Senzație de sufocare

30-03-2020
Conquistador
Nu este medic/terapeut
Conquistador
Buna ziua!
Dupa 2 ani in care nu am avut niciun fel de răceală, la începutul anului am răcit destul de tare la plămâni si am inceput sa am o hârâială la plămâni. Am fost la medic, acesta a zis ca e o bronho pneumonie si mi a dat un tratament cu 3 antibiotice + aerius. In a doua zi de tratament m am trezit undeva pe la 4:30 dimineața cu senzatia de sufocare, efectiv trageam aer cat de mult puteam dar simteam ca nu intra in plamani. M a tinut cam o ora. Nu puteam sa adorm fiindca nu aveam aer...am incercat sa ma calmez si la fiecare 2 minute imi venea mucus in gat pe care dupa ce il eliminam aveam o senzatie de îmbunătățire a respirației, dar dupa un minut aparea la loc.
Am terminat tratamentul, hârâitul a dispărut si o luna n am avut niciun fel de problemă.
In ultimele 4 săptămâni a reapărut problema cu sufocatul in somn...nu e zilnica dar mereu apare intre orele 4-5:30. Am observat ca apare aceeași senzație cand expir tot aerul din plamani si cand inspir efectiv simt plămânii ca si cum ar fi acoperiti cu smoală. Cand sunt treaz si fac miscare nu am niciun fel de problema..atata timp cat am activitate e ok, dar apare cand stau orizontal. Am cautat alte cazuri asemănătoare si nu am gasit nimic concret. Nu ma pot duce la medic in perioada asta fiindca e nebunie cu corona si trebuie sa mai astept.
Fumez de vreo 3 ani, dar in ultimul timp am rărit tot ce tine de tigari, dar problema cu sufocarea apare si in zile in care nu fumez deloc. Sunt un pic panicat si as vrea sa stiu ce cauze ar putea determina aceste simptome.
3 comentarii
0
06-05-2020, ora 13:02
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Hristos a Înviat! Încercați să dormiți cu mai multe perne sub cap, evitați să dormiți pe burtă sau întins pe spate, ci încercați să dormiți în decubit lateral (adică pe o parte). Este posibil să aveți apnee obstructivă în somn, ceea ce trebuie investigat prin polisomnografie la un cabinet/spital de pneumologie care dispune de aparatură pentru asta. De asemenea, ar fi utilă și o spirometrie și o radiografie toracică pentru a vedea cum arată plămânii după acea bronhopneumonie. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
0
07-05-2020, ora 06:12
Conquistador
Nu este medic/terapeut
Conquistador
Adevarat a Înviat!
Multumesc pentru stat. La aceasta concluzie am ajuns si eu acum ceva timp, de cand am inceput sa evit dormitul pe spate au încetat si episoadele de genul. Astept sa se mai liniștească medicii si spitalele, iar după perioada asta o sa fac o spirometrie si alte investigatii mai amănunțite.
0
10-06-2020, ora 15:11
Pneumologie, Iași
Cu drag! Da, ar fi bine să vă investigați. O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: