Entorsă gleznă
Bună ziua. Pe 11 august am călcat strâmb cu piciorul stâng. Primele ore a fost în regulă, o durere suportabilă la mers. După 5-6 ore, nu mai puteam merge deloc cu el. Am ajuns la spital la urgențe, răspunsul fiind entorsă. Mi s-a făcut diclofenac injectabil "și revii tu dacă e ceva" (asta fiind în Mangalia, în concediu). Pe 13 am revenit la spitalul din orașul meu pentru a-mi lua concediu medical. Același diagnostic. Între timp, piciorul se învinețea din ce în ce mai tare și după concediul medical, durea în continuare. Am cerut o a 3-a opinie la o clinică privată, unde mi-a dat diagnostic de tuberozitate metatarsian fisurată și să mă întorc la urgențe pentru gipsare (unde, la urgențe, nu a văzut nimeni fisura)
Momentan piciorul este într-o atelă gipsată. Fiind prima experiență de genul, nu înțeleg următoarele lucruri: de ce doare chiar și mai tare să merg cu el, deși ortopedul mi-a dat undă verde de deplasare (prin casă, desigur) cu gipsul? Este normal ca piciorul să fie ori prea fierbinte, ori foarte rece? Talpa gipsului se destramă nonstop, pe lângă încercările mele de a strânge atela cu bandaj elastic adeziv. Ar fi cazul sa mă întorc la spital să o refacă, sau îl mai las așa câteva zile până îl scot? Mulțumesc anticipat!
Momentan piciorul este într-o atelă gipsată. Fiind prima experiență de genul, nu înțeleg următoarele lucruri: de ce doare chiar și mai tare să merg cu el, deși ortopedul mi-a dat undă verde de deplasare (prin casă, desigur) cu gipsul? Este normal ca piciorul să fie ori prea fierbinte, ori foarte rece? Talpa gipsului se destramă nonstop, pe lângă încercările mele de a strânge atela cu bandaj elastic adeziv. Ar fi cazul sa mă întorc la spital să o refacă, sau îl mai las așa câteva zile până îl scot? Mulțumesc anticipat!
1 comentarii
Buna ziua,
Exista mai multe tipuri de fracturi ale bazei metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite.
Rarissim este nevoie de imobilizare gipsata.
Situatia poate fi clarificata prin examinare clinica si prin studiul radiografiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista mai multe tipuri de fracturi ale bazei metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite.
Rarissim este nevoie de imobilizare gipsata.
Situatia poate fi clarificata prin examinare clinica si prin studiul radiografiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0entorsa glezna stanga
- 44entorsa glezna
- 1entorsa la glezna..
- 4entorsa glezna
- 3Entorsa glezna dreapta
- 5Entorsa glezna
- 4entorsa glezna, picior invinetit
- 2entorsa glezna
- 9Posibil afectiuni osoase?
- 2Entorsa glezna si anticoagulante
- 3Glezna umflata
- 10Entorsa sau nu
- 3Ortopedie/Entorsa
- 2Entorsa glezna cu intindere de ligamente
- 2Recuperare dupa entorsa glezna
- 1Calcare stramba dupa o luna de la entorsa de gradul 2
- 1Glezna sportiv 14 ani care „trosneste tare” dupa entorsa.
- 0Entorsa gravă / ușoară
Mai multe informații despre: Entorsa de glezna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: