Respiratie scurta cand stau in picioare - ortodeoxigenare ?
Buna ziua !
Am observat in timpul sedintelor de meditatie, atunci cand stau pe scaun cu spatele drept, ca respiratia mea este foarte scurta si aproape ca nu inspir aer deloc. Acelasi lucru se intampla daca stau in picioare. Daca ma asez in pat, respiratia revine la normal.
Am inceput sa citesc despre acest lucru si am gasit un articol pe acest site scris de Dr. Blaj Carmen Ioana in legatura cu o forma de dispnee numita Platipneea insotita de Ortodeoxigenare. Am inteles ca o cauza frecventa sunt defecte de morfologie ale aparatului cardio-vascular.
Intrebarea mea este : Ce doctor ma poate ajuta sa fac investigatiile necesare si sa-mi dea un diagnostic cu privire la acest simptom ?
Multumesc si multa sanatate tuturor !!
Am observat in timpul sedintelor de meditatie, atunci cand stau pe scaun cu spatele drept, ca respiratia mea este foarte scurta si aproape ca nu inspir aer deloc. Acelasi lucru se intampla daca stau in picioare. Daca ma asez in pat, respiratia revine la normal.
Am inceput sa citesc despre acest lucru si am gasit un articol pe acest site scris de Dr. Blaj Carmen Ioana in legatura cu o forma de dispnee numita Platipneea insotita de Ortodeoxigenare. Am inteles ca o cauza frecventa sunt defecte de morfologie ale aparatului cardio-vascular.
Intrebarea mea este : Ce doctor ma poate ajuta sa fac investigatiile necesare si sa-mi dea un diagnostic cu privire la acest simptom ?
Multumesc si multa sanatate tuturor !!
5 comentarii
Câți ani aveți? Simțiți că rămâneți fără aer când stați în picioare, amețiți?
33 de ani. Nu ametesc, dar respiratia e foarte scurta si simt ca nu am suficient aer. Cand ma asez in pat lucrurile revin la normal.
Sunt multe cauze ce ar putea da acest simptom: cardiace, pulmonare, neurologice etc. Mergeți mai bine la medicul de familie pentru îndrumare. Sănătate!
Posibil sa fie si somatizari de anxietate. Faceti orientativ un test de anxietate pe net si vedeti ce va iese.
Aveti grija cu yoga. Unii au facut boli psihice in urma ei.
Aveti grija cu yoga. Unii au facut boli psihice in urma ei.
Clara, de ce ar fi făcut unii boli psihice din cauza yoga? Cei care practică yoga au deja o boală psihică. Să crezi că nu știu ce energii pot fi canalizate prin "meditație" prin corp denotă o problemă psihică. Vrei să te simți bine? Mănâncă sănătos, dormi bine, bucură-te de viață!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Dificultati de respiratie la efort
- 4Umidificatorul aer este util in cazul dificultatii de respiratie?
- 7cat mai am de trait!
- 3baietel de 5 ani de la un timp respira numai pe gura
- 3dificultati respiratorii de 2 ani
- 1nu mai poate respira cand plange
- 13Ma simt rau
- 2Greutate in a respira, dureri articulare, stare de oboseala continua.
- 1nu pot sa respir bine!
- 45Presiune in piept, nod in gat, greutate in respiratie.
- 1Problema respiratorie
- 2Parca nu respir suficient si trebuie sa casc ca sa imi umplu plamanii de aer
- 0Dureri in piept, dispnee si senzatie de arsura in zona sternului
- 3Respiratie greoaie si senzatie ca mi se strange baza gatului
- 15Respiratie grea
- 1Ajutor va rog! respir mai greu, presiune in piept, durere în zona inimii..
- 1Sufocare la frig
- 1Problema la respiratie
- 1De ce am des senzații de sufocare, respir greu și simt că nu am suficient aer ?
- 5Respirație dificila de la creier/psihic?
Mai multe informații despre: Dificultatea in respiratie respiratia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: