Respiratie scurta cand stau in picioare - ortodeoxigenare ?
Buna ziua !
Am observat in timpul sedintelor de meditatie, atunci cand stau pe scaun cu spatele drept, ca respiratia mea este foarte scurta si aproape ca nu inspir aer deloc. Acelasi lucru se intampla daca stau in picioare. Daca ma asez in pat, respiratia revine la normal.
Am inceput sa citesc despre acest lucru si am gasit un articol pe acest site scris de Dr. Blaj Carmen Ioana in legatura cu o forma de dispnee numita Platipneea insotita de Ortodeoxigenare. Am inteles ca o cauza frecventa sunt defecte de morfologie ale aparatului cardio-vascular.
Intrebarea mea este : Ce doctor ma poate ajuta sa fac investigatiile necesare si sa-mi dea un diagnostic cu privire la acest simptom ?
Multumesc si multa sanatate tuturor !!
Am observat in timpul sedintelor de meditatie, atunci cand stau pe scaun cu spatele drept, ca respiratia mea este foarte scurta si aproape ca nu inspir aer deloc. Acelasi lucru se intampla daca stau in picioare. Daca ma asez in pat, respiratia revine la normal.
Am inceput sa citesc despre acest lucru si am gasit un articol pe acest site scris de Dr. Blaj Carmen Ioana in legatura cu o forma de dispnee numita Platipneea insotita de Ortodeoxigenare. Am inteles ca o cauza frecventa sunt defecte de morfologie ale aparatului cardio-vascular.
Intrebarea mea este : Ce doctor ma poate ajuta sa fac investigatiile necesare si sa-mi dea un diagnostic cu privire la acest simptom ?
Multumesc si multa sanatate tuturor !!
5 comentarii
Câți ani aveți? Simțiți că rămâneți fără aer când stați în picioare, amețiți?
33 de ani. Nu ametesc, dar respiratia e foarte scurta si simt ca nu am suficient aer. Cand ma asez in pat lucrurile revin la normal.
Sunt multe cauze ce ar putea da acest simptom: cardiace, pulmonare, neurologice etc. Mergeți mai bine la medicul de familie pentru îndrumare. Sănătate!
Posibil sa fie si somatizari de anxietate. Faceti orientativ un test de anxietate pe net si vedeti ce va iese.
Aveti grija cu yoga. Unii au facut boli psihice in urma ei.
Aveti grija cu yoga. Unii au facut boli psihice in urma ei.
Clara, de ce ar fi făcut unii boli psihice din cauza yoga? Cei care practică yoga au deja o boală psihică. Să crezi că nu știu ce energii pot fi canalizate prin "meditație" prin corp denotă o problemă psihică. Vrei să te simți bine? Mănâncă sănătos, dormi bine, bucură-te de viață!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5baietelul meu respira foarte greu de 3 saptamani
- 5probleme serioase cu discalculia si frica de spatii deschise
- 343A facut de 3 ori puroi in gat, nas infundat si doarme cu gura deschisa
- 1zgomot respiratie
- 1respiratie grea
- 2De doua saptamani nu pot respira, senzatie de sufocare
- 2Respiratie grea copil 3 ani jumatate
- 0Insuficienta respiratorie, secretii albe in gat si depuneri albe in faringe
- 0Dureri in piept, dispnee si senzatie de arsura in zona sternului
- 1Insuficienta respiratorie
- 6Respiratie dificila dupa operatia de polipi si amigdale
- 8Amețeala, respirator grea și stări de confuzie
- 1Respiratie cu nod in gat
- 4Crize de respirație!
- 3Senzație de sufocare
- 1Am o nelămurire, daca ma puteti ajuta. Ma confrunt cu o anemie, tind sa cred.
- 4Nu pot sa respir adanc
- 1Sufocare la frig
- 2Nu pot respira în intregime
- 6Eructatii si dificultati respiratorii
Mai multe informații despre: Dificultatea in respiratie respiratia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: