Rog o părere despre un ganglion
Buna seara. De aproximativ 5 luni am observat aparitia unui ganglion submandibular stang, mai exact in perioada cat am fost racita. Atunci l-am observat pentru prima oara. Am avut o laringita usoara/disfonie functionala din ce imi amintesc ca a scris domnul doctor ORL-ist pe reteta. Aveam o tuse urata care m-a tinut aproape o luna. Mi-a prescris niste pastile si un spray bucofaringian. Am mai avut cand eram mica o raceala din asta de am ajuns la afonie.
Cred ca am ramas sensibila din moment ce cum dau de frig sau imi fortez vocea incep sa ragusesc.
Pe langa asta, mai am niste probleme stomatologice. La vreo 2 molari din stanga sus am suferit obturatii, la premolarul 2 de jos stanga am avut o carie dureroasa pe care am rezolvat-o recent. Caria patrunsese in pulpa dentara si a trebuit sa imi faca pulpectomie.
Hemoleucograma am facut-o acum 3 luni, a iesit ok. Analizele de biochimie sunt iarasi ok. Alte simptome nu am. Sa le repet si sa ma duc totusi sa ma vada un ORL-ist sau un hematolog? Acest ganglion am observat ca nu il simt mereu, adica acum il ultimul timp (de o saptamana sa zic) am simtit ca se mareste de cand am reinceput sa merg sa stomatolog. Nu prea imi dau seama daca e mobil... Se simte destul de rotund si de consistenta oarecum mai dura. Mi-e si frica sa il tot palpez.
Cred ca am ramas sensibila din moment ce cum dau de frig sau imi fortez vocea incep sa ragusesc.
Pe langa asta, mai am niste probleme stomatologice. La vreo 2 molari din stanga sus am suferit obturatii, la premolarul 2 de jos stanga am avut o carie dureroasa pe care am rezolvat-o recent. Caria patrunsese in pulpa dentara si a trebuit sa imi faca pulpectomie.
Hemoleucograma am facut-o acum 3 luni, a iesit ok. Analizele de biochimie sunt iarasi ok. Alte simptome nu am. Sa le repet si sa ma duc totusi sa ma vada un ORL-ist sau un hematolog? Acest ganglion am observat ca nu il simt mereu, adica acum il ultimul timp (de o saptamana sa zic) am simtit ca se mareste de cand am reinceput sa merg sa stomatolog. Nu prea imi dau seama daca e mobil... Se simte destul de rotund si de consistenta oarecum mai dura. Mi-e si frica sa il tot palpez.
1 comentarii
1 Ganglioniii fac parte din sistemul normal de aparare a organismuli. acolo organismul distruge microbii prinsi din focarele de infectie
2 Radiografia la radacina dintilor.. pentru a descoperi focarul de infectie
3 UN reflux gastro eosfagian sau excesul de acid, citrice, otet, lamai, aicdulate..usuca mucoasa faringiana..si microbii se lipesc direct de faringe ( in lipsa mucusului... normal de care trebuie sa se lipeasca microbii)
asta tot poate favoriza aparitia ganglionilor, duce la acea tuse deranjanta care nu cedeaza la tratamet...fiindca nu se tine cont de tratamentul antiacid si spreiuri uleioase care sa hidrateze gatul...si normal..nimeni nu explica despre Alimentatia corecta in acest caz
2 Radiografia la radacina dintilor.. pentru a descoperi focarul de infectie
3 UN reflux gastro eosfagian sau excesul de acid, citrice, otet, lamai, aicdulate..usuca mucoasa faringiana..si microbii se lipesc direct de faringe ( in lipsa mucusului... normal de care trebuie sa se lipeasca microbii)
asta tot poate favoriza aparitia ganglionilor, duce la acea tuse deranjanta care nu cedeaza la tratamet...fiindca nu se tine cont de tratamentul antiacid si spreiuri uleioase care sa hidrateze gatul...si normal..nimeni nu explica despre Alimentatia corecta in acest caz
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0adenopatie submandibulara
- 5Ganglioni umflati, gat umflat pe exterior, candidoza
- 4am fost diagnosticat: adenopatie submandibulara dreapa
- 4Durere laringe, Raguseala dimineața
- 3Intrebare ganglion sub mandibula
- 2Ganglion inflamat submandibular
- 0Ganglion umflat?
- 1Adenopatie de dimensiuni mare 19, 2/10, 8 mm
- 0Examen CT ganglion marit
- 9Ganglioni submandibulari/latero jugulari
- 1Nevoie urgenta chirurgie ganglioni latero cervicali si submandibulari