rană sângerândă pe interiorul colului
Bună dimineaţa,
Mi-am făcut ieri testul Babeş - Papanicolau în cadrul campaniei gratuite de depistare a cancerului de col uterin, iar la control d-na doctor mi-a descoperit o rană pe interiorului colului care a sângerat în momentul prelevării probei, mai mult, sângerează uşor şi acum. Vă rog mult dacă îmi puteţi spune ce ar putea fi pentru că sunt fff îngrijorată, iar rezultatele testului vin abia peste două săptămâni. Menţionez că în ultimii doi ani nu am avut niciun fel de probleme de natură genitală, nici măcar o scurgere. iar ultimul test de atunci a ieşit relativ bine. Mulţumesc din suflet.!
Mi-am făcut ieri testul Babeş - Papanicolau în cadrul campaniei gratuite de depistare a cancerului de col uterin, iar la control d-na doctor mi-a descoperit o rană pe interiorului colului care a sângerat în momentul prelevării probei, mai mult, sângerează uşor şi acum. Vă rog mult dacă îmi puteţi spune ce ar putea fi pentru că sunt fff îngrijorată, iar rezultatele testului vin abia peste două săptămâni. Menţionez că în ultimii doi ani nu am avut niciun fel de probleme de natură genitală, nici măcar o scurgere. iar ultimul test de atunci a ieşit relativ bine. Mulţumesc din suflet.!
7 comentarii
Nu cred ca e vreo legatura intre rana pe col(nu e o rana in adevaratul sens al cuvantului) si sangerare. In general, dupa recoltare apar mici sangerari sau patari ale lenjeriei intime.
Mulţumesc mult pt. răspuns, sper să fie aşa, cu toate că nu mi s-a mai întâmplat la recoltările anterioare iar d-na doctor mi-a arătat periuţa cu care a recoltat din zona rănii şi era plină de sânge...
Testul consta in recoltarea cu o periuţă foarte moale şi sterilă a unui eşantion de celule de la nivelul colului uterin si uneori se poate produce un usor disconfort şi o sângerare redusă. Cunosc foarte multe femei(inclusiv eu) care, fara a avea o rana pe col, au avut o zi -doua sangerari dupa recoltare.
Multumesc mult, acum parcă m-am liniştit puţin, nu am ştiut lucrul acesta, dacă mie nu mi s-a întâmplat şi chiar intrasem în panică. Oricum, sper să fie totul în regulă că am avut destule necazuri anul acesta şi aş vrea ca măcar finele lui să fie liniştit. Multă sănătate şi încă o dată mulţumesc mult pentru răspunsuri!
mi-am facut azi testul Babeş - Papanicolau în cadrul campaniei gratuite de depistare a cancerului de col uterin, iar la control d-na doctor mi-a descoperit o rană pe interiorului colului care a sângerat în momentul prelevării probei, d-na doctor mi-a spus sa nu ma speri dar totusi mie putin teama pan la rezultat, prietenul meu actual a avut o infectie gonococica acum un an de zile dar a tratat-o se poate de acolo sa fie rana sau de la ce a putut sa apara ???????? va rog rsp
Daca citeai cu atentie mesajele de mai sus, retineai ca:
- rana pe col si sangerarea n-au nici o legatura, nefiind vorba de o rana in adevaratul sens al cuvantului, ci de o inflamatie
- in general, dupa recoltare apar mici sangerari sau patari ale lenjeriei intime
- testul papanicolau consta in recoltarea cu o periuţă foarte moale şi sterilă a unui eşantion de celule de la nivelul colului uterin si uneori se poate produce un usor disconfort şi o sângerare redusă
Cel mai des ranile pe col apar in urma infectiilor vaginale.
- rana pe col si sangerarea n-au nici o legatura, nefiind vorba de o rana in adevaratul sens al cuvantului, ci de o inflamatie
- in general, dupa recoltare apar mici sangerari sau patari ale lenjeriei intime
- testul papanicolau consta in recoltarea cu o periuţă foarte moale şi sterilă a unui eşantion de celule de la nivelul colului uterin si uneori se poate produce un usor disconfort şi o sângerare redusă
Cel mai des ranile pe col apar in urma infectiilor vaginale.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7col uterin, rana pe col - tratament
- 4sangerari si probleme la urinat
- 20rana pe col sau nu!
- 4legatura intre rana pe col si inflamatia uretrei?
- 5rana col, mi s-a recomandat sa nu fac cauterizare inainte de a avea primul copil
- 4rana pe col si testul Papanicolau
- 3cancer de col uterin?
- 3Rana pe col. Un raspuns va rog!
- 4va rog un sfat
- 1erozie col uterin
- 6interpretare rezultat secretie vaginala, secretie col si test pap
- 1daca exista o rana pe col insa fara niciun fel de aspect canceros trebuie cauterizata?
- 2Usturimi vaginale cauzate de rana pe col?
- 1Cancer col uterin în metastaza.. Se mai poate face ceva?
- 1chist ovarian si rana pe colul uterin
- 0Rana pe col uterin
- 0Colul uterin lung, inchis dar cam moale in sarcina
- 0Rana pe col
- 03 cauterizari acum 3 ani
- 1Rana pe col/Test PAP modificat /Genotipurile HPV negative
Mai multe informații despre: Rana pe col colul uterin
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: