rezectie dentara
tin urmatoarele zile trebuie sa fac o rezectie dentara la 4 dinti.vreau sa stiu daca imi poate face la toti 4 odata?va fii dureroasa?imi este fffff frica pt ca am mai facut odata la 1 dinte si ma durut pt a trecut anestezia si m-a cusut pe viu. precizez ca dinti sunt unu langa celalalt.cat o sa dureze si ce ar trbui sa iau ca sa nu am dureri dupa aceea pt ca data trecuta am avut dureri mari. multumesc anticipat
12 comentarii
Kitty, da ai la probleme...intai cu slabitul, acum cu dantura.
De obicei nu se fac la mai multi dinti deodata rezectiile, dar depinde la ce medic ai fost, ce diagnostic ai, care e situatia acolo.Daca va fi dureroasa stii si tu bine ca DA, daca nu iti face anestezia corecta in functie de cate kg.ai, daca le face la toti cei 4 dinti odata(ca sa nu se intample ca data trecuta cand ti-a trecut efectul anesteziei si ai fost cusuta "pe viu".Referitor la ce trebuie sa iei pt. durere ar trebui sa-ti recomande medicul in functie de ce face.Ca si durere trebuie valutata, dar daca durerea e maxima(si tu nu esti alergica la nimic, si cati ani oi avea poti incerca cu niste ketoprofen, dar cel mai bine intrebi medicul).
Sanatate multa.
De obicei nu se fac la mai multi dinti deodata rezectiile, dar depinde la ce medic ai fost, ce diagnostic ai, care e situatia acolo.Daca va fi dureroasa stii si tu bine ca DA, daca nu iti face anestezia corecta in functie de cate kg.ai, daca le face la toti cei 4 dinti odata(ca sa nu se intample ca data trecuta cand ti-a trecut efectul anesteziei si ai fost cusuta "pe viu".Referitor la ce trebuie sa iei pt. durere ar trebui sa-ti recomande medicul in functie de ce face.Ca si durere trebuie valutata, dar daca durerea e maxima(si tu nu esti alergica la nimic, si cati ani oi avea poti incerca cu niste ketoprofen, dar cel mai bine intrebi medicul).
Sanatate multa.
cu slabitu aveam o nelamurire pt k o prietena s-alaudat k a slabit 15 kg intr-o luna fara sa ia nimic, cica doar cu sport si pur si simplu aveam o curiozitate. cu dinti chiar am probleme pt k am luat un tratament care intr-o luna mi ia distrus.ok?
Bine cum zici tu.Referitor la acea prietena care a slabit asa miraculos, a zis o mare minciuna;nu stiu cine ar putea-o crede.
Sanatate multa.
Sanatate multa.
daca tot esti curios|curioasa eu sunt in anul 2 la medicina si nu ma interesa partea medicala pt ca exceptiile sunt valabile si in medicina ca in multe alte domenii, ma interesa daca cineva a trecut prin asa ceva.
crede-ma ca sfaturi "mo-ta-mo" medicale pot sa dau bine ca tine, dar nu tot ce se intampla cu organismul nostru pe perioada vieti poate fii explicat dpdv medical.
VEzi ca se poate trata si altfel granulomul, nu numai cu rezectia.prin rezectie se taie radacina dintilor care in timp credeazza...prin tehnica cu laser...se sterilizeaza si se bbiostimuleaza si in locul infectie se dezvolta osul ce a fost "dizolvat"de infectie. Citeste ce am mai scris pe aici sa nu ma mai repet, pt ca unele persoane, fidele medicinei clasice si traditionale si adelte a cutitului, nu prea agreeaza ceea ce zic eu.
eu vreau sa imi aleg ca specialitate neurochirurgia, asa ca sunt adepta bisturiului in cazuri extreme si cu atat mai mult k rezectia o fac eu.mersi fain
Dar de ce rezectie apicala pe banda rulanta? Nu cunosc situatia dvs particulara, dar cei mai multi dinti cu granulom pot fi tratati doar endodontic (nechirurgical). Cautati un medic pasionat de endodontie.
ps: asa cum bine ati scris in ultimul post, bisturiul este pt situatii extreme. Greu a crede ca 4 dinti deodata se afla in situatie extrema.
ps2: "cu atat mai mult k rezectia o fac eu"
?????????????
ps: asa cum bine ati scris in ultimul post, bisturiul este pt situatii extreme. Greu a crede ca 4 dinti deodata se afla in situatie extrema.
ps2: "cu atat mai mult k rezectia o fac eu"
?????????????
stiam de aceasta varianta dar din cate stiu eu este f costisitoare si dureaza mult timp ceea ce eu nu dispun.ati putea sa imi spuneti cat m-ar costa si cat timp dureaza?
Tratamentul endodontic modern se poate face intr-o singura sedinta. In plus, prin tratament endodontic corect va pastrati dintii neciuntiti cu sanse mai bune pt ei pe termen lung.
Rezectia apicala ar trebui aleasa doar ca ultima solutie, cind orice alta metoda de tratament a esuat.
ps: din cite stiu eu, nici rezectia apicala nu este tocmai ieftina.
Rezectia apicala ar trebui aleasa doar ca ultima solutie, cind orice alta metoda de tratament a esuat.
ps: din cite stiu eu, nici rezectia apicala nu este tocmai ieftina.
rezectia ca si pret e undeva la 200lei/dinte
am vb azi cu d-na doctor si mi-a spus k 2 dinti se pot trata endodontic dar 22 doar cu rezectie, si imi e f frica in primul rand ca nu va tine anestezia din cauza infectieisi in al doilea rand imi e frik de anestezie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Dureri de dinti si de masele
- 9posibil infectie?
- 8Durere de masea tratata cu apa!! Este adevarat!!
- 6Afectiuni ale gingiilor
- 7de ce ma dor dintii de pe mandibula?
- 7Probleme masea pe care o 'tratez' de aproape un an de zile
- 0Durere induportabila
- 3durere dinte
- 2Durere masea cu nerv scos
- 4Durere dinte vecin după plombare.
- 4Durere dinte ce urca spre nas
- 8ajutati-ma
- 2Durere de dinti la plombe interdentare
- 1Durere alternanta a dintilor
- 1Am doua măsele una lângă alta si nu stiu care dintre ele ma doare