RMN cerebral
Buna ziua, un medic care sa imi reinterpreteze un rezultat RMN? Am programare la medic dar mai dureaza pana ajung.
Am de vreo 2 luni o durere in partea stanga, nu e o durere continua si am facut un RMN. ( am mai facut de ori in anii trecuti fiind diagnosticata cu un chist in glanda pineala cu dimensiunile 17/16/11 mm).
Rezultat RMN:
- Formatiune expansiva chistica de cisterna cvadrigeminala, net delimitata, de aprox. 17/16/11 mm, cu semnal lichidian izointens cu LCR-ul in toate secventele (incluzand cele de difuzie) al continutului.Nu se evidentiaza mase tisulare solide in peretii chistului descris.
-Chistul descris amprenteaza tectul mezencefalic stang (tuberculul cvagrigemen stang superior) si deplaseaza usor spre stanga venele profunde, talamo-striate. Si glana pineala apare deplasata anterior si usor spre stanga, cu structura aparent normala.Usoara amprentare la distanta a apedictului Sylvius, fara tulburare de dinamica LCR secundara in prezent.
Concluzie: Formatiune chistica de cisterna cvadrigeminala, masurand aprox 17/16/11 mm, cu efect de masa usor, local, cu caracteristici imagistice de benignitate(aspect de chist arahnoidian). Structura si dimensiunile chistului apar nemodificate fata de investigatia anterioara.
P.s ma gandesc ca durerile in partea stanga sunt de la acea problema descrisa mai sus.
Va rog sa imi spuneti ce inseamna!
Am de vreo 2 luni o durere in partea stanga, nu e o durere continua si am facut un RMN. ( am mai facut de ori in anii trecuti fiind diagnosticata cu un chist in glanda pineala cu dimensiunile 17/16/11 mm).
Rezultat RMN:
- Formatiune expansiva chistica de cisterna cvadrigeminala, net delimitata, de aprox. 17/16/11 mm, cu semnal lichidian izointens cu LCR-ul in toate secventele (incluzand cele de difuzie) al continutului.Nu se evidentiaza mase tisulare solide in peretii chistului descris.
-Chistul descris amprenteaza tectul mezencefalic stang (tuberculul cvagrigemen stang superior) si deplaseaza usor spre stanga venele profunde, talamo-striate. Si glana pineala apare deplasata anterior si usor spre stanga, cu structura aparent normala.Usoara amprentare la distanta a apedictului Sylvius, fara tulburare de dinamica LCR secundara in prezent.
Concluzie: Formatiune chistica de cisterna cvadrigeminala, masurand aprox 17/16/11 mm, cu efect de masa usor, local, cu caracteristici imagistice de benignitate(aspect de chist arahnoidian). Structura si dimensiunile chistului apar nemodificate fata de investigatia anterioara.
P.s ma gandesc ca durerile in partea stanga sunt de la acea problema descrisa mai sus.
Va rog sa imi spuneti ce inseamna!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0interpretare RMN cerebral
- 1Interpretare RMN
- 4RMN Cerebral / Vertij
- 1leziuni infracentrimetrice
- 0microleziune de demielinizare, nespecifica, frontal drept
- 1Interpretare RMN cerebral
- 0Arahnoidocel intraselar
- 2Ajutor! Durere la cap, rmn cerebral
- 1Ajutor urgent! RMN cerebral sau CT?
- 0Parere RMN cerebral
- 1RMN cerebral
- 1Anevrismul poate fi vazut pe un RMN cerebral?
- 0Leziune demielinizanta infracentrimetrica parietala dreapta
- 0Ma puteți ajuta cu o interpretare RMN?
- 3Scleroza multipla sa fie vs rog ajutor
- 0De ce la RMN și tomograf cerebral mi-a ieșit totul normal?
- 0Tulburarii de irigatie cerebrala
- 0Întrebare: ce inseamna leziuni sechelare supratentoriale frontal si temporo-pariental dreapta
- 0RMN? O parere va rog
- 2Glioze medulare
Mai multe informații despre: RMN cerebral
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: