Infecție hpv
Buna ziua ! Dacă m-am infectat cu hpv prin sex oral, la cat timp acesta ar apărea sigur în analize ? Am facut un screening din saliva la o saptamana distanta de la presupusa infectare. Ar apărea în cazul în care am luat ?
4 comentarii
1. Perioada de incubatie a virusurilor hpv este de 2-8 saptamamani.
2. Sensibilitatea si specificitatea testului din saliva nu sunt extraordinare si daca se foloseste testarea este mai mult pentru pacientii cu afectiuni oncologice in sfera orl sau esofag.
2. Sensibilitatea si specificitatea testului din saliva nu sunt extraordinare si daca se foloseste testarea este mai mult pentru pacientii cu afectiuni oncologice in sfera orl sau esofag.
Si cum pot sa îmi dau seama dacă respectivul avea hpv ? Și am luat ceva ? Michael Douglas a luat hpv prin oral si a facut cancer de gat și imi e foarte frica de asta. Eu nu am facut sex cu el, a fost doar oralul si asa as fi putut sa iau. Cum îmi dau seama dacă am luat ?
Se pare ca majoritatea infectiilor cu hpv sunt eliminate de sisemul imun dupa luni-ani. Unele pot persista. Aceste virusuri nu se transmit doar prin sex oral. Achizitia lor incepe la varsta copilariei in special in colectivitatile de copii.
Si daca aveti hpv in sfera orl (ceea ce probabil avem cu totii in diferite momente din viata, preventia cancerelor orl si de esofag se bazeaza pe evitarea tutunului (fumat sau sub alte forme), inclusiv a dispozitivelor mai noi cu lichide si alte mizerii de substante si a consumului excesiv de alcool. Nu exista tratament pentru tulpinile hpv cu potential oncogen, odata achizitionate, exista doar preventie prin vaccin, pe care il puteti face.
Si daca aveti hpv in sfera orl (ceea ce probabil avem cu totii in diferite momente din viata, preventia cancerelor orl si de esofag se bazeaza pe evitarea tutunului (fumat sau sub alte forme), inclusiv a dispozitivelor mai noi cu lichide si alte mizerii de substante si a consumului excesiv de alcool. Nu exista tratament pentru tulpinile hpv cu potential oncogen, odata achizitionate, exista doar preventie prin vaccin, pe care il puteti face.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8vegetatii veneriene (HPV)
- 27HPV - mai poti face copii? Se transmite?
- 4mi s-a descoperit un candilom mic la baza intrarii in vagin
- 5condiloame externe si HPV negativ?
- 6Cine stie sa-mi dea un raspuns. Pls!
- 6infectia cu hpv si rana pe col
- 4Condiloame limba
- 8Scurgeri maronii, secretie mai abundenta si miros ciudat = hpv?
- 1tratare HPV cu un medicament homeopat
- 4hpv
- 7La testul papanicolau se depisteaza si infectia cu HPV?
- 3Hpv.. Help!
- 2Urgent ! HPV in guat
- 1Relatie dupa HPV?
- 3Rolul Probioticelor in Negativizarea HPV 18 si ameliorare CIN2
- 4M am vindecat de HPV -18
- 2Rana cu risc scazut, prezente tulpina HPV 16 si 53
- 9HPV si condiloame dureroase
Mai multe informații despre: infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: