Rezistenta H. Pylori

15-06-2009
danbulgar
Nu este medic/terapeut
danbulgar
Am si eu o problema;
Am ulcer doudenal de 7 luni (care au fost aproape infernale) si deoarece nu-mi trecea nicicum, am efectuat testul HPylori... am fost depistat pozitiv cu HPylori, titrul IgG fiind 4, 75 in consecinta am facut tratament 3 zile jumatate cu Augmentin 1g (2x1/zi), Klabax (2x1/zi) si nexium 40 mg (1/zi);
Dupa 3 zile de tratament am inceput sa ma simt mai bine si... am facut imprudenta sa mananc putina conopida prajita (cam o jumatate de gura); in urma acestui lucru bacteria parca a prins aripi;
Mi s-a facut rau; m-a durut stomacul 24 de ore
Totusi continuand tratamentul a inceput sa-mi treaca; ceea ce m-a ingrijorat era ca durerile se diminuau in momentul ingerarii antibioticului
Problema mea este: mi-e teama ca am compromis tratamentul cu antibiotice deoarece am dat prilejul bacteriei sa-si "revina"; tratamentul cu antibiotice care trebuia efectuat 7 zile s-ar putea sa fie nevoie sa fie prelungit.
Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa ma tratez cu antibiotice din cauza acestei imprudente?
2 comentarii
0
15-06-2009, ora 12:13
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Regimul alimentar avea o importanta mare in trecut cand nu erau medicamente atit de bune pentru tratamentul ulcerului si al infectiei cu H pylori. Acum, regimul este mai moderat, mai putin strict, si nu cred ca din cauza conopidei e problema...
Evident ca tratamentul cu antibiotice se face 7 zile si se poate prelungi la 14, iar tratamentul antisecretor(nexium in cazul dvs) trebuie continuat minimum 1 luna. Se poate adauga De-Nol 2 x 1 tb, s-a demonstrat ca bismutul coloidal ajuta la desprinderea bacteriei de pe mucoasa gastrica.
Nu stim daca este rezistenta la antibiotice in cazul dvs- evident ca exista rezistenta la antibiotice a oricarei bacterii, dar nu putem afirma acest lucru fara a avea dovezi bacteriologice.
0
16-06-2009, ora 22:08
cameluska
Nu este medic/terapeut
cameluska
Buna seara,
As avea si eu o intrebare referitoare la bacteria helicobacter pylori : 93, 5 NTU/ml. La acesta valoare este obligatoriu sa urmez un tratament? Imi doresc sa raman insracinata si banuiesc ca o perioada de cateva luni dupa tratament, nu ar fi indicata prezenta unei sarcini. Daca nu urmez nici un tratament, copilul poate fi afectat, se transmite la fat, poate influenta dezvoltarea lui ?

Va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: