Rezultat Papanicolau: ASC-US la 26 de ani

23-09-2020
VanessaD
Nu este medic/terapeut
VanessaD
Buna ziua. Voi atașa rezultatul Papanicolau imediat, însă am câteva întrebări.
1- acest rezultat inseamna musai ca am HPV? Mi-am început viata sexuală la aproape 20 de ani, în prezent am 26 de ani si o relatie serioasa de câțiva ani. Mi-e groază, desi stiu ca e destul de comun acest virus, însă sunt îngrozită că l-aș putea avea.
2- ce se poate face? Medicul unde am fost, mi-a recomandat procedura ERAD, însă trebuie sa specific faptul că nu mi-a prezentat incredere si in special profesionalism, a tot incercat sa ma faca sa accept aceasta procedură spunându-mi că nu o sa pună totul pe bon, ca o sa ii dau lui in mâna o parte...Și astfel o sa fie mai ok la pret pentru mine( sa va faceți o idee, toata procedura, inclusiv biopsia costă undeva la 1800 de lei, însă reducerea era de 250 cu specificația ca pe bon sa fie trecuta o sumă de 700, 800 de lei si bineînțeles el sa ramana cu ce nu apare pe bon), asadar toate aceste lucruri m-au facut sa nu am încredere în dânsul.
3- imi doresc copii, însă am citit ca procedura ERAD poate afecta fertilitatea femeii...nu stiu ce sa fac..
Imediat ce voi termina tratamentul pentru o infecție(tratament dat de dânsul), ma voi duce in alta parte si voi cere o altă parere, totodată voi face si genotipare HPV, dar pana atunci as dori sa imi răspundă un cadru medical/cineva care are cunoștințe, daca e asa grav acest rezultat, daca s-ar putea rezolva cu ceva ovule(da, stiu ca sunt șanse mici, dar totusi..poate, poate).
Și sa va spun ca mi-a zis ca am o rana mica pe col, la colposcopie mi-a zis ca e displazie ușoară de 5, 6 mm, imi doresc din tot sufletul ca această rană sa nu fie rezultatul virusului HPV...
Va multumesc pentru posibilele răspunsuri!
Mai jos, apare doar ce a fost bifat la Papanicolau
Aspectul colului: Cu leziuni vizibile DA
Originea esantionului: Cervicala
Satisfacator pentru evaluare, celule endocervicale prezente ; DA

Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia DA

Cel scuam.: - Celule Scuamoase Atipice de -Semnificatie Nedeterminata-ASC-US: DA

Observatii / Descriere citologica
Moderat fond inflamator acut, intens hemoragic. Asociat se observa alterari celulare de natura inflamatorie. Procese de reparatie cu metaplazie pavimentoasa imatura si in curs de maturare. Celule epiteliale pavimentoase cu atipii nucleo-citoplasmatice ce le incadreaza in celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata. Prezente celule cu usoare atipii nucleocitoplasmatice ce ridica suspiciunea unei infectii HPV. Flora microbiana mixta (se recomanda secretie vaginala). Concluzie: Frotiu cu celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata (ASCUS).
V. Recomandari
Repeta la 3-6 luni DA
Testare HPV DA
3 comentarii
0
05-02-2021, ora 00:06
Miama
Nu este medic/terapeut
Miama
Iit raspund cam tarziu.. Dar si eu am Avut ASCUS. Am fost devastata...Insa la urmatorul papanicolau la distanta de un an jumatate după o sarcina si o cezariana nu a mai iesit decat fond inflamator... Fara alte modificari. Probbail din cauza ca am abia 4 luni de la operstie. Nu te panica. Sper ca esti ok. Sanatate multa
0
26-11-2021, ora 13:53
Mira82
Nu este medic/terapeut
Mira82
Ati făcut vreun tratament de nu a mai ieșit Ascus ?
0
26-11-2021, ora 14:57
Miama
Nu este medic/terapeut
Miama
Da. Mi a dat medicul poliginax 12 zile prima luna si flucovim. Pentru ca am avut si candida. Apoi 3 luni cate 21 de zile papilocare. E scump.. Dar f bun se pare. Medicul a spus ca AS CUS e foarte frecvent si mai poate aparea si din cauza altor bacterii sua din cauza candidei cum a fost la mine. Eu nu am facut genotipare hpv pentru ca nu mi s a recomandat. Eu m am speriat cumplit de acest ascus. Am crecut ca am cancer. Am mai si ramas insarcinata prima data cand mi a aparut. N am apucat sa fac tratament si am ramas insarcinata.. Apoi dupa sarcina nu mi a mai aparut. Apoi a aparut iar. Si am facut tratamentul si e ok acum. Sper sa sunteti ok
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Cât de periculoasă este o leziune pe colul uterin?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Cervicita cronică - rana pe colul uterin
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •