Sa incercam impreuna sa ne VINDECAM de anxietate si atacuri de panica
Ameteala poate fi de la tratament dar trece cam dupa primele 3-4 saptamani. Nu e un motiv de ingrijorare.
Daca ai putut sa te concentrezi sa faci mancare inseamna ca totusi medicamentele au inceput sa lucreze si totul e inspre bine.
Ai putintica rabdare sa se obisnuiasca organismul cu ele si totul va fi ok.
* daca simti ca te apuca criza de anxietate, nu stai nici macar 2 minute. Te duci direct si iei 0, 5 Rivotril. Nu te doboara boala pe tine, o tratezi tu pe ea, te ingrijesti, ai grija de organismul tau (asa scrie la Biblie ca e pacat sa nu ne ingrijim de sanatate) si mergi mai departe, multumind zi de zi lui Dumnezeu si pentru cele bune si pentru cele rele. Sa vezi ce bine te vei simti daca vei aplica aceasta procedura strategica pe care ne-o recomanda Sfintii Parinti.
Daca ai putut sa te concentrezi sa faci mancare inseamna ca totusi medicamentele au inceput sa lucreze si totul e inspre bine.
Ai putintica rabdare sa se obisnuiasca organismul cu ele si totul va fi ok.
* daca simti ca te apuca criza de anxietate, nu stai nici macar 2 minute. Te duci direct si iei 0, 5 Rivotril. Nu te doboara boala pe tine, o tratezi tu pe ea, te ingrijesti, ai grija de organismul tau (asa scrie la Biblie ca e pacat sa nu ne ingrijim de sanatate) si mergi mai departe, multumind zi de zi lui Dumnezeu si pentru cele bune si pentru cele rele. Sa vezi ce bine te vei simti daca vei aplica aceasta procedura strategica pe care ne-o recomanda Sfintii Parinti.
Intotdeauna ii multumesc lui Dumenzeu!!!Azi e ziua baiatului meu si m-am apucat sa fac toate pregatirile. Tot Dumnezeu e cel ce ma va ajuta sa-mi duc la bun sfarsit planurile. Te pup !Tu mai scrii si pe http://forum.romedic.ro/prod/Pentru_cei_cu_anxietate_si_atacuri_de_panica_FOARTE_IMPORTANT_051977.html/132 ?
La multi ani, sa fie sanatos si sa va aduca bucurii !
Nu prea scriu pe acea sectiune dar voi arunca o privire.
Nu prea scriu pe acea sectiune dar voi arunca o privire.
Clara iti multumesc din suflet pentru urare. Am avut o zi buna, ziua baiatului a iesit super! Spre seara ma luase putin ameteala dar am luat repede 1/2 de rivotril. Oare este posibil ca dupa 12 zile de tratament sa inceapa sa-si faca efectul??? Sa dea Dumnezeu!!!! Imi pare rau sa aud ca tu te lupti de 20 de ani cu asta...offf...poate la fel voi pati si eu. Cine stie?? Asta e...toti avem o soarta si un destin pana la urma. Ai copiii?
@ vanda09
Da, tratamentul poate sa isi faca efectul si din prima zi si din a 12-a. Daca te simti bine inseama ca deja a inceput sa isi faca efectul la tine. Tine-o tot asa. Sunt vesti bune.
Incearca sa nu te stresezi, sa nu faci eforturi peste puteri, imparte sarcinile cu sotul, culcare la 22, somn minim 8 ore si va fi totul bine.
Eu am alta boala, depresie bipolara, pe langa care ma confrunt uneori si cu simptomele de anxietate. Dar nu in fiecare zi.
Cand m-am confruntat cu simptome de anxietate zilnic, am urmat tratament cu antidepresive (Venlafaxina, Efectin, Seroxat) si intr-un an si 6 luni au disparut.
Acum nu tratez anxietatea decat punctual cu Anxiar, doar la nevoie.
Afectiunile psihice sunt afectiuni cronice, adica necesita tratament toata viata. Norocul mai e ca daca te confrunti numai cu anxietate si/sau depresie, aceste episoade pot veni si pleca. Adica mai ai parte si de perioade de remisii in care nu trebuie sa faci nici un tratament.
Tu, daca esti la inceput, trebuie sa faci minim 6 luni tratament si daca te simti 100 % ok dupa 6 luni, poti incerca sa reduci. Daca te simti bine o luna cu reducerea respectiva, mai reduci o data si daca iar te simti bine poti renunta.
Bolile psihice sunt pe termen lung, nu stii niciodata cand renunti la tratament, peste cat timp revin sau daca mai revin. In general revin pentru ca ramane predispozitia. Boala se declanseaza oricand la un factor stresor.
Asta e. Nu exista INCA medicamente care sa le vindece definitiv si daca te astepti la asta (multi tineri o fac)... inseamna ca nu esti un om informat. Ne rugam sa se fabrice.
Pina atunci s-a dovedit stiintific ca imbinarea dintre tratament si credinta da rezultatele cele mai bune in convietuirea cu astfel de boli.
Pacientii care procedeaza astfel se simt cel mai bine sustine dr. Ionescu, directorul Sanatoriului de la Buzau, un medic psihiatru care a vazut zeci de mii de cazuri si care are peste 50 de ani de experienta in domeniu.
Da, tratamentul poate sa isi faca efectul si din prima zi si din a 12-a. Daca te simti bine inseama ca deja a inceput sa isi faca efectul la tine. Tine-o tot asa. Sunt vesti bune.
Incearca sa nu te stresezi, sa nu faci eforturi peste puteri, imparte sarcinile cu sotul, culcare la 22, somn minim 8 ore si va fi totul bine.
Eu am alta boala, depresie bipolara, pe langa care ma confrunt uneori si cu simptomele de anxietate. Dar nu in fiecare zi.
Cand m-am confruntat cu simptome de anxietate zilnic, am urmat tratament cu antidepresive (Venlafaxina, Efectin, Seroxat) si intr-un an si 6 luni au disparut.
Acum nu tratez anxietatea decat punctual cu Anxiar, doar la nevoie.
Afectiunile psihice sunt afectiuni cronice, adica necesita tratament toata viata. Norocul mai e ca daca te confrunti numai cu anxietate si/sau depresie, aceste episoade pot veni si pleca. Adica mai ai parte si de perioade de remisii in care nu trebuie sa faci nici un tratament.
Tu, daca esti la inceput, trebuie sa faci minim 6 luni tratament si daca te simti 100 % ok dupa 6 luni, poti incerca sa reduci. Daca te simti bine o luna cu reducerea respectiva, mai reduci o data si daca iar te simti bine poti renunta.
Bolile psihice sunt pe termen lung, nu stii niciodata cand renunti la tratament, peste cat timp revin sau daca mai revin. In general revin pentru ca ramane predispozitia. Boala se declanseaza oricand la un factor stresor.
Asta e. Nu exista INCA medicamente care sa le vindece definitiv si daca te astepti la asta (multi tineri o fac)... inseamna ca nu esti un om informat. Ne rugam sa se fabrice.
Pina atunci s-a dovedit stiintific ca imbinarea dintre tratament si credinta da rezultatele cele mai bune in convietuirea cu astfel de boli.
Pacientii care procedeaza astfel se simt cel mai bine sustine dr. Ionescu, directorul Sanatoriului de la Buzau, un medic psihiatru care a vazut zeci de mii de cazuri si care are peste 50 de ani de experienta in domeniu.
Sa te auda Dumnezeu sa nu fie nimic grav. Sunt divortata si eu trbuie sa ma ocup de tot. Mama este cea care ma ajuta. Si eu TREBUIE sa fiu bine pentru ei(mama si copil). De aici intervine si disperarea mea care-mi incetineste vindecarea, Clara. Tu ai copiii?
Nu am cum sa fac copii ca eu iau zilnic medi.
S-ar naste cu malformatii de la medi si cu predispozitie la boala mea care e si mai grea.
Nu indraznesc sa fac.
S-ar naste cu malformatii de la medi si cu predispozitie la boala mea care e si mai grea.
Nu indraznesc sa fac.
Imi pare rau ca te-am intrebat. Scuza-ma. :( Oricum esti o fiinta minunata si-ti multumesc ca-mi esti alaturi. De unde esti Clara?
vanda ma bucur ca ziua baiatului a iesit bine! Bravo esti o luptatoare!
Asculta de Clara, in ciuda bolii pe care o gestioneaza foarte bine, eu o admir foarte mult, pentru ca este foarte inteleapta si are pentru fiecare un gand bun.
Sanatate multa!
Prozac
Asculta de Clara, in ciuda bolii pe care o gestioneaza foarte bine, eu o admir foarte mult, pentru ca este foarte inteleapta si are pentru fiecare un gand bun.
Sanatate multa!
Prozac
Iti multumesc mult prozac. Tu tot de anxietate si atacuri ai "suferit"?
Ai dreptate in ceea ce o priveste pe Clara, ofera suport si ajutor neconditionat si asta mi se pare super. Tot din Buc esti si tu?
Ai dreptate in ceea ce o priveste pe Clara, ofera suport si ajutor neconditionat si asta mi se pare super. Tot din Buc esti si tu?
Da Vanda, tot de anxietate, dar o alta forma. Anxietatea are un spectru mai larg, sunt mai multe tulburari in cadrul ei, tu suferi de panica, eu am tulburare obsesiv-compulsiva :)
Eu sunt din Bucuresti, in afara Bucurestiului ne-am facut o casa, si am aceasta boala de vreo 14 ani. De 11 ani sunt mult mai bine, insa la oboseala mai am si eu recaderi.
Insa, asa cu boala mea nu sunt o povara pentru familie am serviciu, chiar doua.
Ca si sfat dupa atatia ani de boala: boala in sine nu te omoara, insa tu esti cel care decizi daca lupti cu ea sau o lasi sa iti acapareze viata.
Eu iau tratament, niciodata de capul meu, am un medic de obicei care ma "pastoreste", cand lucrurile nu imi merg prea bine merg la el sa imi zica una alta.
Nu mai fac terapie, pentru ca sunt un om perfectionist si mi-e greu sa gasesc o persoana pe masura asteptarilor mele. In ultimii ani m-am afundat in munca multa. E o forma de terapie, dar si o forma de a face bani:)
Cam asta in mare...mai intreaba-ma si iti raspund cu placere:)
Eu sunt din Bucuresti, in afara Bucurestiului ne-am facut o casa, si am aceasta boala de vreo 14 ani. De 11 ani sunt mult mai bine, insa la oboseala mai am si eu recaderi.
Insa, asa cu boala mea nu sunt o povara pentru familie am serviciu, chiar doua.
Ca si sfat dupa atatia ani de boala: boala in sine nu te omoara, insa tu esti cel care decizi daca lupti cu ea sau o lasi sa iti acapareze viata.
Eu iau tratament, niciodata de capul meu, am un medic de obicei care ma "pastoreste", cand lucrurile nu imi merg prea bine merg la el sa imi zica una alta.
Nu mai fac terapie, pentru ca sunt un om perfectionist si mi-e greu sa gasesc o persoana pe masura asteptarilor mele. In ultimii ani m-am afundat in munca multa. E o forma de terapie, dar si o forma de a face bani:)
Cam asta in mare...mai intreaba-ma si iti raspund cu placere:)
Iti multumesc in suflet pentru ajutor si sfaturi, atat tie cat si Clarei.;) Sa va dea Dumnezeu tot binele din lume!
Am fost la control si mi-a marit Cipralexul de la 1 la 1 si 1/2, priza unica dimineata. Ieri am luat 1 dim si 1/2 pe la 17...mi-a fost frica sa iau 1 si 1/2 dimineata. E normal daca am marit cu 1/2 doza de Cipralex, adica 1 si 1/2 sa am o stare ciudata si agitatie cu toate ca iau si Rivotril?
@ vanda09
Ti-au trecut celelalte stari de care te-ai plans la doctora, de ti-a marit Cipralexul ?
Citeste cu atentie prospectul de la Cipralex de la un cap la altul. Unele efecte secundare pot fi pasagere.
Daca pe ansamblu te simti mai bine cu Cipralexul, ai rabdare 2-3 saptamani, daca scrie pe prospect ca aceste efecte secundare sunt pasagere.
Oricum de revenit 100 %, chiar si cu medicamente cu tot, e mai rar de intalnit la persoanele cu afectiuni psihice.
Se pot elimina unele simptome ale bolii cu ajutorul medicamentelor, dar nu s-au inventat inca unele care sa vindece sau care sa nu aiba nici un fel de efect secundar si sa te faca sa te simti cum te simteai inainte de a te imbolnavi.
In caz ca nu suporti tratamentul, dupa 3-4 saptamani, ori revii la doza anterioara ori ceri doctorului sa iti schimbe tratamentul, pina il gasesti pe cel adecvat organismului tau.
Cu pace.
Ti-au trecut celelalte stari de care te-ai plans la doctora, de ti-a marit Cipralexul ?
Citeste cu atentie prospectul de la Cipralex de la un cap la altul. Unele efecte secundare pot fi pasagere.
Daca pe ansamblu te simti mai bine cu Cipralexul, ai rabdare 2-3 saptamani, daca scrie pe prospect ca aceste efecte secundare sunt pasagere.
Oricum de revenit 100 %, chiar si cu medicamente cu tot, e mai rar de intalnit la persoanele cu afectiuni psihice.
Se pot elimina unele simptome ale bolii cu ajutorul medicamentelor, dar nu s-au inventat inca unele care sa vindece sau care sa nu aiba nici un fel de efect secundar si sa te faca sa te simti cum te simteai inainte de a te imbolnavi.
In caz ca nu suporti tratamentul, dupa 3-4 saptamani, ori revii la doza anterioara ori ceri doctorului sa iti schimbe tratamentul, pina il gasesti pe cel adecvat organismului tau.
Cu pace.
Multumesc Clara.m-am simtit bine pana acum 2 zile cand mi-a venit ciclul. Am 3 sapt si 1/2 de cand am inceput tratamentul.Ma simteam bine. Acum nici nu mai pot sta in picioare.ameteala, ureche infundata, moleseala.naspa rau.Ma intreb oare o fii din cauza "perioadei"?
Clara, Prozac ce mai faceti? Va pup si va doresc o saptamana viitoare superba ! Sper ca sunteti bine.si va multumesc pt ca ati fost alaturi de mine in momentele urate.
PS Voi aveti probleme la"perioada"?
PS Voi aveti probleme la"perioada"?
@ vanda09
Cred ca te simti rau din cauza caldurii pe care nu o resimt bine nici persoanele care nu iau medicamente.
Da, la menstruatie si inaintea ei, simptomele se pot accentua. Poti sa devii mai irascibila si sa suporti mai greu tot ce te necajeste. Ai rabdare sa treaca, ca e pasagera treaba.
Cred ca te simti rau din cauza caldurii pe care nu o resimt bine nici persoanele care nu iau medicamente.
Da, la menstruatie si inaintea ei, simptomele se pot accentua. Poti sa devii mai irascibila si sa suporti mai greu tot ce te necajeste. Ai rabdare sa treaca, ca e pasagera treaba.
Dragele mele...va anunt ca astazi, pe la orele 19 am avut un atac de panica de toata frumusetea pana acum 20.30.si asta la FIX 1 luna de cand am inceput tratamentul cu Ciprales si Rivotril. Oare era normal sa mai am atac de panica? Si asta, tocmai azi, cand vroiam sa merg la biserica, vorbisem cu preotul, vroiam sa ma spovedesc (pentru 1 data in viata mea)...Credeti-ma ca sunt disperata, dezamagita...iar eu care tocmai credeam ca merg spre bine...Oare este normal sa ai recaderi in timpul tratamentului?? Ce nu am facut bine, oare? Oare nu este anxietate? Totul incepe cu ameteala...azi ma ardea rau in spate si spre creier. Am luat 1/2 de Rivotril...NIMIC...am mai luat inca un sfert.Offf fetelor, sunt convinsa ca nu am sa mai fiu un om "normal" toata viata si voi trai mereu cu frica atacurilor.ganduri negre care ma obsedeaza, frica de moarte, de boli...URATA stare.numai cine trece prin asa ceva ma/ne poate intelege.
1. Cat Cipralex iei ?
2. Ai uitat sa iei in vreo zi ?
* de obicei daca faci un astfel de atac de panica, trebuie sa iei direct un Rivotril intreg; dar nu prea e normal sa faci atacuri daca iei tratament.
2. Ai uitat sa iei in vreo zi ?
* de obicei daca faci un astfel de atac de panica, trebuie sa iei direct un Rivotril intreg; dar nu prea e normal sa faci atacuri daca iei tratament.
Multumesc ca mi-ai raspuns, Clara.
Cipralex 1 si 1/2 dimineata (adica 15 mg dimineata, doza unica), iar Rivotril am luat in ultimile zile 1/2 dimineata si jumatate seara( de 0.5).
Nu, nu am uitat sa-l iau nici o zi.
Ieri am avut fix 1 luna de cand am inceput tratamentul. Sunt asa de dezamagita, Clara.
Nici azi nu imi e prea bine...ma simt ametita, ma doare capul, frica, transpiratii.
Cred ca am luat prea putin Rivotril, totusi...mi-a fost frica sa iau cate o pastila intreaga.mi-e frica de dependenta de el.
Cipralex 1 si 1/2 dimineata (adica 15 mg dimineata, doza unica), iar Rivotril am luat in ultimile zile 1/2 dimineata si jumatate seara( de 0.5).
Nu, nu am uitat sa-l iau nici o zi.
Ieri am avut fix 1 luna de cand am inceput tratamentul. Sunt asa de dezamagita, Clara.
Nici azi nu imi e prea bine...ma simt ametita, ma doare capul, frica, transpiratii.
Cred ca am luat prea putin Rivotril, totusi...mi-a fost frica sa iau cate o pastila intreaga.mi-e frica de dependenta de el.
Clara, Proza...ce mai faceti, fetelor?? Cum va descurcati cu caldura asta???
@ vanda
Si cei sanatosi se simt rau de la caldura asta.
Dar noi ?
Si cei sanatosi se simt rau de la caldura asta.
Dar noi ?
Asa e.ai dreptate. Eu, una am avut mereu probleme la caldura in ultimii ani.! Tu ce faci? Cum te simti? Eu joi trebuie sa plec la munte(obligatie de familie)si ar fii prima oara din Marie cand as conduce singura(fara un sofer langa mine). Mi-e frica sa-ti spun drept.da-mi si mie un sfat, spune-mi ceva.
Tu esti cea care m-ai ajutat de la inceput si am mare incredere in tine. Iti multumesc pentru toate sfaturile si incurajarile tale. Te pup
Tu esti cea care m-ai ajutat de la inceput si am mare incredere in tine. Iti multumesc pentru toate sfaturile si incurajarile tale. Te pup
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Ameteala, obosela, panica
- 3greata, vertij, panica, puls accentuat.
- 24sa fie stresul de vina?
- 6Atac de panica?
- 8piatra la fiere
- 320Cum m-am vindecat de atacuri de panica, anxietate
- 2anxietate?
- 6Despre anxiolitice
- 2panica cu agorafobie
- 423Un sfat, va rog frumos !!!
- 23Atacuri de Panica
- 4anxietate? ce ar trebui sa fac?
- 10Anxietate sau Depresie ?!
- 7Atac de panica la donarea de sange in scop terapeutic
- 7Depresie si simptome ciudate
- 5Inima se opreste pentru o secunda noaptea
- 3Recidiva atacuri de panica, efecte adverse posibile la acelasi medicament din prima faza?
- 425 de ani, tahicardie
- 4Probleme digestive posibil colon iritabil
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: