Nu pot sa inspir

22-07-2019
Craz
Nu este medic/terapeut
Craz
Buna seara!
Va scriu deoarece ma confrunt cu o problema.
Sunt diagnosticata cu alergie la praf, polen, etc.
De aproape 1 an nu am mai luat nici un tratament pentru ca nu am mai avut nici un fel de simptom. (Simptomele ce le aveam erau ca nu puteam sa trag aer in piept suficient...simteam ca ma sufoc!)
De sâmbătă au revenit simptomele, dar vreau sa va întreb dacă poate fi și altceva pentru ca am depășit perioada de primăvara cu polenurile fără medicamentatie și nu am justificare pentru ce a apărut acum.
Senzația este ca nu pot sa trag suficient aer in piept..dar seara când ajung acasă și ma întind pe spate reușesc incet incet sa îmi revin și noaptea dorm perfect și ma trezesc cu respiratie perfecta.
Dacă as fi alergică, nu as avea și seara simptomele?
Vreau sa fac un copil și din acest motiv nu vreau sa mai iau medicamentația de alergie (un xyzal seara și puf de nasonex, ocazional singulair).
Și dacă sunt gravida și pățesc asta, ce soluții am?
7 comentarii
0
22-07-2019, ora 21:51
360
Nu este medic/terapeut
360
si eu am avut probleme cu respiratia inainte sa fiu diagnosticat cu astm, iar dupa tratament mi-a disparut problema respiratiei. poate ar fi bine sa consulti un pneumolog
0
23-07-2019, ora 10:27
Craz
Nu este medic/terapeut
Craz
Am fost la cardiolog și pneumolog, totul e ok.
Spirometria a ieșit perfect.
Singura “defecțiune” a fost alergia cu simptome de astm intermitent, care intr-adevăr când iau medicamentatia dispare.
Dar medicul alergolog a zis sa nu o mai iau dacă plănuiesc sa rămân gravida..și astfel intervine dilema mea..exista alte soluții? Nu mai pot face copii?
0
24-07-2019, ora 19:58
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Dacă sunteți alergică la praf (mai specific, la acarienii din praf) este bine să evitați draperii groase, covoare, perne cu pene și alte articole care pot stoca praful. Există perne speciale hipoalergene, la fel și pături și articole pentru dormitor pentru a evita expunerea la praf, iar în restul casei este bine să aerisiți frecvent, să curățați depunerile de praf (purtând o mască cu filtru) și să evitați tot ceea ce poate stoca praf. Există polen de plante și vara și toamna, chiar dacă este mai frecvent primăvara pentru unele specii de plante, deci există posibilitatea de a fi în continuare expusă la polen. Pe perioada sarcinii nu veți lua medicamente antialergice și veți suporta simptomatologia, luând în seamă recomandările de mai sus. O seară liniștită!
0
24-07-2019, ora 21:54
Craz
Nu este medic/terapeut
Craz
Mulțumesc mult de răspuns! Respect deja cele descrise de dvs de ceva timp, am eliminat covoare, draperii, etc.
Dr alergolog a expus ipoteza in care sa administrez xyzal și singulair zilnic pana doresc sa rămân însărcinată (sa ma opresc totuși cu 2 săptămâni înainte) pentru a stopa inflamația și astfel pe perioada sarcinii sa nu mai am simptome.
Eu nu am luat singulair decât la nevoie de a lungul timpului (maxim 10 pastile pe an) iar xyzal pe perioada Martie-Iunie zilnic.
Îmi puteți spune părerea dvs despre acest tratament? Credeți ca are sens?
Mulțumesc!
0
25-07-2019, ora 15:31
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Tratamentul recomandat de alergolog este bun, opriți medicația cu două săptămâni înainte de a încerca să rămâneți însărcinată. Xyzal este un antihistaminic, fiind alergică este bine să îl luați zilnic și să-l opriți cum v-am spus mai sus. La fel procedați și cu Singulair (dacă simptomele sunt controlate doar cu Xyzal, atunci îl puteți opri). Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi binecuvântată!
0
18-10-2019, ora 09:29
Craz
Nu este medic/terapeut
Craz
Buna dimineața!
Revin la dvs cu același subiect.
Am luat xyzal o luna și totul a fost perfect. De aproximativ o luna l-am intrerupt și din nou am senzația de dificultate de a trage aer in piept. Respir dar la câteva respirații normale, Execut una mai ciudata (casc sau trag mai tare).
Spirometria este perfecta.
Ieri ginecologul mi a spus ca pot sa iau xyzal In sarcina linistita. Ca ea le da pacientelor fara probleme.
Acum desi vestea m-a bucurat enorm, vreau sa va intreb..de ce alergologul zice ca nu pot lua si ginecologul zice ca pot.
Eu inca ma protejez caci as vrea sa imi stabilizez starea de sanatate pana raman gravida. Este un stres sa stau zilnic cu respiratia asta dificila si nu stiu cat de bine ar fi pt copil.
Si nu stiu daca este important Dar cand ma intind pe spate incep si respir perfect Iar noaptea nu am nici o problema. Cum ma ridic incep incet incet sa respir ciudat.
Multumesc!
0
18-10-2019, ora 22:07
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! În ceea ce privește efectul teratogen, în ceea ce privește sarcina aș avea mai multă încredere în medicul ginecolog. Cereți încă o părere a altui medic ginecolog, și dacă vă spune același lucru atunci puteți urma acest tratament fără griji. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: