Respiratie grea
Buna. De ceva timp am început sa respir greu, cand fac unele eforturi, transpir, mi se face foarte cald si simt ca nu mai am aer, câteodată se întâmpla si cand urc scările sau cand stau in pat.Am si dureri in piept. As putea sa fiu claustrofoba?
2 comentarii
Ar putea fi somatizari de anxietate. Faceti un test de anxietate pe net cu titlu informativ.
Buna ziua. Sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu cateva sfaturi, am o problema veche de 2 luni care-mi afecteaza viata dramatic si nu reusesc sa-i dau de capat. Am o dispnee care se manifesta atunci cand stau in picioare si este multa mai usoara sau dispare atunci cand stau intins sau noaptea cand dorm. Sunt fost fumator (m-am lasat acum 2 luni cand a inceput problema), am fumat 1 pachet pe zi timp de aproximativ 15 ani. Am dureri in piept si ocazional (o data pe saptamana) expectorez/scuip cate un dop de mucus gri-verde dupa care durerile inceteaza insa dispneea persista intr-o oarecare masura. Fericirea nu dureaza mult ci doar cateva ore, cel mult o zi dupa care o iau de la capat. Am fost internat o saptamana la pneumologie si am primit hemisuccinat iv si m-am simtit foarte biune dar la 2 zile de la externare am picat inapoi. Am fost diagnosticat cu inceput de astm bronsic (treapta I) dar avand in vedere severitatea simptomelor am tot primit gradual tratament si acum am ajuns sa iau Foster (3x2pufuri pe xi), Ipravent (la nevoie... adica doza maxima pentru ca tot timpul am nevoie), singulair (o pastila seara), eurespal (2/zi) si aerius (1 pastila seara) precum si aerosol cu dexametazona si uleiuri de eucalipt, menta, pin, etc.
Am facut si analize de sange, radiologice, CT, bronhoscopie... toate ies buna. Cu toate cele de mai sus starea mea nu se inbunatateste si in general sunt mai rau pe zi ce trece.
Puteti va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac? (mentionez ca am facut multe spirometrii si sunt toate foarte bune)
Am facut si analize de sange, radiologice, CT, bronhoscopie... toate ies buna. Cu toate cele de mai sus starea mea nu se inbunatateste si in general sunt mai rau pe zi ce trece.
Puteti va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac? (mentionez ca am facut multe spirometrii si sunt toate foarte bune)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Senzatie ciudata in gat, respiratie greoaie
- 9o gramada de simptome si niciun raspuns
- 23Dependenta picaturi de nas
- 10Wheezing recurent
- 6Senzatie permanenta de strangere in jurul gatului
- 2Respiratie ingreunata - cascat des
- 2probleme de respiratie
- 1respiratie dificila
- 2probleme de respiratie
- 2nu pot dormi, nu pot respira si imi amortesc mainile
- 5Durere de ceafa si respiratie dificila
- 28chist mucos situat pe sinus maxilar stang - de la ce a aparut?
- 15simptome si tratament copil de 1 an si 8 luni
- 2Respiratie foarte grea, barbat 79 de ani
- 15Respiratie grea
- 1Înțepătura in partea dreapta sus lângă sân și dificultate de a respira
- 1Dureri în piept persistente și dificultate în a respira
- 2Lipsa de aer, dureri în capul pieptului, dureri de cap
- 0Durere si intepaturi in piept in zona plamanilor si greutate in respiratie
- 1Sufocare la frig
Mai multe informații despre: Respiratie dificila
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: