Rolul Probioticelor in Negativizarea HPV 18 si ameliorare CIN2

21-07-2020
josephine86
Nu este medic/terapeut
josephine86
Salutare tuturor!

Vreau sa incep acest subiect prin a spune ca nu sunt medic, nu sunt nutritionist si aceasta este experienta mea personala. Dar am vrut sa o impartasesc pentru ca am trecut ani de zile prin panica, spaima, posibilitatea unei operatii pe col pentru ca un doctor care a gandit holistic sa ma puna inapoi pe picioare. Povestea este despre cum am trecut dupa 3 de HGSIL cu 3 biopsii confirmate CIN2 si HPV 18, la ASC US in 4 luni si HPV 18 negativ intr-un an.

Am aflat ca am HPV si HGSIL brusc, la un papanicolau de rutina in 2016. Atunci, am avut probabil cea mai mare panica intrucat am trecut printr-o serie de doctori care mi-au aruncat in fata o gramada de lucruri de la "pacat, ca esti tanara" pana la "sa vedem daca trebuie hisectomie" pana la "stai linistita, revii peste 1 an". Informatiile au fost foarte conflictuale, dar probabil cele mai aproape de adevar au fost la clinica Micomi unde dupa Pap, Colposcopie si Biopsie doctorii au hotarat ca nu trebuie sa fac nicio procedura chirurgicala ci sa astept, ca e vorba despre LSIL de fapt si trebuie sa vedem daca se negativizeaza HPV-ul si dispare displazia. Teoretic, zic ei, in maxim 2 ani trebuie sa se intampla acest lucru by default.

Am fost la controale anuale si cumva ma obisnuisem cu ideea ca am LSIL si HPV positiv, dar nu este cazul de operatie.

In anul 2018 m-am mutat in SUA unde am continuat cu analizele anuale. Acolo, spre sfarsitul anului am efectuat PAP + HPV unde rezultatele au iesit ca pe ceas LSIL si HPV pozitiv. Insa doctorita din SUA a dorit sa reefectueze biopsiile, de data aceasta cu punctie sa se asigure ca nu este mai grav. Astfel, in 2019 in februarie am efectuat 3 biopsii de pe col si rezultatele au iesit CIN 2.

In acel moment, doctorita mi-a explicat clar pe "scara" cancerului unde ma incadrez si mi-a recomandat sa asteptam intre 4-6 luni, sa nu fac LEEP inca si mi-a recomandat sa iau probiotice. Nu ovule, probiotice. Orale. Zilnic. Mi-a spus ca nu au ce sa-mi faca rau si ca exista multe studii care arata ca acestea joaca un rol si sa incercam, pt ca este mai bine decat sa ma operez. In 4 luni, boala nu avea cum sa evolueze dramatic.

Atunci am decis sa schimb tot. M-am lasat de fumat (fumam Iqos), alcool (beam maxim un pahar de vin pe sapt), m-am apucat de sport zilnic, meditatie, acupunctura si cel mai important - de Probiotice si Reishi. Probiotice, pentru ca aveam radacina HPV 18, le cautam sa fie probiotice pentru femei si sa aiba compusul Gasseri care din ce gasisem eu pe net, erau studii care aratau ca este toxic pentru HPV 18. Reishi, de asemenea, in medicina holistica s-au observat ca stimuleaza sistemul imunitar impotriva hpv.

M-am tinut cu religiozitate de acesta dieta, impreuna cu alte vitamine, dar vreau sa punctez rolul probioticelor si reishi. Dupa 4 luni de zile, analizele mele s-au modificat drastic si au devenit ASC US iar la colposcopie nu se mai vedea aproape nimic. La 1 an de la acest tratament de probiotice, HPV-ul s-a negativizat (4 ani mai tarziu!!!).

Pe langa faptul ca m-au salvat de operatie, mi-au si imbunatatit stilul de viata. Am scapat si de hemoroizi care ma chinuiau de ani de zile, practic in doar cateva saptamani.

As fi vrut in 2016 sa fii dat peste o doctorita care sa gandeasca holistic si sa imi spuna sa incerc si varianta probioticelor cat tin sub urmarire displazia. Sigur, daca nu exista niciun efect, nu as fi stat pe ganduri si as fi recurs la operatie.

Sper sa ajute pe cineva acest mesaj, stiu cat de speriata si fara sperante am fost eu dar dieta este extrem de importanta.

Sanatate.
3 comentarii
0
04-11-2020, ora 16:50
Urdearoxana
Nu este medic/terapeut
Urdearoxana
Salut! Îmi poți spune ce fel de probiotice ai luat?
0
04-12-2020, ora 20:07
kitty ice
Nu este medic/terapeut
kitty ice
Imi puteti zice ce probiotice ati luat?multumesc
0
26-12-2020, ora 03:22
Cataleya89
Nu este medic/terapeut
Cataleya89
Am citit ce ai scris și mam documentat despre probioticele de care spui tu.Și nu se administrează împreuna cu tratamente pt cancer și imunosuspensoare.Reishi sunt din câte știu eu imunosuspensoar pe care îl folosesc persoanele cu cancer pt reduce efectele chimioterapiei printre alte efecte.Și eu am o cutie și îmi este frica sa o folosesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.