Retragerea gingiei
Buna ziua,
Am avut o lucrare la cei 4 dinti din fata. Dupa aproape 8 ani, a inceput sa mi se retraga gingia de la unul din dinti, lucru care ma deranja estetic. Ca atare, am mers la stomatolog si mi s-a recomandat schimbarea lucrarii. In prezent am o lucrare de portelan, cimentata definitiv luni. Astazi, vineri, am costatat ca mi s-a retras din nou gingia in vechiul loc, nu atat ca la vechea lucrare, dar totusi vizibil. Intrucat mi s-a umblat la gingie, aceasta cred ca era inflamata si din acest motiv nu se retragea, insa dupa o saptamana, cred ca s-a vindecat si a ajuns la vechea forma. Ce pot face in aceasta situatie?? Exista un tratament care m-ar ajuta ca gingia sa isi ia vechea forma? Mentionez ca am 27 ani. Multumesc frumos!
Am avut o lucrare la cei 4 dinti din fata. Dupa aproape 8 ani, a inceput sa mi se retraga gingia de la unul din dinti, lucru care ma deranja estetic. Ca atare, am mers la stomatolog si mi s-a recomandat schimbarea lucrarii. In prezent am o lucrare de portelan, cimentata definitiv luni. Astazi, vineri, am costatat ca mi s-a retras din nou gingia in vechiul loc, nu atat ca la vechea lucrare, dar totusi vizibil. Intrucat mi s-a umblat la gingie, aceasta cred ca era inflamata si din acest motiv nu se retragea, insa dupa o saptamana, cred ca s-a vindecat si a ajuns la vechea forma. Ce pot face in aceasta situatie?? Exista un tratament care m-ar ajuta ca gingia sa isi ia vechea forma? Mentionez ca am 27 ani. Multumesc frumos!
4 comentarii
Nu poti face nimic, odata retrasa gingia nu isi mai revine, asta mi s-a spus mie de catre medic acum o luna. Am si eu gingia putin retrasa intre doi molari.
Foloseste ata dentara in fiecare seara pentru a evita retragerea gingiilor in timp. Cu trecerea anilor acestea se retrag fie ca ai lucrare fie ca nu. Poti amana acest lucru numai prin folosirea regulata a atei dentare.
Retragerea gingilor poate fi doar prevenita.
Foloseste ata dentara in fiecare seara pentru a evita retragerea gingiilor in timp. Cu trecerea anilor acestea se retrag fie ca ai lucrare fie ca nu. Poti amana acest lucru numai prin folosirea regulata a atei dentare.
Retragerea gingilor poate fi doar prevenita.
Si eu am tot 4 dinti imbracati. Cum pot folosi ata dentara pentru ca dintii sunt intruna, nu sunt imbracati unul cate unul. Nu cred ca ma ajuta deloc...
salut! dute la un parodontolog care iti va spune obtiunile posibile.
@Clarice In primul rand, ar trebui sa ai un periaj corect, de la gingie spre dinte si nu invers, circular sau cu miscari orizontale care efectiv reteaza gingia si duce la retragerea ei. Daca fumezi, ar trebui sa te lasi ca si acest lucru duce la retragerea ei, se produce o microarsura la fieacre fum tras, si gingia se apara retraganju-se!
Exista si un tratament, dar numai chirurgical, poti intreba medicul la care mergi!
Exista si un tratament, dar numai chirurgical, poti intreba medicul la care mergi!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4problema extrem de delicata: dantura nu a erupt din cauza gingiei pietrificate
- 8Radacina fisurata
- 3gingie moale
- 14spatiu intre gingie si lucrarea proteica
- 6De 3 zile fac febra, undeva intre 38-39 oscileaza, treptat mi s-au umflat gingiile
- 6Afectiuni ale gingiilor
- 3Durere la gingii sanatoase? Ajutor!
- 7Afectiune gingivala
- 3Gingia tare si umflata!
- 2Ar trebui sa-mi taie gingia din nou?
- 1Gingie umflata intre incisivii centrali
- 0Bucățică de gingie apărută intre doua maselute
- 0Umflatura gingie
- 2Gingii dureroase
- 2Cancer gingival?
- 3Excrescenta gingie
- 1Presiune la nivelul gingiei