Helicobacter pylori, test pozitiv 14.8

18-01-2018
Pacientul X
Nu este medic/terapeut
Pacientul X
Buna dimineata,

Scurt si la subiect... In urma unor investigatii, printre care si o analiza pentru Helicobacter, rezultatul a fost pozitiv 14.8 ( analiza este facuta din sange ) Deci destul de mare, tinand cont de intervalul > 1.1.Stiu ca nu este chiar atat de concludenta, fiind facuta din sange, dar...Doresc sa stiu cam la ce sa ma astept, un raspuns de la cineva de specialitate ar fi bine venit.. dar si de la cei care s au confruntat cu aceasta problema, remedii, etc Mentionez in incheiere, ca momentan, singurul diagnostic pus de catre medic in baza simtomelor pe care le-am avut, este " esofagita de reflux ", dar asta pana sa vina rezultatul cu Helicobacter. Multumesc !
In caz ca am postat gresit, rog un moderator sa mute mesajul !
3 comentarii
0
20-01-2018, ora 21:21
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Această bacterie poate cauza, pe lângă simptomele pe care le aveți deja, ulcer gastric. Prin urmare trebuie să vă tratați. Tratamentul clasic este cu antibiotice dar din păcate bacteria a căpătat o anume rezistență. Mai există și diferite alimente care reduc activitatea H-pylori și pe care le puteți consuma. Nu uita, această infecție este foarte frecventa, de obicei rămâne nedepistata.
0
31-01-2018, ora 03:14
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Testul facut din sange arata doar ca in ultimii 3 ani ati avut infectia. S-ar putea sa o aveti si acum sau nu. Pentru un raspuns clar trebuie facuta analiza din scaun. Numai dupa aceea trebuie luata o decizie in ceea ce priveste tratamentul.
dr Petre Muresan
0
24-03-2018, ora 11:20
davidalex
Nu este medic/terapeut
davidalex
Buna ziua, de curand am facut tratament cu antibiotic pentru helicobacter pylori 10 zile, dupa ce am incheiat tratamentul am mers sa imi fac analize sa vad daca mai este pozitiv si totusi a iesti tot pozitiv(analiza de sange). Nu a disparut infectia? trebuie refacut tratamentul? Cum stiu daca o mai am in organism sau nu?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: