Respiratie greoaie si senzatie ca mi se strange baza gatului
Buna ziua, m-am trezit cu o semzatie ca nu pot respira complet, daca stau culcata cu cat respir mai mult cu atat am senzatia ca nu intra suficient aer. Cand trag aer adanc pe gura tusesc si simt o mica presiune chiar la baza gâtului. Ce poate fi?
3 comentarii
Hristos a Înviat! Mergeți la pneumologie și faceți o spirometrie, iar dacă este normală atunci probabil cauza nu este pulmonară, poate fi de la o tiroidă mărită care face compresie pe trahee, sau și dacă aveți mai mult țesut adipos în regiunea cervicală atunci pot fi comprimate căile aeriene. Sau poate fi o patologie din sfera ORL. Dacă nu aveți alte simptome respiratorii și investigațiile pulmonare sunt normale (spirometrie, radiografie toracică) poate fi și ceva alergic care să fie declanșat de alergeni specifici (pene, praf sau altele). Sper să vă fie util ce v-am spus. O seară liniștită!
Vă mulțumesc pentru răspuns! Între timp am fost și la medic, peste tot unde ați indicat dumneavoastră. Așadar am depistat ca ar putea fi din trei cauze: am aflat că am hashimoto(tiroida), am aflat că am astm și că am alergie la acarieni. Este foarte greu acum să-mi dau seama de la care din ele provine.
Cu drag! Cel mai probabil toate aceste 3 patologii contribuie la simptomatologia dumneavoastră, dar cu tratament corect pentru astm (un bronhodilatator) și ceva pentru alergii (un antihistaminic-Xyzal, Claritin, Borenar) ar trebui să puteți respira mai ușor. De asemenea, este recomandat să renunțați la pernele cu pene, covoarele groase, draperii sau alte obiecte care conțin praf și sunt un mediu propice pentru acarieni. Există perne și pături hipoalergice care v-ar ajuta, deși nu se poate scăpa complet de acarieni. Sper să vă ajute aceste sfaturi, dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară binecuvântată!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 61nu pot sa respir!
- 2dificultati in respiratie
- 8Senzatie de nod in gat, dificultate de respiratie
- 79Lipsa de aer. Ce trebuie sa fac?
- 7Dificultati de respiratie la efort
- 3Dispnee si alte simptome am probleme pulmonare?
- 2nu pot dormi, nu pot respira si imi amortesc mainile
- 1Simt ca nu pot sa respir normal
- 2Respiratie foarte grea, barbat 79 de ani
- 3fumat
- 1Lipsa aer
- 1Respiratie grea si presiune toracica
- 0Vocal Cord Disfunction sau laringita
- 3Senzație de sufocare
- 0Respiratie scurta, obosesc
- 11Dispnee - cand inspir simt ca un fel de obstructie care nu ma lasa sa respir pe nas
- 1Tuse uscata, raguseala, dificultati de respiratie, slabiciune, moleseala, dureri de cap?
- 6Trebuie sa respir adanc
- 3Senzație lipsa de aer după ce mănânc
Mai multe informații despre: Dificultatea in respiratie Respiratie dificila lipsa de aer
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: