.
6 comentarii
nu e de la ureche externa..si nu e cazul de frotiu
este problema de respiratie nazala sau de inflamatie in faringe si rinofaringe care ajunge la trompa lui eustache
cauti un cabinet ORL.. unde se fac endoscopii nazale si timpanograma.
este problema de respiratie nazala sau de inflamatie in faringe si rinofaringe care ajunge la trompa lui eustache
cauti un cabinet ORL.. unde se fac endoscopii nazale si timpanograma.
Domnul Medic, Va Multumesc foarte mult! Voi lua in consideratie toate cele scrise de dvs. Toate cele bune.
Sa ma scuzati, ca va scriu de atitea ori. Dar mai am o intrebare, referitor la problema mea care v-am scris-o mai sus.
Dvs, mi-ati spus, ca este o problema nazala sau de inflamatie in faringe si rinofaringe. Si cred ca, aveti perfecta dreptate, fiindca la mine de ceva timp, se astupa nasul, cu toate ca nu am nimic, si apoi revine peste citeva minute la normal (de vreo 8 luni). Va rog frumos, intrebarea mea este: aceasta senzatie din ureche pe care o am la inghitire "pleosc" nu este nimic ceva grav? si este nevoie de tratament, anume la urechi sau nas, faringe si rinofaringe?
Va rog foarte mult, daca puteti sa-mi raspunde-ti.
Va multumesc mult.
Dvs, mi-ati spus, ca este o problema nazala sau de inflamatie in faringe si rinofaringe. Si cred ca, aveti perfecta dreptate, fiindca la mine de ceva timp, se astupa nasul, cu toate ca nu am nimic, si apoi revine peste citeva minute la normal (de vreo 8 luni). Va rog frumos, intrebarea mea este: aceasta senzatie din ureche pe care o am la inghitire "pleosc" nu este nimic ceva grav? si este nevoie de tratament, anume la urechi sau nas, faringe si rinofaringe?
Va rog foarte mult, daca puteti sa-mi raspunde-ti.
Va multumesc mult.
cauta pe forum...
catar tubar.., otita seroasa... rinita cronica
si o sa gasesti mii de sfaturi ce si cum se trateaza...
investigatiile la orl...sunt obligatorii
catar tubar.., otita seroasa... rinita cronica
si o sa gasesti mii de sfaturi ce si cum se trateaza...
investigatiile la orl...sunt obligatorii
Buna ziua!
Am dat frotiul din urechi, si mi-a gasit stafilococ saprophyticus si corynebacterium, am mai trecut si audiograma, la audiograma a aratat ca auzul este in limitele normei. Medicul pt acestea 2 infectii mi-a prescris Ciprofloxacina (ciprinol) sa-mi picur 7 zile, de 2 ori pe zi, cite 3-4 picaturi in fiecare ureche, si pt nu a avea ciupearca de la antibiotec, mi-a dat sa-mi picura Dioxid, adica 2 zile cu antibiotic, o zi cu Dioxid, si asa mai departe.
Am fost pe la farmacii, si dioxidul numai este in vinzare. Intrebarea mea este, cu ce pot sa inlocuiesc dioxidul? si daca pot acest antibiotioc, sa nu-mi picur in urechi, ci sa-mi cumpar pastile, si sa-l inghit?
Multumesc.
Am dat frotiul din urechi, si mi-a gasit stafilococ saprophyticus si corynebacterium, am mai trecut si audiograma, la audiograma a aratat ca auzul este in limitele normei. Medicul pt acestea 2 infectii mi-a prescris Ciprofloxacina (ciprinol) sa-mi picur 7 zile, de 2 ori pe zi, cite 3-4 picaturi in fiecare ureche, si pt nu a avea ciupearca de la antibiotec, mi-a dat sa-mi picura Dioxid, adica 2 zile cu antibiotic, o zi cu Dioxid, si asa mai departe.
Am fost pe la farmacii, si dioxidul numai este in vinzare. Intrebarea mea este, cu ce pot sa inlocuiesc dioxidul? si daca pot acest antibiotioc, sa nu-mi picur in urechi, ci sa-mi cumpar pastile, si sa-l inghit?
Multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2modificare a osului in spatele urechii stangi
- 8ureche infundata
- 7Otita externa seroasa, va rog ajutati-ma
- 5scurgerile din ureche
- 3Probleme cu urechile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 9Problema la urechi
- 6diagnostic: catar ototubar si am primit sfatul: operatie de polipi. E singura solutie?
- 23saliva spumoasa si vascoasa
- 84Tiuit + tremur al corpului interior
- 5Deviatie sept-probleme ureche
- 12Ureche infundata
- 7cos in ureche
- 12senzatie de presiune in urechi
- 3de vreo saptamana am dureri in spatele urechilor
- 2ureche cu probleme ?
- 1Infundare urechi
- 8ajutati-ma cu o informatie... aud non stop in ureche un puls de azi noapte
- 4RMN ureche interna
- 1Batai in ureche