Interpretare rezultat CT
Buna ziua, in urma unui ct la sinusuri am urmatorul rezultat:
Ingrosare parcelara a mucoasei sinusurilor maxilare la nivelul recesurilor alveolare cu grosimea maxima de 3mm, bilateral.
Ostia sinusale maxilare permeabile.
Pintene septal stang cu grosimea de 4mm.
Celelalte sinusuri paranazale, stanci temporale si celule mastoidiene normal aerate.
Hipertrofia mucoasei cornetului nazal inferior drept pana la 6 mm.
Diagnostic rinita medicamentoasa( am.folosit 3 saptamani bixtonim), s a prescris Tavanic antibiotic si niste sprayuri in nas + vit A. Intrebarea mea este despre ingrosarea parcelara, poate fi de la o masea? Este sinuzita maxilara? Am o fistula deasupra unui molar care v a fi extras. Chirurgul spune ca am sinusurile curate. Radiografie facuta recent acum.o saptamana.. Dureri nu am nicaieri, dar as vrea sa stiu ce reprezinta ingrosarea aia parcelara.. Va multumesc!
Ingrosare parcelara a mucoasei sinusurilor maxilare la nivelul recesurilor alveolare cu grosimea maxima de 3mm, bilateral.
Ostia sinusale maxilare permeabile.
Pintene septal stang cu grosimea de 4mm.
Celelalte sinusuri paranazale, stanci temporale si celule mastoidiene normal aerate.
Hipertrofia mucoasei cornetului nazal inferior drept pana la 6 mm.
Diagnostic rinita medicamentoasa( am.folosit 3 saptamani bixtonim), s a prescris Tavanic antibiotic si niste sprayuri in nas + vit A. Intrebarea mea este despre ingrosarea parcelara, poate fi de la o masea? Este sinuzita maxilara? Am o fistula deasupra unui molar care v a fi extras. Chirurgul spune ca am sinusurile curate. Radiografie facuta recent acum.o saptamana.. Dureri nu am nicaieri, dar as vrea sa stiu ce reprezinta ingrosarea aia parcelara.. Va multumesc!
4 comentarii
infectai dentara prin sistemul limfatic urca in sinusul maxilar
daca nu rezolvi irgent cu dantra... in tim faci o sinusita Odontogena
daca nu rezolvi irgent cu dantra... in tim faci o sinusita Odontogena
Va multumesc pentru raspuns. Doctorul stomatolog la care am fost care este si chirurg mi a spus ca datorita fistulei se dreneaza infectia de asta nici nu s a extins in alte locuri.Extractia am.programat o peste o saptamana si am.luat antibiotic augumentin. Este in regula? Si inca o intrebare, fistula o am de doua luni, la radiografolia totala de dinti favuta recent sinusurile.au iesit curate, este posibil ca ele sa fie intradevar curate desi a trecut atat de mult timp? Chiar se dreneaza prin fistula respectiva?
aici scrie tot.. mucoasa a reactionat prin inflamatie.. inca nu este proces supurativ si infectie
aici scrie tot.. mucoasa a reactionat prin inflamatie.. inca nu este proces supurativ si infectie
Va multumesc pentru promptitudine si amabilitatea de a-mi raspunde. Ingrosarea despre care spuneti si dvs, are legatura si cu rinita? Sau este strict legata de problema molarului?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5rezectie apicala si sinuzita...
- 1Opacifierea sinusurilor
- 1Sinuzita
- 3sinusuri pe parte dreapta ocupate aproape in totalitate,
- 3Inflamarea sinusurilor
- 2Problema grava sinus
- 3Probabil sinuzita
- 4Inflamari sinusale etmoidale si maxilare
- 0Fractura de sinus frontal reconstructie
- 2Orl - ct facial: material izodens omogen ce cuprinde in totalitate sinusul drept
- 1Buletin de analiza CT sinusuri
- 0Interpretare Computer tomograf sinusuri paranazale
- 2CT sinusuri
- 0Interpretare ct sinusuri
- 11Probleme post-operatorii (septoplastie si turbinoplastie)
- 1Colt de măsea în sinus
- 1Nas infundat, posibila lipsa de oxigen accentuata pe timpul noptii
- 1Am o întrebare vă rog frumos am făcut CT si am rezultatul
Mai multe informații despre: sinusurile CT sinusuri
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: