ggl submandibulari simetrici de 22mm

17-08-2017
cati2000
Nu este medic/terapeut
cati2000
Buna seara
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Am un baiat de 17 ani care in urma cu 4 luni a avut mononucleoza infectioasa, cu inflamatia ggl laterocervicali, dar care acum s au retras ajungand de la 2 cm la 1cm la ecografia de parti moi
Problema este ca desi ig m pt virusul EB au scazut aproape de 0, la ultima ecografie au aparut 2 ggl submandibulari de 22mm, simetrici.
Mentionez ca pe exteriorul gatului nu este umflat, nu are probleme de inghitire, nu are usturimi in gat dar are molarii de minte incapsulati si dispusi deasupra molarilor 2 care au ramas prizonieri in gingie.
Nu l dor locurile cu molarii 3incapsulati care tin prizonieri si molarii 2 si poate imi spuneti daca acesti molari dau inflamatia simetrica a ggl submandibulari sau este o alta cauza.

Pe ecografie nu se specifica aspecte despre structura ggl, doar ca sunt de natura inflamatorie si sunt bine vascularizati(amigdalele se vad oare la ecografie?)
Cand era mai mic dormea cu gura deschisa din cauza polipilor pe care nu i am scos si nici amigdalele
Va rog mult sa mi spuneti daca acesti ggl simetrici submandibulari inflamati care au 22 mm pot fi de la maselele de minte incapsulate sau faringe sau amgdale, sau au o cauza mai grava.
Mii de multumiri
1 comentarii
0
26-08-2017, ora 14:56
cati2000
Nu este medic/terapeut
cati2000
Va rog ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.