Reflux gatro intestinal

10-07-2010
andreydvl
Nu este medic/terapeut
andreydvl
Buna ziua. O intrebare am si eu. Boala de reflux gastro intestinal poate creea atac de panica, probleme respiratorii oftat des.etc?
44 comentarii 12 Înainte ›
0
10-07-2010, ora 17:19
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu exista reflux gastrointestinal.sunt doua feluri de reflux : enterogastric sau gastroesofagian.la care dintre acestea te referi ?
0
10-07-2010, ora 17:22
andreydvl
Nu este medic/terapeut
andreydvl
la cel gastroesofagian.
1
10-07-2010, ora 19:17
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate domn,

BRGE - boala de reflux gastro-esofagian, poate să producă probleme respiratorii, ca de altfel şi atacuri de panică, şi nu numai.
Oftatul des este prezent din cauza unei greutăţi în respiraţie? (oftatul des, destul de frecvent, este prezent în respiraţia dispneică; o respiraţie care poate fi determinată de BRGE, dar doar în anumite condiţii).
Atacul de panică când şi cum se manifestă?

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
10-07-2010, ora 20:59
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
Mr Nick sunteti cumva medic? Va rog sa-mi spuneti si mie unde ati citit ca BRGE poate cauza atacuri de panica.

Si daca Nu sunteti nu va aruncati sa dati cu presupusul.
2
11-07-2010, ora 01:56
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Albastru44a,

BRGE, ca şi condiţie medicală, nu poate produce atacuri de panică tipice, prin intermediul lezării funcţionalităţii sistemul nervos, dar datorită mecanismului de manifestare, credeţi-mă pe cuvânt că poate induce forme atipice indirecte (există simptome specifice BRGE, care pot produce atacuri de panică, prin acţiune indirectă asupra statusului emoţional al persoanei afectate).
De exemplu, disfagia şi odinofagia, adică dificultatea la înghiţirea bolului alimentar şi durerea la înghiţire, sunt două simptome care pot clar să alarmeze o persoană, care pot să-i producă un atac de panică atipic, acest fapt fiind logic, pentru că durerea se propagă şi dezarmonizează sfera mentalo-psihică. Sialoreea - hipersecreţia salivară - declanşată ca act reflex la prezenţa acidului în esofag, şi ea, poate să producă un astfel de atac, printr-o varietate întreagă de senzaţii deranjante. Senzaţia de globus istericus - senzaţia de nod în gât - ca de altfel şi regurgitaţia acidă, şi nu numai, au abilităţi anxiogene - pot foarte simplu să producă un atac de panică, pe fondul temerii de a nu se produce un înec / o stare de asfixie.

.
În concluzie, orice om poate să deducă faptul că, o stare afectivă caracterizată prin nelinişte psihomotorie, teamă mai mult sau mai puţin fondată, tahicardie, dispnee, chiar şi confuzie temporo-spaţială, şi nu numai, poate fi indusă şi de o afecţiune precum BRGE, chiar dacă o face într-o formă atipică.
.
NU mă arunc niciodată să-mi dau cu presupusul, ci doar gândesc logic. Îmi cer iertare dacă gândirea mea/raţionamentul meu v-a deranjat!
-

" Va rog sa-mi spuneti si mie unde ati citit ca BRGE poate cauza atacuri de panica. "
- NU tot ce există sau poate exista, poate fi citit într-o carte sau în orice altceva, dar o parte relativ substanţială din ce există sau poate exista, poate fi gândită dacă se doreşte :-)
.



Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
11-07-2010, ora 02:07
andreydvl
Nu este medic/terapeut
andreydvl
problemele cu oftatul sunt zilnice. Imi vine sa si ragai non stop. Atacul de panica. ma ia cand imi vine senzatia aia de oftat de tras aer in piept nush cum sa'i zic.si imi simt stomacul cam gol. chiar daca mananc am senzatia aceai de foame in stomac. ca nu am mancat nimic si ma racaie stomacul
0
11-07-2010, ora 02:39
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
poate ca am fost prea scurt si astfel neexplicit...
Unde ati vazut d-voastra vreun simptom specific BRGE descris de d-l care sa-i induca un atac de panica? Dansul descrie doar acel oftat des care cu siguranta nu este indus de BRGE. Ipotic vorbind e posibil si scenariul descris de d-voastra dar nu in cazul dansului(cel putin din ce a descris pana acum) si eu ma refeream direct la cazul lui.
Parerea mea este ca Andrey trebuie sa apelezi la un psiholog/psihiatru daca faci cu adevarat atacuri de panica.
0
11-07-2010, ora 10:38
andreydvl
Nu este medic/terapeut
andreydvl
Problema e ca mai intai vomit...si dupaia mi se instaleaza o stare aiurea si ma ia cu atac de panica. Bine ca am invatat sa le stapanesc si nu mai sunt cum erau la inceput cand mi'a descoperit boala. Atunci am avut vreo 3 atacuri de panica mai severe, si toate dupa ce vomitam. mi se mai intampla sa vomit ca sa pot sa respir mai bine. Oare de la boala asta..sau e altceva. ca am auzit un preten care tot asa vomita ca sa poata respira si altele, si cica avea o infectie a cailor respiratorii, dar din cate stiu eu nu e vorba la mn...
1
15-07-2010, ora 22:24
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Albastru44a,

Eu am vorbit per ansamblu, dar am inclus şi cazul d-nului Andreydvl. Respiraţia dispneică, soldată cu oftatul zilnic, dar şi eructaţiile, neprecizate înainte de scrierea mesajului anterior, pot fi simptome specifice BRGE, şi pot induce un atac de panică.
În rândurile de mai sus, am specificat clar că, citez: " BRGE - boala de reflux gastro-esofagian, POATE SĂ producă probleme respiratorii, ca de altfel şi atacuri de panică, şi nu numai ". A fost o supoziţie, nu o certitudine. Nu am spus că problemele d-nului Andreydvl sunt cu desăvârşire induse de BRGE.
Îmi menţin afirmaţiile anterioare, cât şi cele prezente, dar nu contest ceea ce aţi scris dvs., nici pe departe. O problemă neuro-psihiatrică poate sta la baza atacului de panică, tocmai de aceea se poate recurge şi la o evaluare psihologică, şi nu numai.
În concluzie, d-nule Andreydvl, vă rog să vă consultaţi cu medicul dvs. de familie. Dânsul vă va da trimitere către medicul specialist considerat de cuviinţă (s-ar putea să vi se recomande şi o consultaţie gastroenterologică, printre altele).



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu mult respect,
Nick
0
16-07-2010, ora 11:35
luciancc
Nu este medic/terapeut
luciancc
Buna ziua,

Se pare ca si al mine e un caz de BRGE; am avut un tratament pentru heliobacter pilori cu 3 luni in urma si totul parea OK (nu mai aveam blocaje de tranzit cu dureri insuportabile).
Aseara am avut insa din nou o experienta pe care nu am mai avut-o demult, dinainte de tratament si anume:
in somn, la aprox 1 ora dupa ce am adormit m-am trezit brusc cu aciditate in gat care mi-a cuprins si caile respiratorii ne putand sa mai inspir decat cu greu si dupa incercari repetate. De fapt nu mai puteam trage aer in piept simtind aciditate in zona.
Ce ar trebui sa evit ca sa nu mai patesc asa ceva; sa mananc seara, sa am o perna mai mare?
Asta bineinteles pe langa identificarea si tratarea problemei.

Va multumesc anticipat.

Cu stima,
Lucian
0
16-07-2010, ora 14:24
N.FLORI
Nu este medic/terapeut
N.FLORI
Andreydvl
si eu sufer de reflux gastroesofagian si oftez foarte des si cand mananc, dupa fiecare inghititura aproape oftez
Cred ca asa se manifesta aceasta boala.
1
16-07-2010, ora 20:23
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Bună seara!

Stimate d-nule Lucian, o afecţiune precum BRGE, pe lângă tratament medicamentos, din păcate, presupune şi modificarea stilului de viaţă, adică, mai explicit vorbind, trebuie să respectaţi următoarele reguli dietetico-igieno-comportamentale:
- NU consumaţi alimente / băuturi care pot produce hiperaciditate gastrică şi care pot scădea presiunea sfincterului inferior al esofagului - cardia, eventual consumaţi-le foarte rar (alimente şi băuturi nerecomandate: ceapă, citrice, mezeluri, lapte şi derivate din lapte, usturoi, ciocolată şi derivate din cacao, produse de patiserie, rotiserie şi cofetărie (majoritatea conţin grăsimi saturate, şi nu numai), prăjeli, sosuri, băuturi alcoolice sau acidulate, cafea, produse care conţin mentă, dulciuri, preparate sărate, acre şi foarte condimentate, ceai verde sau negru, alimentele prea calde sau prea reci etc. - majoritatea acestor alimente / băuturi produc hiperaciditatea şi/sau scad presiunea sfincterului inferior al esofagului - cardia - şi, o astfel de scădere a presiunii, produce inevitabil regurgitaţii acide, printre altele)...mâncaţi puţin şi des (carnea de pui, vită şi peşte, fără grăsime, laptele şi produsele lactate degresate sau semi-degresate, sunt unele dintre cele mai indicate alimente);
- NU consumaţi alimente cu 2-4 ore înainte de a vă culca, pentru că o astfel de consumare vă predispune la regurgitaţii nocturne;
- NU apelaţi la nicio formă de clinostatism după ce aţi mâncat (nu staţi întins în pat, nu vă curbaţi trupul, nu staţi sub nicio formă în poziţii înclinate - evitaţi să vă culcaţi după ce aţi mâncat, cel puţin timp de 2 ore; păstraţi-vă ortostatismul (menţineţi-vă corpul în poziţie verticală);
- NU fumaţi;
- NU purtaţi articole vestimentare care vă expun stomacul la presiuni crescute (nu purtaţi articole vestimentare care vă strâng în zona stomacului);
- NU dormiţi cu capul neridicat în timpul somnului (puneţi-vă o pătură sub spate şi sub umeri sau înălţaţi-vă salteaua cu 10-15 cm în partea capului dvs., aşa veţi reduce riscul de refulare a sucului gastric în esofag, şi nu numai, în timpul somnului);
- NU faceţi abuz de medicamente (medicamentele AINS, antihistaminicele, anticolinergicele etc., vă slăbesc presiunea sfincterului cardia, şi vă expun la riscul de producere a unor regurgitaţii acide). Luaţi doar medicamentele prescrise de medicul dvs. curant;
- NU gândiţi negativ. Gândirea pozitivă este foarte benefică în asigurarea unei vieţi cât mai echilibrate etc.
Consultaţi un medic gastroenterolog, eventual un medic homeopat, pentru a fi examinat şi tratat corespunzător.



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu respect,
Nick

P.S. - Există un remediu homeopat, GASTROCYNESINE, care este extraordinar de bun în tratarea refluxului gastro-esofagian. 1-2 comprimate administrate cu un sfert de oră înaintea meselor principale. În cazul în care este necesar, se repetă administrarea şi dupa mese. Comprimatele pot fi supte lent!
Consultaţi un medic homeopat pentru mai multe detalii.
0
17-07-2010, ora 20:55
luciancc
Nu este medic/terapeut
luciancc
Stimate Mr. Nick,

Va multumesc pentru promptitudinea si calitatea mesajului.
Simteam si eu ca in final, unele lucruri trebuie sa se schimbe in felul meu de a ma comporta; explicatiile d-voastra m-au lamurit (sunt inginer si mesajele clare, pertinente ma conving).
De asemena apreciez orientarea pe care mi-ati dat-o catre abordarea homeopata pentru ca si eu cred ca in natura gasim tot ce ne trebuie pentru restabilirea echilibrului functional din organism; doar ca uneori nu gasim indrumarea sau poate dezechilibrul creat e prea mare pentru a-l mai reface de o maniera "naturala".

Luni voi merge la un consult la medicul de familie dar cele spuse de d-voastra ma ajuta sa trec de week end cu fruntea sus.

Va multumesc inca odata.

O seara cat mai placuta si un sfarsit de saptamana cat mai reconfortant.

Cu stima,
Lucian
1
19-07-2010, ora 11:51
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate d-nule Lucian, cu multă plăcere am încercat să vă ajut (mă bucur că am reuşit). Consultaţi medicul dorit de către dvs., faceţi tot posibilul să aveţi un regim de viaţă echilibrat, ţinând cont de trilogia funcţională esenţială pentru supravieţuirea trupului şi a sufletului - funcţia fizică (aveţi grijă de trupul dvs., folosindu-l în scopuri pozitive), funcţia mentalo-psihică (aveţi grijă de gândirea şi sentimentele / emoţiile dvs., menţinându-le doar pe lungimea de undă a pozitivismului) şi funcţia spirituală (aveţi grijă ca faptele dvs. să nu vă îndepărteze de Dumnezeu, ci să vă apropie) şi cultivaţi-vă zilnic voinţa de a vă ajuta semenii aflaţi în diferite necesităţi, după putinţa dvs.

Să fiţi binecuvântat!
Cu respect, stimă şi iubire,
Nick
0
21-07-2010, ora 14:09
luciancc
Nu este medic/terapeut
luciancc
Stimate Mr. Nick,

Randurile dumneavoastra sunt foarte frumoase.
O sa retin ideea cu trilogia functionala; bunul simt ma conduce catre aceeasi abordare dar aici exprimarea este mai usor memorabila si admirabil explicata.

Va multumesc mult pentru gandurile bune, ganduri pe care dati-mi voie sa le am si eu pentru dumneavoastra.

Cu toata stima,

Lucian
1
21-07-2010, ora 21:37
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate d-nule Lucian,

Şi eu vă mulţumesc pentru deschiderea pozitivă cu care m-aţi abordat, şi nu numai. Vă doresc numai bine şi mult succes în tot ceea ce întreprindeţi de factură pozitivă.

Cu stimă şi iubire creştină,
Mister Nick.
0
22-07-2010, ora 19:33
muresan.alex
Nu este medic/terapeut
muresan.alex
Buna seara,
sunt diagnosticat cu BRGE, am urmat tratamente cu nexium, controloc antibiotic pt pylori.Problema cea mai mare o am la reflux care i mi produce aritmii si dureri in zona stanga a pieptului care ma sperie foarte tare.Am fost la cardiolog si mi a dat nebilet2, 5/zi pt bigemiile in care intram in momentul in care am reflux.durerile in zona inimii si intepaturile cardiologul zice ca nu sunt de la cord.Am mai facut 2 gastroscopii din care la prima reiese usoara hernie hiatala, un micropolip pe esofag 5mm..Dupa o luna de nexium polipul nu mai era acolo concluzia medicului cam vaga cum ca s-ar fii vindecat.Mi-a recoltat si biopsie iar rezultatul a fost cu unele modificari la nivel celular cu recomandare de repetare peste un an.
Daca ma poate ajuta cineva, ce tb sa fac si de ce am aritmiile majore si durerile in piept intepaturi inaintea momentului eructatiei?
Va multumesc mult
1
08-08-2010, ora 17:11
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate d-nule Mureşan A.,

BRGE este o condiţie medicală care poate produce multe simptome extra-gastrologice (aşa numitele simptome atipice), dar foarte rar tabloul clinic include şi aritmii.
Hernia hiatală, chiar şi uşoară, aşa cum aţi precizat, este sau poate fi principalul factor care stă la baza producerii BRGE-ului, cel puţin în cazul dvs., tocmai de aceea ar fi indicat să vorbiţi cu medicul dvs. curant despre posibilitatea recurgerii la fundoplicatură Nissen; s-ar putea să fiţi eligibil şi s-ar putea să fie cura de care aveţi nevoie (fundoplicatura este considerată a fi o cură chirugicală!). Documentaţi-vă cu privire la această modalitate de tratament, discutând şi cu medicul dvs.
Dacă aş fi în locul dvs., sincer, aş consulta şi un medic homeopat sau unul api-fito-terapeut. Remediile naturopate sunt extraordinar de eficace.
Indiferent de ce anume veţi alege, trebuie să faceţi tot posibilul să evitaţi stările stresoare şi stările nevrotice, pe cât este sau poate fi de posibil, şi, bineînţeles, trebuie să vă modificaţi stilul de viaţă respectând un set de reguli dietetico-igieno-comportamentale (aceste reguli le puteţi citi în cadrul unui posting adresat d-nului Lucian).




Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
0
10-08-2010, ora 18:20
muresan.alex
Nu este medic/terapeut
muresan.alex
Domnule Mr. Nick,
va multumesc din suflet pt raspunsul dat, in privinta metodei Nissen mi se pare complicat si sper sa nu ajung acolo.Pana atunci vreau sa fac tot posibilul sa scap de acest brge care mi-a dat viata peste cap la doar 33 ani.am inceput sa-mi schimb alimentatia sa tin cont de o dieta bazica aproape fara carne am dat jos kilograme bune acum am 68 la 1, 72inaltime dar simptomele tot persista, am doar eructatii fara dureri dau afara gaze chiar si la 10ore dupa ce mancat ultima masa provocandu mi aritmii serioase inaintea eructatiei.Am inceput sa iau gastrocynesine, sulforaphande broccoli vazand recomandarea dvs. catre alti colegi de suferinta dar inca fara rezultat.
Va rog frumos sa mi recomandati un medic homeopat sau api fito specialist in probleme gastro care poate sa ma ajute.Va multumesc din suflet si astept mesajul dvs
1
15-08-2010, ora 17:18
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate d-nule Mureşan A.,

Din păcate, BRGE este o condiţie medicală foarte greu de ţinut sub control, ca de altfel şi de vindecat, mai ales de vindecat... :-(
Vă rog să-mi spuneţi în ce localitate locuiţi (am nevoie de acest mic detaliu pentru a vă putea recomanda un medic homeopat aflat în localitatea dvs. sau în proximitatea localităţii în care locuiţi).



Toate cele bune!
Cu respect,
Nick
0
16-08-2010, ora 09:32
dimache
Nu este medic/terapeut
dimache
Buna ziua, spuneti-mi va rog, granulele de polen sunt indicate in boala de reflux?
1
16-08-2010, ora 22:08
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Dimache,

Granulele de polen sunt indicate şi nu sunt indicate în boala de reflux. Această indicaţie, dacă există, este întotdeauna însoţită de precauţii, iar dacă nu există, acest fapt se datorează unor contraindicaţii serioase.
Generalmente vorbind, polenul are proprietăţi deosebit de profundo-ample, susţinând o serie întreagă de funcţii fiziologice, precum (voi scrie proprietatea şi voi încerca să v-o explic în limita a ceea ce cunosc):
- este antidepresiv (prin conţinutul de aminoacizi complecşi liberi, printre altele, polenul este capabil să moduleze secreţia celor mai importanţi neurotransmiţători encefalici - serotonină, dopamină, noradrenalină şi Gaba - să o normalizeze până la depăşirea pragului de depleţie sau deficit de neuromediatori şi atingerea pragului normo, adică a stării cantitative normale);
- este anabolizant biologic (măreşte asimilaţia nutrienţilor, bineînţeles, în dauna dezasimilaţiei);
- este antitoxic (neutralizează toxinele);
- este antibacterian, câteodată chiar bacteriostatic (combate acţiunea bacteriile sau le opreşte multiplicarea);
- este antiinflamator (posedă mecanisme complexe de eliberare a unor substanţe capabile să reducă diverse procese inflamatoare);
- este antianemic (reface şi regularizează hemoleucograma);
- este hemostatic (acţionează ca agent chimic care opreşte hemoragiile);
- este stomahic şi eupeptic (normalizează şi uşurează digestia alimentelor, dar, în acelaşi timp, are capacitatea să normalizeze până şi cantitatea de acid secretată);
- este antiparazitar, scade colesterolul, normalizează activitatea creierului, tiroidei, ficatului, gonadelor...etc.


În cazul BRGE, şi nu numai în acest caz, granulele de polen NU pot fi administrate fără aviz medical, dacă există cel puţin una dintre următoarele contraindicaţii:
- hipersensibilitate la produse apicole, intoleranţă digestivă (când se ştie că polenul produce crampe, arsuri, diaree etc.), diateză alergică (predispoziţia la a face alergii) sau alergie la polen de albine (alergie de tip respirator sau de tip alimentar, ambele confirmate medical);
- predispoziţia către accese de hiperglicemie sau existenţa unui tip de diabet zaharat (în aceste două cazuri, granulele pot fi administrate strict cu aviz medical, în cantităţi mic);
- existenţa BRGE concomitent cu vreun tip de ulcer sau vreun tip de gastrită agresivă (administrat înainte de masă, în cantităţi apreciabile, datorită membranei protectoare externe a polenului - aşa-numita exină - mucoasa gastroenterologică poate da semne de iritare şi se poate manifesta ca atare). Acestea sunt cele mai importante contraindicaţii!
NU ştiu dacă prezentaţi vreuna, dar ar fi indicat să vă consultaţi cu medicul dvs. curant înainte de administrarea oricărui medicament, indiferent dacă este alopat sau naturopat.

Dacă, totuşi, veţi hotărâ să vă administraţi granulele de polen, chiar şi în cantităţi puţin semnificative cantitativ, vă rog să aveţi o minimă precauţie. La primele simptome/semne care evidenţiază o agravare a BRGE-ului sau care scot în evidenţă o posibilă intoleranţă/hipersensibilitate/alergie, dar nu numai, vă rog să stopaţi consumul şi să vă adresaţi cel puţin unui/unei farmacist/farmaciste şi/sau unui medic de la camera de gardă a unui spital, eventual chiar medicului de familie.




Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu respect,
Nick
0
17-08-2010, ora 08:45
dimache
Nu este medic/terapeut
dimache
Multumesc ptr raspuns.Am inteles ca trebuie sa stau cuminte.Nu-i de mine.
0
21-08-2010, ora 20:05
ameea
Nu este medic/terapeut
ameea
Am 25 sunt de sex feminin. de 2 ani am probleme serioase cu stomacul. Nu pot manca fff multe alimente. dupa ce manac adeseori imi urca acidul pana in gura, uneori vomit dupa ce manc. Am facut un control gastric si chiar gastroendoscopie, si mi s-a spus ca am BRGE si o gastrita cronica.Am urmat un tratament cu Controloc dar nu l-am suportat pt ca ma balonam fff tare dupa ce il luam, apoi mi-a schimbat tratamentul cu Lanzul, am luat o luna, dar din cauza unor grave reactii adverse a trebuit s ail intrerup. O perioada de vreo luna m-am simtit mai bine, dar acum simtomele sunt aceleasi, greata, senzatie de stomac plin, aciditate mare, durerdi de stomac sub forma de crampa chiar si noaptea si voma.Puteti sa imi dati o solutie, ce sa fac ca sa pot avea si eu o viata mai normala, sa pot manaca cat de cat mai diversificat inafara de lapte, biscuiti, paine si supa de gaina. Nu pot manca fructe nici chiar banana.
Va multumesc
0
21-08-2010, ora 20:09
andreydvl
Nu este medic/terapeut
andreydvl
incearca macar dimineata sa iei pe stomacul gol o lingurita de miere:) o sa te ajute foarte mult.
eu am luat motilium cu lanzul si dicarbocalm pentru BRGE si pot sa zic ca ma ajutat. acum mai iau knd ma balonez si imi urca acidul in gat carbune medical...si inca ceva. bea ceai de sunatoarea. Pe langa miere bea si ceai de sunatoarea si o sa vezi ca o sa te simti mult mai bine dupa o saptamana doua. Succes
0
24-08-2010, ora 14:12
muresan.alex
Nu este medic/terapeut
muresan.alex
Buna Mr. Nick,
referitor la recomandarea ta ma indrept cu incredere spre un medic homeopat de aceea te rog sa-mi spui unde sa merg, eu sunt din Cluj dar ma pot deplasa fara probleme oriunde in tara daca e cazul.Astept cu mare interes raspunsul tau.Multumesc.
1
18-09-2010, ora 00:16
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimată d-ră/d-nă Ameea,

Problemele dvs. - BRGE-ul şi gastrita cronică - sunt, într-adevăr, condiţii medicale care, din păcate, în mod conlucrativ, vă determină să aveţi o viaţă cu multe restricţii, în special de ordin alimentar.
Trebuie să ştiţi că BRGE-ul este considerată a fi o afecţiune care are nevoie de tratament îndelungat pentru a-şi reduce manifestările principale, tocmai de aceea, în cazuri precum cel al dvs., în care nu prea există complianţă la tratamentul medicamentos (complianţa se referă la solidarizarea sau adeziunea pacientului la mijloacele terapeutice necesare ameliorării stării sale de sănătate), se recurge frecvent la tratament chirurgical antireflux sau la tratament endoscopic, printre altele.
Tratamentul chirurgical antireflux se referă la fundoplicatura de care am mai pomenit într-un posting anterior, din cadrul acestui topic, însă tratamentul endoscopic se referă la cu totul altceva, şi anume, la injectarea unor substanţe în peretele esofagian din vecinătatea SEI (sfincterului esofagian inferior - cardia), cu scopul de a creşte presiunea în SEI şi, bineînţeles, de a preveni refluxul.
Din păcate, aceste 2 metode nu sunt la îndemâna oricui, iar dacă sunt, în mod clar nu se apelează la ele decât în anumite conjuncturi.
Şi totuşi, lăsând la o parte aceste două metode, din fericire, există şi alte tratamente care vă pot ajuta foarte mult.
Mare parte din medicina clasică scapă din vedere faptul că organismul uman este traversat de meridiane energetice care formează un sistem energetic. Acest sistem, dacă are chiar şi un mic dezechilibru, pe traseul complex pe care-l are, începe să producă probleme la nivel somatic, strict în concordanţă cu natura dezechilibrului şi cu localizarea acestuia. Stomacul, şi el, din cauza unor factori disturbanţi, în special a celor care produc stres, este un organ a cărui funcţionalitate este afectată foarte rapid, tocmai de aceea vă recomand să consultaţi un medic acupunctor.
Există şi acupunctura lichidă, pe baza acesteia dezvoltându-vă chiar şi un remediu denumit "Meridianul Stomac", cu specificitate pentru stomac, remediul funcţionând pe principiul echilibrării energetice prin acţiunea unor plante (documentaţi-vă cu privire la el).
De asemenea, homeopatia ajută foarte mult persoanele suferinde de BRGE, prin administrarea unor remedii care ajută organismul să se auto-vindece (de pildă, prin administrarea remediului Robinia pseudoacacia CH15). Ar fi indicat să consultaţi şi un medic homeopat!
Gemoterapia, şi ea, o formă de fitoterapie modernă care utilizează ţesuturile embrionare ale plantelor, posedă un adevărat arsenal de preparate, care vă pot ajuta în procesul complex de ameliorare sau vindecare a BRGE-ului şi a gastritei cronice.
Documentaţi-vă cu privire la ce v-am prezentat succint şi alegeţi varianta care credeţi că vi se potriveşte dvs.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
1
18-09-2010, ora 00:22
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
P.S. - Ameea, medicul dvs. curant v-a prescris vreodată un prokinetic pentru BRGE (Motillium, Metoclopramid etc.)? Dacă va prescris, cum a răspuns organismul dvs.? (a răspuns pozitiv, în acelaşi timp experimentând şi efecte adverse care v-au obligat să stopaţi administrarea; a răspuns negativ, evidenţiind doar efecte negative sau nu a răspuns în niciun fel?).

Numai bine!
P.P.S. - Nu am verificat ce-am scris în mesajul anterior, tocmai de aceea există riscul major ca dvs. să depistaţi unele erori morfo-sintactico-ortografice. Îmi cer iertare cu anticipaţie. Mulţumesc pentru înţelegere!
1
18-09-2010, ora 00:30
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate d-nule Alex Mureşan,

Îmi cer iertare pentru răspunsul foarte tardiv.
Ţinând cont că aţi făcut precizarea că vă puteţi deplasa oriunde în ţară, vă recomand să mergeţi la un consult homeopatic la d-nul doctor Jurj.

.
Date de contact: D-nul Dr. Gheorghe Jurj - Editor al R.R.H. - Preşedinte al Asociaţiei Române De Homeopatie Clinică - Vicepreşedinte al Societăţii Române de Homeopatie - Editor (secţia educaţie) al I.H.D.H.R. - Reprezentant Archibel în România.

Str. Traian Vuia, Nr. 21 A, Timişoara, jud. Timiş, cod poştal 300211
(Pentru programare vă rog să sunaţi la acest număr: 0256 486 670).
.




Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
0
22-10-2010, ora 07:12
vladiv
Nu este medic/terapeut
vladiv
Buna ziua,
Am 28 de ani si de vreo 3-4 ani, am inceput sa frecventez foarte des doctorii (Bucuresti).

Printre simptome am acuzat mereu (cat de cat in ordine cronologica): dureri de bila insotite de balonari pe partea dreapta, apoi dureri in spate (stanga-centru-sus), arsuri in "capul pieptului", arsuri abdominale, crampe, balonari excesive (gaze care nu pot fi eliminate-raman blocate), sindrom cardio-gastric (palpitatii), anghina pectorala (sau ma rog, dureri retrosternale), mai mereu am un somn agitat, disconfort general.

Diagnosticuri primite de-alungul timpului: diskinezie biliara (tratament cu Debridat), gastrita (tratamentul anti helicobacter-nexium+cele 2 antibiotice), reflux gastro-esofagian (BRGE, tratament cu Motilium), dispepsie functionala (Motilium), sindrom colon-iritabil (Motilium sau Debridat), atacuri de panica (Xanax).

Printre examene medicale s-au numarat: numeroase endoscopii (facute de doctori avizati, resp. Spit. Fundeni Colentina), testul cu bariu in pozitia de 45 grade in jos -Tendelenburg (pt hernie hiatala), plus analize standard sange (colesterol, glicemie, trigligeride, hemoleucograma, transaminaze, helicobacter, marcari endocrini, amilaza pancreatica, EKG, TA etc...)

Exeptand colesterolul total (269 maxim, dar la repetare dupa 2 sapt 200), toate ok!
TA =12/8 constant

Problema pare ca se acutizeaza, daca pana acum reuseam sa tin cat de cat sub control, cam de un an si ceva (s-au suprapus cu atacurile de panica), nu mai reusesc sa ajung la servici, sau sa merg singur pe undeva, ma balonez din orice (chiar si in lipsa stresului), si parca mai intense cand stomacul e gol, arsuri cand nu mananc, dar cele mai crunte par a fi cele pe sistem cardio-respirator (puls marit 90-100, dureri reflexe in mana stanga si mandibula, in spate), nu pot respira, care se manifeste mai ales cand sunt balonat sau am hiperaciditate. Aceste gaze nu le pot elimina nici pe sus, nici pe jos, sau cand elimin, imediat se reface balonul. S-a format si un punct sensibil (stanga-centru, cam la jumatatea distantei dinte buric si inceputul sternului).

Mananc putin si des (6-7 mese/zi), nu gras, nu dulce, nu lapte (ma baloneaza), nu seara, nu fumez, nu consum alcool, helicobacter negativ. Endoscopii ok. EKG ok!

Si totusi, in momentele de criza starile sunt foarte acute (nu pot sa respir, desi nu ma panichez, am invatat sa gestionez atacurile de panica), cateodata imi vine sa sun la salvare. Iar in rest, starea este de disconfort general (datorita balonarii si a punctelor sensibile care s-au creeat).

Nedumerirea mea este, de ce ma balonez indiferent, de ce senzatiile cardio-resp care sunt din ce in ce mai insistente?

Ce analize sa mai fac?
Ce tratamente sa mai iau?
Multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns
44 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •