Coxartroza
Buna ziua.
Mama mea are grave probleme de a se deplasa si dureri îngrozitoare si noaptea.A fost diagnosticata cu mai multe boli :guta, reumatism...la sfarsit ultimul diagnostic:coxartroza.Precizez ca are 63 de ani 1.70 înălțime, 120 de kg.Va rog frumos sa ma îndrumați care proteza de sold ar ajuta in cazul ei.Am inteles ca sunt foarte multe tipuri care ajung sa coste destul de mult.Va multumesc anticipat.
Mama mea are grave probleme de a se deplasa si dureri îngrozitoare si noaptea.A fost diagnosticata cu mai multe boli :guta, reumatism...la sfarsit ultimul diagnostic:coxartroza.Precizez ca are 63 de ani 1.70 înălțime, 120 de kg.Va rog frumos sa ma îndrumați care proteza de sold ar ajuta in cazul ei.Am inteles ca sunt foarte multe tipuri care ajung sa coste destul de mult.Va multumesc anticipat.
4 comentarii
Buna ziua!
Nu se pune problema protezarii soldului la aceasta greutate enorma: ar fi o grava greseala.
Mai intai va renunta la cele peste 50-60 kg in exces si, daca suferinta persista, se poate pune problema protezarii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu se pune problema protezarii soldului la aceasta greutate enorma: ar fi o grava greseala.
Mai intai va renunta la cele peste 50-60 kg in exces si, daca suferinta persista, se poate pune problema protezarii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara!
Va multumesc frumos pentru raspuns! Imi puteti spune daca exista atunci, ceva injectii sau proceduri, infiltratii pentru ameliorarea durerilor (înafara de analgezice).
Va multumesc frumos pentru raspuns! Imi puteti spune daca exista atunci, ceva injectii sau proceduri, infiltratii pentru ameliorarea durerilor (înafara de analgezice).
Buna seara!
Atat analgezicele, cat si injectiile, infiltratiile sau orice proceduri sunt contraindicate, si asta dintr-un motiv major: pot lasa impresia ca pacientul poate continua sa traiasca cu aceasta greutate si fara suferinta, ceea ce este atat fals, cat si daunator sanatatii.
Durerea este un semnal de alarma major si nu trebuie combatuta inutil, deoarece atrage atentia asupa unei situatii grave (in acest caz, distrugerea articulatiilor din cauza obezitatii grave).
Mai curand trebuie tratata cauza reala: greutatea enorma si efortul exagerat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Atat analgezicele, cat si injectiile, infiltratiile sau orice proceduri sunt contraindicate, si asta dintr-un motiv major: pot lasa impresia ca pacientul poate continua sa traiasca cu aceasta greutate si fara suferinta, ceea ce este atat fals, cat si daunator sanatatii.
Durerea este un semnal de alarma major si nu trebuie combatuta inutil, deoarece atrage atentia asupa unei situatii grave (in acest caz, distrugerea articulatiilor din cauza obezitatii grave).
Mai curand trebuie tratata cauza reala: greutatea enorma si efortul exagerat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8ce este recomandat in coxartroza bilaterala?
- 499proteza de sold
- 18coxatrosa
- 7dureri ale degetelor de la maini
- 4picior mai lung dupa operatie de coxartroza
- 9sufar de coxartroza si osteofite
- 6Am 47 de ani si o coxartroza la soldul drept
- 6Am spondil-artroza cervicala cu osteoscleroza
- 3Coxartroza - statiuni balneoclimaterice
- 10de ce nu poate fi operat?
- 1Recomandare medic bun pentru protezare!
- 1coxartroza
- 0Proteze de sold
- 1Coxastroza
- 1Coxarrtroza bilaterala - alt remediu in afara protezarii?
- 2Pensionare caz boala
- 0Feritina crescuta
Mai multe informații despre: Coxartroza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: